NOSA!!!

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

milenanenad
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 05, 2009 2:26 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od milenanenad »

Sa 2,5 godine smo se prvi put potpuno oslobodili pelene, prvo dnevne, a 3 meseca pred treci rodjendan i nocne-i to tako sto je rekla-mama, meni ovo vise ne treba, i posle toga se upiskila svega 3 puta nocu. Pokusavali smo i sa godinu ipo da se resimo pelena, ali to je izgledalo tako da ona svaki put kada je stavim na nosu piski po malo, pa se desavalo da ako je ne ponudim da se upiski u gacice. Naravno da je bilo prica, cak je meni mama pricala da sam ja sa 9 meseci naucena na nosu (cuvala me je baka, svekrva, jer je mama pocela da radi kada sam napunila 3 meseca), ali ja sam resila da slusam i posmatram svoje dete, a ne okolinu. Mimi je tek sa 2,5 godine postala svesna fizioloskih potreba. I trebalo nam je tri dana da se oslobodimo pelene, dok je mamama koje su pocele dete da odvikavaju sa godinu dana trebalo i po 6 meseci. Mama Mimine drugarice je cerki skinula pelenu sa godinu dana i onda ju je u parku maltretirala svakih 15 min da piski, pa joj se ipak desavalo da se upiski, a pricala mi je da je navijala sat nocu na svakih sat vremena da je budi da piski. A to je bilo u periodu kada je pocela ponovo da radi posle porodiljskog, izgledala je kao da ju je pregazio voz. Nije ni cudo. Toliko maltretiranje i deteta i sebe.
Nenad ima 20 meseci i jos uvek pojma nema-ocekuje me potpuno ista prica.
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 12, 2009 11:06 pm

Post od Ivan O_o »

ako dozvolite i mišljenje jednog tate,
istina je da su se naši roditelji a i mi ranije odvikavali od pelena nego naša deca. "kriv" je pampers, jer je udoban, upija i deca nemaju potrebu da ga skinu. Potpuno normalna situacija je da dete koristi pampers i slične pelene sve do treće godine. moje iskustvo sa ćerkom koja je sada 4 i po godina je da smo ostavili potpuno njoj na volju kada će da se počne da kaki u nosu. Samo smo ponekad pričali kako na noši kake velike devojčice,i stavljali je na nošu da gleda crtaće. Dete je samo sa malo više od dve i po godine odlučilo da je velika i da joj više nije potrebna pelena. sada imam i sina od godinu i po i njemu ne pominjemo nošu, jedino gleda kako seka ide na nošu i to mu je dovoljno da traži da i on malo sedi na noši.
Snajka, babe i komšinice nisu povijale svoju decu u pampers, tako da ne znaju koliko našoj deci treba da se sa pampersa skinu. reci im da gledaju svoja posla.
Korisnikov avatar
snajka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 12:41 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od snajka »

Joj ljudi divni ste vasi saveti mi mnogo znace sada imam jako puno strpljenja za nju ,ali muz mi neda da joj vracam pelene mislim da smo na dobrom putu da se njih resimo pa ipak smo mi veliki :D
KATARINA SUNCE MAMINO I TATINO
Odgovori