NOSA!!!
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
- snajka
- Novi član
- Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 12:41 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
NOSA!!!
CAO SVIMA!IMAM DEVOJCICU OD 25 MESECI PRESTALI SMO DA PISKIMO U PELENE ALI IMAMO VELIKI PROBLEM DA KAKIMO.JEDNO VREME JE POCELA DA VICE KADA HOCE DA KAKI "NOSA,NOSA"I MI BRZO I ISLO JE LEPO.E SADA JE PRESTALA DA VICE BILO STA DA POKAZUJE I UKAKI SE SKORO SVAKI DAN.I PORED TOGA STO JOJ GOVORIM DA CU DA TUCEM GUZU,DA GUZA NIJE DOBRA ONA NISTA KAO DA TERA INAT.
AKO NEKO IMA SAVET ILI PREDLOG NEKA MI POMOGNE.
AKO NEKO IMA SAVET ILI PREDLOG NEKA MI POMOGNE.
KATARINA SUNCE MAMINO I TATINO
Odličan pristup imate
Deca često obavljaju nuždu u gaćice iz revolta i zbog nagomilanog stresa.
Prestanite da joj pretite batinama i da joj govorite da joj guza nije dobra.
I iskoristite opciju traži-imate teme u kojima su mame iznosile svoja iskustva kako su dete odvikle od pelena i navikle na nošu.

Deca često obavljaju nuždu u gaćice iz revolta i zbog nagomilanog stresa.
Prestanite da joj pretite batinama i da joj govorite da joj guza nije dobra.
I iskoristite opciju traži-imate teme u kojima su mame iznosile svoja iskustva kako su dete odvikle od pelena i navikle na nošu.
- snajka
- Novi član
pa naravno da je netucem ali moram joj reci nesto da shvati da to nije dobro.znam da me sve razume a imam neki osecaj da kaki namerno u gace a ako ste dobro procitali navela sam u tekstu da je ona nosu trazila pa opet prestala.tako da nerazumem o cemu mi govorite kao pristup odlican a posle kao nevalja vi se odlucite kakop da posavetujete ako vec to zelite.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Kontakt:
Snajka Ksenija je bila ironicna kada je rekla da vam je pristup odlican .
To sto joj pricate da guza nije dobra i sl. moze samo da izazove kontra efekat, kao i da izazove jos vise problema. Mozda je to samo faza, a mozda vam na taj nacin iskazuje svoje nezadovoljstvo zbog necega drugog. U svakom slucaj naoruzajte se strpljenjem.
Inace ja sam primetila da kada moja cerka uradi nesto lose ako je grdim zadovoljna je jer je izazvala paznju (kakvu god). Zato ruzne stvari jednostavno ignorisem i njoj to vise nije zabavno. Ko zna mozda upali tako nesto i u vasem slucaju.
To sto joj pricate da guza nije dobra i sl. moze samo da izazove kontra efekat, kao i da izazove jos vise problema. Mozda je to samo faza, a mozda vam na taj nacin iskazuje svoje nezadovoljstvo zbog necega drugog. U svakom slucaj naoruzajte se strpljenjem.
Inace ja sam primetila da kada moja cerka uradi nesto lose ako je grdim zadovoljna je jer je izazvala paznju (kakvu god). Zato ruzne stvari jednostavno ignorisem i njoj to vise nije zabavno. Ko zna mozda upali tako nesto i u vasem slucaju.
- snajka
- Novi član
Hvala ti Dea puno!imam za nju brdo strpljenja ali pokusavala sam verujmi svakako i lepo i puno lepo ona mene jednostavno necuje neznam vise kako samo eto kazem sta sam probala pa da neide ni tako.Ocajna sam stvarno i iskreno se nadam da je to samo faza.ona i nocu nepiski u pelene sve super ali eto za kakicu je drugacije.hvala u svakom slucaju!!!!
Tesko da se od dvogodisnjeg deteta moze ocekivati da se navikne na nosu odmah, jer do trece godine dete nije opste nije sazrelo da bilo sta svesno prihvati a kamoli ponavlja (prosto nema potrebnu svest). Zato je smesno govoriti o privlacenju paznje, prkosu i slicnim ponasanjima. Od trece godine pocinje svestan razvoj, ali je i tada potrebno vreme za uvezbavanje svake aktivnosti (kao i kod nas odraslih) a to znaci da, ako je dete razumelo sta se trazi i kako treba da se radi, jedan put ce biti bolje, sledeci losije, nekada uopste nece uraditi itd, dok se odredjena navika ne formira. Moja deca su posle trece godine skinula pelenu i to bez ikakvih problema i trauma, samo zato sto su ONI a ne JA tada za to bili zreli.
ee moja Snajka,moj sin ima dve ipo godine,cak i malo vise i jos uvek nema apsolutno nikakvu nameru volju,ni zelju da prestane ni da piski ni da kaki u pelenu,decka jednostavno to ne zanima,zna da kaze i kakiti i piskiti,ali kada to radi kao da to naprosto radi neko drugi,a ne on,bez ikakve reakcije je niti mu smeta....izlisno je reci da sam probala na sve nacine da ga prislim na nosu,ali bezuspesno,samo me belo gleda,sedi na nosi satima i ustane,ceka da mu obucem pelenu i upiski se ili ukaki u nju...cini mi se da sam toliki pritisak vrsila na njega malo i zbog ''baba deda i okoline'' i njihovog zgrazavanja,jaoo pa skoro ce tri jos je u pelenama,pa sta cu,da skocim sa mosta zbog toga,nece i nije spreman na to,i ja se vise ne nerviram
neka ga,koliko god hoce,ja sam se pomirila sa time da jos uvek imam ''bebu''i po nekoliko puta dnevno presvlacenje kompletno i nadam se da ce mo poceti da kakimo i piskimo na nosu ili cak na wc solju jelte,do naseg polaska u skolu
hehe

