Uopste nije bitno koliko kosta, vec koliko se i kako koristi. Kada se ulje ne koristi za przenje, vec samo za pripremu hrane i salata, onda litar maslinovog ulja, koje kosta (hladno cedjeno, za pripremu jela, posto postoje razlicite vrste, i uglavnom se teze nalaze ulja koja mogu da se termicki tretiraju) oko 500 din/litar, ili 700ml, zavisi od pakovanja i proizvodjaca. Toliko para za ulje potrose i oni koji koriste suncokretovo, ali za pripremu "teskih" jela.jelenaa1985 napisao:slazem se, no, niste mi odgovorili koliko kosta maslinovo ulje? i koja kolicina?
Slazem se da se u bio radnjama svasta prodaje, i ja retko kupujem u njima, i to cajeve ili zitarice. Poenta je u koricenju svezeg voca i povrca (molim vas, kg svezeg voca sada kosta 20/30 dinara, za cenu jeden cokolade dete moze da jede voce celu nedelju), kilogram kozjeg sira kosta oko 350 dinara, sto je neznatno vise od klasicnog kravljeg, a daleko jeftinije od feta sira, povrce je uvek najjeftinije....
Sve mame koje se ovde javaljaju sa hvalospevima slanini i cokoladi, neka mi navedu jedans trucni izvor koji preporucuje ove namirnice u ishrani dece. Samo jedan.