Crvena guza kod bebe
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Crvena guza kod bebe
Moja beba ima 23 dana. Do pre neki dan guza je izgledala lepo i bila je normalne boje. A onda odjednom joj je anus i jos recimo cm u obimu postao skroz crven izgleda skoro kao da je krvav (ali nije). Presvlacim je pre svakog hranjenja i u medjuvremenu ako primetim da je pampers pun. Obavezno joj ocistim guzu, osusim i namazem ili Pavlovicevom masti ili Penaten kremom. Kada joj mazem kremu taj deo je tesko prima, kao da je mokar ( a pre toga sam ga izbrisala, tako da nije).
Medjutim vec par dana nema nikakvog poboljsanja pa se brinem da li je samo ojed u pitanju ili nesto drugo. Sta vi mislite, trebam li da je vodim kod lekara (imamo regularnu kontrolu 3. jula)?
Medjutim vec par dana nema nikakvog poboljsanja pa se brinem da li je samo ojed u pitanju ili nesto drugo. Sta vi mislite, trebam li da je vodim kod lekara (imamo regularnu kontrolu 3. jula)?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 1:56 pm
Mozda bi trebalo da promenite vlazne maramice ili da brisete guzu vatom natopljenom kamilicom. Moja beba je imala slican problem u tom uzrastu isprobali smo sve vlazne maramice i jedino joj odgovaraju pampers sensitive sa kamilicom.
moja dva sunasca - LENA 15.08.2006. u 15:10 i VASILIJE 10.04.2008. u 02:15
Dea nemoj da te to mnogo zabrinjava,kao prvo toplo je i zamisli da ti nosiš pelene na ovoj temperaturi.Probaj da bebu malo ostavis golišavu dok je budna.A onda ako ne prolazi promeni maramice ili pelene.Nama pampers nije odgovarao pa smo prešli na dajpers-ima ga u liliju ili maxiju.Sve će to da prođe,nije ništa strašno.
Pozdrav
Pozdrav
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 23, 2007 9:51 pm
-
- Stalni član
- Kontakt:
Hvala na savetima. Bili smo u medjuvremenu kod lekara zbog grceva (eto ja kao neiskusna majka uplasila sam se kad sam videla jako naduven stomacic svoje bebe), pa smo dobili i neku kremu protiv gljivica. Mazem je evo vec drugi dan, ali iskreno ne vidim nikakvo poboljsanje. (pretpostavljam da treba vise vremena da bi se pokazalo dejstvo?) Srce mi se kida kad vidim kako je to krvavo crveno (cak ponekad ima i par kapljica krvi kad joj pazljivo susim peskiricem guzu). Mozda bi mi bilo lakse da bar mogu da je okupam, ali s obzirom da beba nosi bandazer za ispravljanje kukova umesto kupanja dozvoljeno nam je samo briskanje rukavicom za kupanje. Tuzno.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Maj 03, 2007 4:12 pm
Imala sam slican problem sa mojom devojcicom (malo kasnije samo), problem smo resili sto smo prilikom povijanja stavljali povidon jod na crvenilo, sacekali da se osusi i u tankom sloju namazali kremu. Nama je pomogao sebamed protiv ojeda.
Sve ce proci, moja beba nije prestajala da place zbog grceva 3 meseca i cinilo mi se da cemo svi poludeti,
,ali sve prodje. Samo treba vremena, zivaca i naravno puno puno ljubavi
Pozdrav!
Sve ce proci, moja beba nije prestajala da place zbog grceva 3 meseca i cinilo mi se da cemo svi poludeti,

-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Okt 22, 2006 3:48 pm
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jun 29, 2007 9:10 pm
savet pedijatra
Sto se ojeda tice,mislim da ces najbolje rezultate postici antimikoticima,Daktarin se u mojoj praksi pokazao jako efikasan.
A sto se nege bebe tice,stvar je individualna,treba probati razne preparate (bar njih ima nebrojeno),i pratiti reakciju.
Za svaku bebu ce se naci ONO PRAVO!
Pozdrav...
A sto se nege bebe tice,stvar je individualna,treba probati razne preparate (bar njih ima nebrojeno),i pratiti reakciju.
Za svaku bebu ce se naci ONO PRAVO!
Pozdrav...
-
- Stalni član
- Kontakt:
Krema koju nam je dao lekar je ipak napravila cudo. U pitanju je Mikoderm (pise da je Nistatin sastojak) je posle nedelju dana skoro potpuno smirio guzu. U medjuvremenu sam joj i promenila hranu, tj. kupila sam Nestle Sensitiv koji je bas predvidjen za male bebe koje imaju problema sa grcevima i prolivom (mada nisam mislila da ima proliv). Sad vise nema pomalo stolice u svakoj peleni, vec uglavnom obilna stolica ali ne svaki put. Mislim da su obe stvari smirile malo bebin stomak. Ono sto me ipak po malo zabrinjava je sto je stolica moje bebe sad (za razliku od onih manjih ali cescih) dosta jakog mirisa. Da li to ukazuje na neki problem?