da, a narocito sam mrzela prica tipa da je necija beba naucila sa 7 meseci... trebalo bi da se osecamo kao gubitnici, a cula sam mnogo puta da psiholozi tvrde da je dom 2,5 cak i 3 god normalno...blondica napisao:ee moja Snajka,moj sin ima dve ipo godine,cak i malo vise i jos uvek nema apsolutno nikakvu nameru volju,ni zelju da prestane ni da piski ni da kaki u pelenu,decka jednostavno to ne zanima,zna da kaze i kakiti i piskiti,ali kada to radi kao da to naprosto radi neko drugi,a ne on,bez ikakve reakcije je niti mu smeta....izlisno je reci da sam probala na sve nacine da ga prislim na nosu,ali bezuspesno,samo me belo gleda,sedi na nosi satima i ustane,ceka da mu obucem pelenu i upiski se ili ukaki u nju...cini mi se da sam toliki pritisak vrsila na njega malo i zbog ''baba deda i okoline'' i njihovog zgrazavanja,jaoo pa skoro ce tri jos je u pelenama,pa sta cu,da skocim sa mosta zbog toga,nece i nije spreman na to,i ja se vise ne nerviramneka ga,koliko god hoce,ja sam se pomirila sa time da jos uvek imam ''bebu''i po nekoliko puta dnevno presvlacenje kompletno i nadam se da ce mo poceti da kakimo i piskimo na nosu ili cak na wc solju jelte,do naseg polaska u skolu
hehe

- snajka
- Novi član
Ej devojke hvala vam puno!I jeste malo zbog pritiska svekrve i drugih "kako nije pa vec je trebala da piski i kaki jao pa moj ovaj ili onaj vec sa godinu dana ili cak i pre i tako"...ma da bice resila sam da pustim pa kako bude, i dalje hoce da piski kada je ponudim a kada ne upiski se i redovno se ukaki.I bas tako kao da je to sasvim normalno kao da nije ona kakila nego neki drugi.I ja cu da se pomirim sa tim da imam bebu pa kada beba poraste bice sve kako treba do tada STRPLJENJE!!!
Jos jednom hvala vam svima na savetima
Jos jednom hvala vam svima na savetima
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Kontakt:
Ma ja se uopste ne obazirem na to sto okolina kaze. Kad budemo spremni ostavicemo pelene (uostalom meni lakse da promenim pelenu nego da operem nosu
)
Salim se, nego moja sestra je stvarno pre godinu dana naucila da ide na nosu, ali je zato posle opet sa 2,5 godine htela da to radi u gace. Tako da stvarno ne treba da se brinete i dizete sebi pritisak! Kad bude bilo bice, samo polako i opusteno....

Salim se, nego moja sestra je stvarno pre godinu dana naucila da ide na nosu, ali je zato posle opet sa 2,5 godine htela da to radi u gace. Tako da stvarno ne treba da se brinete i dizete sebi pritisak! Kad bude bilo bice, samo polako i opusteno....
da Isidora,pa pobogu,moj suprug je sa sedam meseci vec bio na nosi..ozbiljno,i dan danas moja svekrva mi forsira tu pricu,mada je i dan danas opet ponavljam,meni malo tesko da shvatim da beba od sedam meseci kaki i piski na nosu,kao moj suprug sto je hahahh
, sramota kako NASA deca su jos u pelenama
...ljudi samo opusteno,pa nece doveka biti u njima,svako dete ih je skinulo kad tad ,pa ce i nasa,ja se nadam 

Snajka,pošto si rekla da je jedno vreme trazila nošu da kaki,a piškenje je ranije naučila,znači da je to njoj došlo do mozga.Moja mladja ćerka je to radila,piškenje naučila odmah,a kakila nekoliko meseci,sve dok se nisam setila da joj izvadim i noćnu pelenu.Tek posle toga je prestala da kaki u gaće.Starije dete mi je bilo drugačije i postepeno je prvo izvadjena dnevna pelena,pa noćna,pa sam se tom logikom vodila i drugi put.Medjutim svako dete je drugačije i treba isprobati mnoge stvari.Sad će lepo vreme,pa gaćice i suknjice,i sve će biti ok.
- snajka
- Novi član
Da pre nekoliko meseci zimus mi je vikala nosu ,nosu,a sada nece.A Glorija i nocu mi nemamo pelenu ni nocu ni danju nocu je budim oko 23 h i u 5 jer tada suprug ide na posao i sve je ok neupiski se ,tada piski i vise ne!
Nego da i moj suprug je poceo sa nekih 8 meseci na nosu pa moja svekrva ni njoj to bas nije jasno da do 2 ili skloni boze 3 god bude u pelenama .
ALI DEVOJKE POSTO NISMO SAME SA TIM PROBLEMOM JA SAM VAM ZAHVALNA NA VASIM SAVETIMA I VISE NIKOGA NESLUSAM.A SA MOJOM KATARINOM UZIVAM I KADA SE UPISKI I KADA SE UKAKIM CAK SE I SMEJEM JER TAKO JE NAJLEPSE!!!!
Nego da i moj suprug je poceo sa nekih 8 meseci na nosu pa moja svekrva ni njoj to bas nije jasno da do 2 ili skloni boze 3 god bude u pelenama .
ALI DEVOJKE POSTO NISMO SAME SA TIM PROBLEMOM JA SAM VAM ZAHVALNA NA VASIM SAVETIMA I VISE NIKOGA NESLUSAM.A SA MOJOM KATARINOM UZIVAM I KADA SE UPISKI I KADA SE UKAKIM CAK SE I SMEJEM JER TAKO JE NAJLEPSE!!!!