APTAMIL ne valja???
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jan 08, 2009 12:40 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
APTAMIL ne valja???
Molim Vas, ko zna nesto konkretno o ovome neka napise. Sada mi javila tetka da je u na tv-u u Beogradskoj hronici javljeno da Aptamil od nekih serijskih brojeva ne valja i da ga salju na ispitivanje???
ODGOVORITE!!!
ODGOVORITE!!!
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jan 28, 2009 7:58 pm
sve je to lepo, ali ko ipak garantuje da je sve to povuceno i da je ono sto je u prodaji u redu?...ja moju bebu hranim Humanom, od pocetka nisam imala mleka i prinudjena sam da kupujem tu hranu...jednom prilikom sam kutiju Humane kupila u apoteci (gde je inace za nekih 300din bila skuplja nego u Liliju ili DM/u recimo ) i nasla sam crva u hermeticki zatvorenoj kesi?!?!?!?...datum na pakovanju je bio ispravan...to obavezno pogledam....i kome da se zalim?...a zato mi sad dodje da svaku kutiju pre kupovine otvorim na sred radnje, da prekontrolisem ...
evo proveravam svoju kutiju, odahnula sam nije taj broj!
Aptamil mu dajemo u samo specifičnim trenucima kad sam ja odsutna od kuce više od tri sata.
Sad kad malo bolje razmisli, kad su ga čuvali moji pre dve nedelje popio je 120ml i kasnije je užasno plakao, mučili ga gasovi !
Moji su me pitali da nije prošao rok mleku, na šta sam ja bila 100% ubeđenja da mleko ne može da bude loše ako je rok ok!!!
Da li je neko nešto više saznao?
Aptamil mu dajemo u samo specifičnim trenucima kad sam ja odsutna od kuce više od tri sata.
Sad kad malo bolje razmisli, kad su ga čuvali moji pre dve nedelje popio je 120ml i kasnije je užasno plakao, mučili ga gasovi !
Moji su me pitali da nije prošao rok mleku, na šta sam ja bila 100% ubeđenja da mleko ne može da bude loše ako je rok ok!!!
Da li je neko nešto više saznao?
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
zar niko od vas ne gleda vesti?
povuchena je iz upotrebe, svi apotekari su obaveshteni, u pitanju ej samo jedna serija, ali jeste to oko 7 tona, i u pitanju je smao aptamil 1 i nemojte panichiti i brinuti jer je sve povucheno i svi koji prodaju ovakav proizvod su upozoreni.
a u pitanju je povecana kolichina neke supstance koja je inache u aptaminu, karamelizovana materija koja mora da se nalazi u hrani u prahu, materija za koju pak tvrde da nije toliko shtetna po decu...ali ko sada moze sa stopostotnom sigurnoshcu reci da neshto nije shtetno...bila to veshtachka hrana, razne papice koej kupujete po apotekama na kojima pishe da nemaju konzervansa, shto je chista nebuloza, pa sve do vode koju pijemo svi mi....
ali bitno da je povucheno i da je sve ok!
povuchena je iz upotrebe, svi apotekari su obaveshteni, u pitanju ej samo jedna serija, ali jeste to oko 7 tona, i u pitanju je smao aptamil 1 i nemojte panichiti i brinuti jer je sve povucheno i svi koji prodaju ovakav proizvod su upozoreni.
a u pitanju je povecana kolichina neke supstance koja je inache u aptaminu, karamelizovana materija koja mora da se nalazi u hrani u prahu, materija za koju pak tvrde da nije toliko shtetna po decu...ali ko sada moze sa stopostotnom sigurnoshcu reci da neshto nije shtetno...bila to veshtachka hrana, razne papice koej kupujete po apotekama na kojima pishe da nemaju konzervansa, shto je chista nebuloza, pa sve do vode koju pijemo svi mi....
ali bitno da je povucheno i da je sve ok!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Dec 26, 2008 8:42 am
PAZNJA!
Za ovo mleko(APTAMIL) veceras na RTS1 javise da je zbog neispravnosti -POVUCENO iz upotrebe.
Poz R.
Poz R.
Ako si licem okrenut prema suncu sve će senke biti iza tebe.R.
