otvorene sake kod novorodjenceta
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Re: otvorene sake kod novorodjenceta
nadam sa da ce vam neko pomoci, ali samo da kazem da moje obe devojcice (sada imaju 7 i 5) kad su bile male (mladja jos uvek) kad spavaju, ako ih pomazite po kosi, ili pokrijete, ili na bilo koji nacin nezno, neprobudivsi dete napravite kontakt, obe ispruze sve preste na rukama, kao da zategnu sake sirom otvorene... to se posle par sekundi preekine i njihove sakice se ponovo opuste i blago saviju prsti. kao male mackice.snezaxxx napisao: Ono sto je mene brine je sto su od rodjenja do 2-3 meseca njegove sake pre nego sto utone u san bile otvorene, ali onako bas sa ispruzenim prstima, krute, i ruke je drzao podignute, i tako sve dok cvrsto ne zaspi, tek tada bi ih opustao.

eto, samo da napomenem.
- dolce-vita
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm
re otvorene sake
Isidora,
Ja mislim da je to moro reflex, to sam citala, i moja beba je to radila.To je reflex maminog zagrljaja.Beba kada se uplasi, ili se nesto iznenadi onda tako sirom otvori ruke na trenutak.Pitaj jos nekoga, to ce bolje objasniti tamararaft, ja mislim da je to to.
npr.meni se desavalo da mali spava i da nesto padne na pod i on tako jako rasiri ruke.To je normalno, i taj reflex se gubi posle izvesnog vremena.
Sve najbolje
Ja mislim da je to moro reflex, to sam citala, i moja beba je to radila.To je reflex maminog zagrljaja.Beba kada se uplasi, ili se nesto iznenadi onda tako sirom otvori ruke na trenutak.Pitaj jos nekoga, to ce bolje objasniti tamararaft, ja mislim da je to to.

Sve najbolje

Re: re otvorene sake
da, ja kapiram da je to nekakav refleks i da nije nista negativno, naprotiv. toliko je simpaticno, kazem kao mali macici: rasire sakice i posle par trenutaka se opuste. mnogo slatko!dolce-vita napisao:Isidora,
Ja mislim da je to moro reflex, to sam citala, i moja beba je to radila.To je reflex maminog zagrljaja.Beba kada se uplasi, ili se nesto iznenadi onda tako sirom otvori ruke na trenutak.Pitaj jos nekoga, to ce bolje objasniti tamararaft, ja mislim da je to to.npr.meni se desavalo da mali spava i da nesto padne na pod i on tako jako rasiri ruke.To je normalno, i taj reflex se gubi posle izvesnog vremena.
Sve najbolje