otvorene sake kod novorodjenceta

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

MimaR
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 05, 2008 4:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od MimaR »

hvala elektra,takodje.
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Re: otvorene sake kod novorodjenceta

Post od isidora »

snezaxxx napisao: Ono sto je mene brine je sto su od rodjenja do 2-3 meseca njegove sake pre nego sto utone u san bile otvorene, ali onako bas sa ispruzenim prstima, krute, i ruke je drzao podignute, i tako sve dok cvrsto ne zaspi, tek tada bi ih opustao.
nadam sa da ce vam neko pomoci, ali samo da kazem da moje obe devojcice (sada imaju 7 i 5) kad su bile male (mladja jos uvek) kad spavaju, ako ih pomazite po kosi, ili pokrijete, ili na bilo koji nacin nezno, neprobudivsi dete napravite kontakt, obe ispruze sve preste na rukama, kao da zategnu sake sirom otvorene... to se posle par sekundi preekine i njihove sakice se ponovo opuste i blago saviju prsti. kao male mackice. :)

eto, samo da napomenem.
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

re otvorene sake

Post od dolce-vita »

Isidora,

Ja mislim da je to moro reflex, to sam citala, i moja beba je to radila.To je reflex maminog zagrljaja.Beba kada se uplasi, ili se nesto iznenadi onda tako sirom otvori ruke na trenutak.Pitaj jos nekoga, to ce bolje objasniti tamararaft, ja mislim da je to to. :wink: npr.meni se desavalo da mali spava i da nesto padne na pod i on tako jako rasiri ruke.To je normalno, i taj reflex se gubi posle izvesnog vremena.

Sve najbolje :wink:
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Re: re otvorene sake

Post od isidora »

dolce-vita napisao:Isidora,

Ja mislim da je to moro reflex, to sam citala, i moja beba je to radila.To je reflex maminog zagrljaja.Beba kada se uplasi, ili se nesto iznenadi onda tako sirom otvori ruke na trenutak.Pitaj jos nekoga, to ce bolje objasniti tamararaft, ja mislim da je to to. :wink: npr.meni se desavalo da mali spava i da nesto padne na pod i on tako jako rasiri ruke.To je normalno, i taj reflex se gubi posle izvesnog vremena.

Sve najbolje :wink:
da, ja kapiram da je to nekakav refleks i da nije nista negativno, naprotiv. toliko je simpaticno, kazem kao mali macici: rasire sakice i posle par trenutaka se opuste. mnogo slatko! :)
Odgovori