BEBA PUZI POTRBUSKE

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

beba puzi potrbuske

Post od dolce-vita »

He, he,he,he,he,he....mali foliranti.Ne verujem da nas folira, valjda se nebi jadnik toliko trudio ppotrbuske.Otkud znam.Nikada nije pokusao da se sam vere uz ogradicu da se popne na nogice.Ali,necu vise da ga forsiram, moj suprug je prohodao sa 17 meseci, i to verovatno ima neke veze.Juce nam je dr pedijatar koja je ujedno i ortopd rekla da ga ne postavljamo mi na nogice, vec on sve to mora sam.

Pozzzzzzz
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

remi napisao: Samo, možda tvoja beba malo i folira, bebe znaju da budu veliki "muækovi". Tako moja nas je folirala da ne može samostalno da se popne na krevet, sve dok nije bila uhvaæena na delu, pa sa nepuna tri meseca je znala da imitira kašalj. Kolegièin sin je dugo glumatao da ne zna da hoda, bilo lakše detetu da ga nose i voze, a znao je krišom da prenese šetalicu preko praga
meni je ovo malo cudno: poznato je da bebe u tom uzrastu imitiraju kasalj, tudji smeh, i ostalo, ali da dete glumi da ne zna da hoda mi je malo... :-?

pa bebe jedva docekaju da nauce nesto novo, i sve im je izazov u tom uzrastu, i svaki dan pokusavaju da urade nesto sto ne mogu, da bi to na kraju savladali. kako bi drugacije napredovali?

doduse, ima raznih beba...
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

re beba puzi potrbuske

Post od dolce-vita »

Moja ne glumi :wink:
sludjena mama
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od sludjena mama »

mojoj ceri je od velike pomoci bila i my first gym-gumeni bazen,sa gumenim pomocnim drskicama,igrackicama koje vise sa takodje gu,menog dela! ima ih u skoro svim prodavnicama decije opreme!
u tom gumenom bazenu je naucila da s epodize,da se odrzava na nogama,bila je stimulisana pomocu igracaka koje vise da ustane i dohvati ih!
propuzala je sa sest meseci,podigla s ei bila stabilna na nogama sa deset i kada je imala punih 11 meseci je prohodala!nismo koristili setalicu!sve je sama odradila,naravno uz male vezbice i nasu malu pomoc!

probajte,ne skodi a potpuno je bezbedno!
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
sludjena mama
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od sludjena mama »

Naravno,problem je jedino sto je prilicno glomazan taj nazovi bazen! 1,5 m u precniku! :-? nama je stajao na sredini decije sobe i prilicno nam zauzimao prostor ali mozda ima i manjeg precnika!
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
Korisnikov avatar
remi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 7:16 am

Post od remi »

Mali foliranti itekako znaju da foliraju i to čak i u situacijama kada mislimo da su 1000% iskreni.

Moje, nestručno, mišljenje jeste da ako se beba trudi da nešto uradi da je sve O. Da se treba zapitati zašto se ne okreće, ne puzi, ne uspravlja se, ne jede nožne prste a bebe sličnog uzrasta uveliko to rade ako se uopšte ne trudi, ako je ravnodušno. Do šestog meseca bitno je da se vodi računa o tome da stvari uzima, pokušava da dohvati podjednako obema rukama, jer u tom periodu ne postoji podela na dešnjake i levake, a svako izraženo forisiranje samo jedne strane može da ukaže na ozbiljan neurološki problem. Tu sam moju "forsirala", davala sam joj namerno zvečke i u jednu i u drugu ruku, vodila računa o tome da li podjednako pridržava obema rukama, a prvenstveno zbog toga što je rođena sa suženom fontanelom (ispalo je sve OK). Pa, sam se tako prešla u tom isprobavanju, pa sam joj ponudila prste da je povučem da ustane u sedeći položaj, kad ono malom "mućku" se dopadne, pa posle stalno traži da sedi a ne može nikako samostalno.
Odgovori