))

- dolce-vita
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm
re aptamil
Drage mame,
Da li ima razloga za zabrinutost???????????Ja moju bebu od pocetka hranim beblacom,ali koristium milupa kasice i griz.Sta da radim sada??????????otkud znam da li je ispravno????Vise im ne verujem.Jako sma se uplasila, cak mi je dete dva tri puta iomalo proliv i zelenu stolicu ne znam ni sama zbog cega.sVE SAM BILA PREKONTROLISALA, I STA JE JEO I NISU MIU BILI NI ZUBICI KRENULI.Molim vas ako ima neka mama koja kmoristi milupa kasice neka mi odgovori da li je mozda pitala za ispravnost.
Hvala
Da li ima razloga za zabrinutost???????????Ja moju bebu od pocetka hranim beblacom,ali koristium milupa kasice i griz.Sta da radim sada??????????otkud znam da li je ispravno????Vise im ne verujem.Jako sma se uplasila, cak mi je dete dva tri puta iomalo proliv i zelenu stolicu ne znam ni sama zbog cega.sVE SAM BILA PREKONTROLISALA, I STA JE JEO I NISU MIU BILI NI ZUBICI KRENULI.Molim vas ako ima neka mama koja kmoristi milupa kasice neka mi odgovori da li je mozda pitala za ispravnost.
Hvala
- dolce-vita
- Stalni član
re milupa kasice
Hvala mama,
Ja od cetvrtog meseca svojoj bebi dajem te milupa kasice, ali sam se sad malo uplasila, ali ako si ti bila kod pedijatra i ako je rekao da budemo bez brige, onda ok.
Hvala na obavestenju.
Ja od cetvrtog meseca svojoj bebi dajem te milupa kasice, ali sam se sad malo uplasila, ali ako si ti bila kod pedijatra i ako je rekao da budemo bez brige, onda ok.
Hvala na obavestenju.
Porodila sam se 8.decembra, pošto su me sestre u bolnici zeznule (stavljale mi hladne obloge na grudi zbog naglog priliva mleka) Izgubila sam posle dva dana mleko. od 120 ml koliko sam prvo izmazala spala sam na 10... Prvo sam hranila bebu sa Bebelakom, ali nije dovoljno napredovala, prešli smo na Aptamil i to se baš potrefila ova serija za koju kažu da nije ispravna i beba je počela da povraća sve u mlazu.... Nije baš svaki obrok povratila ali dosta jeste... e onda sam se opametila i prešla na kravlje mleko, napredovala je za mesec dana 1500... Već je učvrstila glavicu, smeje se, guguče, ne može biti bolje... Bacite tu veštačku hranu!
- dolce-vita
- Stalni član
re milupa aksice i griz
Bellavila,
Sa koliko ste meseci presli na kravlje mleko?Moj bebac ima sad 7,5 meseci i jos je na bebelacu.Nisam htela da mu uvodim kravlje mleko zato sto je siromasno gvozdjem a i ja sam bila anemicna u trudnoci.Sad nesto razmisljamo suprug i ja da mu postepeno uvodimo kravicu, ne znam da li moze da se kombinuje i jedno i drugo.Drago mi je da je vasa beba bas lepo napredovala,meni je isto stalo mleko u porodilistu ali zahvaljujuci neljubaznosti,nemam bradavice(uvucene su) i nisu htele da mi pomognu, beba nije mogla da povuce.Tako da mi je na karju posle nekoliko dana i stalo mleko.
Sa koliko ste meseci presli na kravlje mleko?Moj bebac ima sad 7,5 meseci i jos je na bebelacu.Nisam htela da mu uvodim kravlje mleko zato sto je siromasno gvozdjem a i ja sam bila anemicna u trudnoci.Sad nesto razmisljamo suprug i ja da mu postepeno uvodimo kravicu, ne znam da li moze da se kombinuje i jedno i drugo.Drago mi je da je vasa beba bas lepo napredovala,meni je isto stalo mleko u porodilistu ali zahvaljujuci neljubaznosti,nemam bradavice(uvucene su) i nisu htele da mi pomognu, beba nije mogla da povuce.Tako da mi je na karju posle nekoliko dana i stalo mleko.