Crvena guza kod bebe

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 3:28 pm

Post od Ksenija72 »

Dea, leto je, vladaju razni stomačni virusi, odnesi uzorak bebine stolice u higijensku službu pa ćeš znati na čemu si.
Pozdrav i biće sve u redu.
Ksenija
daxitj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 03, 2007 4:12 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od daxitj »

Ne brini se previse zbog toga. Ja sam na par dana morala da prekinem dojenje zbog lekova i za to vreme sam dohranjivala malecku sa Aptamilom. Kada joj je nakon toga "zamirisala" stolica prijavila sam nasoj dr-ki koja mi je rekla da je to potpuno normalna stvar kod beba na vestackoj hrani. Mada naravno nije na odmet, da poslusas Ksenijin savet za svaki slucaj. Pozdrav!
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Bila sam u medjuvremenu na regularnoj kontroli kod lekara. I on mi je rekao da je to sasvim normalno kad se promeni hrana. Beba sad ima dva do tri puta dnevno obilnu stolicu umesto kao sa mojim mlekom da svaki put ima po malo. Sad se pitam da li to ona od mog mleka ima proliv? Koliko je vremena potrebno kad prestanes sa uzimanjem antibiotika da se on iscisti iz tela, pa samim tim i iz mleka (da znam kad da je vratim na moje mleko)? Poslednji antibiotik mi je u cetvrtak ujutru. Da li je petak posle podne vec dovoljno bezbedan?
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 3:28 pm

Post od Ksenija72 »

A koji antibiotik piješ?
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Cefuroxime axetil
helenav
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Maj 10, 2007 11:28 am

Post od helenav »

Svaka beba je za sebe sto se tice ucestalosti stolice, cvrstoce i mirisa. Velika je razlika ako beba doji ili je na vjestackoj ishrani. Ja sam oboje djece doila, ali je curica je bez obzira na sve imala stolicu svaki 7-8-9 dan. To joj je predstavljalo problem pa smo joj stomacic masirali i ja sam se trudila da jedem hranu koja ne zatvara, koja nadima, ne pijem koka kolu, jer sve se kroz mlijeko manifestuje (kako su meni objasnili). Sto se tice antibiotika ako ih koristis treba sa ljekarom da se konsultujes, ja sam pila neke koji se luce kroz mlijeko, ali se isto tako daju bebama pa nije stetno toliko da moras preci na vjestacku ishranu.
Po nekom pravilu (sto kod mene nije bio slucaj) beba koja doji posle svakog obroka ima stolicu, dok one koje su na vjestackoj ishrani imaju rjeđe. Najbolje je kada je "zlatno zute" boje. Kazu da zelene stolica, uz bebin plac i nervozu znaci da je gladna - da mozda majcino mlijeko nije dovoljno jako. Toliko o mom iskustvu...
acko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 06, 2007 2:50 pm

ojed

Post od acko »

draga Dea, mozda se kasno ukljucujem, u slucaju da si resila ojed kod bebe, ali da ti prenesem nase iskustvo. nas sincic je imao iste probleme. svasta smo probali od pomada, masti, narucivali od prijatelja da nam posalju sudokrem iz engleske, pavlovicevu, penaten, sebamed i sl. no nista nije pomoglo. na kraju nam je neko rekao da probamo sa jestivim maslinovim uljem koje koristimo u ishrani i neces verovati kao sto ni mi nismo pomoglo je, i to posle 2-3 mazanja. probaj mozda ce pomoci!

puno pozdrava i tebi i bebici,
sandra
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Evo mene opet sa slicnim problemom. Beba sad ima 9 meseci i posle onog prvog puta sa pocetka, vise nismo imali problema sa guzom.
E ali evo na opet. To izgleda sad i malo drugacije ima kao neke crvene tackice u osipu. Probala sam dobro oprobani Multilind (koji sadrzi i nistatin), bepanten kremu, kremu sa cinkom....i cini mi se da je crvenilo svaki dan sve vece i vece. Isto tako na nogici ima nesto sto joj se pojavilo posle operacije jos odavno. Ja sam prvo mislila s obzirom da je i malo zuto da je od joda. No i par meseci kasnije to i dalje stoji, cak se malo prosirilo i ima isto sitne tackice. Pokazala sam to jednom prilikom pedijatru rekao je da je to samo suva koza. Meni to tako ne izgleda. Isto se sad pojavilo i na jednoj misici. Sto vise mazem, to izgleda sve gore.... Prosto ne znam sta da radim....
mama i masa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 28, 2008 12:16 pm

Post od mama i masa »

Imam bebu od punih 9 meseci i pre 2 dana se jako ojela ali neznam od cega.Koristimo pampers pelene,vl maramice i palvoderm kremu(od rodjenja)pa neznam sta sad da radim.Dajte neki savet.
pepeljugaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 22, 2006 3:48 pm

Post od pepeljugaa »

mama i masa napisao:Imam bebu od punih 9 meseci i pre 2 dana se jako ojela ali neznam od cega.Koristimo pampers pelene,vl maramice i palvoderm kremu(od rodjenja)pa neznam sta sad da radim.Dajte neki savet.
Preporučujem ti kremu Sebamed protiv ojeda.
Korisnikov avatar
Agarikus
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 27, 2008 1:30 pm

Post od Agarikus »

Mislim da su ti ojedi uobicajeni u tom uzrastu.I moja beba nikada nije imala ojed pa onda u devetom mesecu jedan uzasan ojed koji sam izlecila Pavlodermom i strogim kontrolisanjem pampersa.Koristila sam bar 5 razlicitih krema ukljucujuci i vazelin i nista nije pomoglo dok nisam dosla do Pavloderma.
tana
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Avg 05, 2007 9:48 pm

ojed

Post od tana »

Ako beba nema "otvorenih" ranica, pokusajte sa Jekodermom, nama je uvek pomoglo. Za pocetak, namazite jedan mali deo,da vidite kako bebina koza reaguje na ovu kremu. Mi smo mazali jednom dnevno, uvece,posle kupanja.
Pozdrav i srecno.
mama i masa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 28, 2008 12:16 pm

Post od mama i masa »

Hvala Pepeljugo.Kupila sam juce bebi puder nivea protiv ojeda i sinoc je napuderisala i danas ima manje crvenila.Ako se nepovuce kupicu tu kremu.
najlepse je biti mama
VLADO I MIX
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 24, 2005 12:18 am

Post od VLADO I MIX »

Mojoj bebi je pomoglo kantarionovo ulje. Mazala sam posle svakog presvlačenja i prošlo je posle prvog dana.
vedo
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2008 2:52 pm

Post od vedo »

Dea, ako imas mogucnosti odvedi bebu kod dermatologa, jer je to ipak specijalista, pedijatri nisu sveznalice, mozda i nemaju iskustava sa tako necim, posebno ako ti izgleda sumnjivo, tako es sebe sigurno umiriti i verovatno dobiti pravu terapiju.
Odgovori