Majka sam vec puna 44 dana prelepom sinu (61cm, 6300gr) i moram priznati da mi nije nimalo lako, jer odmah po porodjaju dobila sam osip kakav retko ko je video i od doktora u praksi (svi snaju za osip u trudnoci, a niko odmah po porodjaju).To je bilo strasno i nedao Bog nikome. Sva sreca proslo je, jedna doktorka i profesor sa "Koznog decijeg odelenja" su me spasli i hvala im na tome do neba. Iz Visegradske su me pustili sa tim osipom u stilu "nase je samo da poradjamo". Cim sam dosla kuci fras, grudi su me bolele da sam htela iz koze da iskocim, a plakala sam kao luda. Babica (prijateljica) me je stiskala (suprug takodje), obloge stavljala, dok napokon posle 3-4 sata maltretiranja nije krenulo mleko (sve sam zvezde videla). Ovo takodje u bolnici mi nisu ni objasnili,a kamoli pomogli. Onda narednih 5 nedelja odlazim u dnevnu bolnicu (svaki drugi treci dan) zbog gore pomenutog osipa. Malac u tom periodu fenomenalno napreduje, bio je dobio mali osip po obrazima, ali uz Daktakort ( ne vise od 5 dana mazanja) proslo je. Sto se tice dojenja, dojim ga od pocetka, mleko ide (kuc kuc kuc), medjutim u startu je krenuo sa 90ml , pa sam se vise izmuzavala i davala mu flasicu nego siku. Ipak nastavio je do danas na siku, ali vise voli flasicu, pa kombinujemo (znam da nije najbolja varijanta).Nekada (jednom dnevno) mu damo i Apt.... 1, jer sto bi se reklo "ne mogu da postizavam". Primio je vec prvu vakcinu u nogu, a drugu ce OBAVEZNO Pentaxim (poucena ovim forumom)
Elem, to je otprilike slika stanja sa malcem, ali "problemcici" da ih tako nazovem su sledeci: zadnje tri nedelje posle kupanja (20-21h) obavezno pocne da place

Grcevi su mu poceli jos pre 4 nedelje, e to je bilo pomozi Boze!!!!!
Cujem mu crevca, vidim kako stenje, zacrveni se, presamiti se, mrda nogice i onda posle prducka pa prodje, ali naravno vrati se i tako u krug po 3-4 sata. Davali smo citavu paletu proizvoda :toplu pelenu, espumisan, masaza, Engleske kapi neke......i na kraju Senjacki caj. Ne mogu reci da mu je ista 100% pomoglo, mozda caj, jer smo tek poceli sa njim pre 3 dana.
Sada me samo muci to zasto place posle kupanja, dojenja.....A i kada ga uspavamo izmedju 21-02h u snu se samo trgne i odjednom vrisak kao da sanja neki horor. Jer se to vama desavalo sa bebama????
Pomozite nam bilo kako samo da znamo da nismo usamljen slucaj
HVALA!!!