APTAMIL ne valja???
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jan 28, 2009 7:58 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
BRAVO Dolce vita !!!!!!!! u trenutku sam se osetila povredjenom i manje vrednom posle nekih izjava ovde, ali sad kad znam da ima neko ko je slicno prosao kao ja, i ko razmislja indenticno, lakse mi je. Hvala ti na tome....ali ipak mislim da je potpuno besmisleno da se uopste raspravlja ne ovu temu..ima mnogo vaznijih stvari za pricu.
- dolce-vita
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm
dpjenje
Pritom, znam majku koja nije bas mnogo povezana s mozgom, doji dete i cugne pomalo komovicu usput.Ona je sirota jako pozrtvovana, doslo joj je iz mozga mleko.Kojesta, ja razumem da su za svaku osudu zene koje ne zele da doje, ali mi koje se trudimo, da se nadje neko i da nas ovako vredja, mislim stvarno strasno.VASA JE LJUBAV KOJE DOJITE MNOGO JACA OD NASE KOJE NE DOJIMO.Zar ne????Pogotovo ako usput pijete komovicu,zao mi je sto vas nisam u porodilistu upoznala pa da budete svedok mom trudu.UZASNUTA SAM VASIM KOMENTARIMA.
- dolce-vita
- Stalni član
RE DOJENJE
Annna,
naravno da nismo nista manje vredne, moja finansijska situacija nije zavidna, alis am se odrekla mnogo cega da bih svom detetu kupovala bebelac, jer znam da je kravlje mleko siromasno gvozdjem, i sta sve moze biti posledica preranog uvodjenja k.mleka.Ovo oko dojenja je mogao da smisli samo neko ko nema pojma kakva su nam porodilista kakvo nam je med.osoblje, prolazile su pored menekao pored turskog groblja , govorile mi ma, naicice ti mleko...kada mi je patronazna sestra rekla nema tu mleka i da kupim bebelac da mi ne bi dete bilo gladno plakala sam ceo dan.SRAM VAS BILO KETI, PRITOM SAMO DRAGI BOG ZNA ODAKLE PONEKAD IZVLACIM PARE ZA BEBELAK, JA SAM TO NARAVNO HTELA.
naravno da nismo nista manje vredne, moja finansijska situacija nije zavidna, alis am se odrekla mnogo cega da bih svom detetu kupovala bebelac, jer znam da je kravlje mleko siromasno gvozdjem, i sta sve moze biti posledica preranog uvodjenja k.mleka.Ovo oko dojenja je mogao da smisli samo neko ko nema pojma kakva su nam porodilista kakvo nam je med.osoblje, prolazile su pored menekao pored turskog groblja , govorile mi ma, naicice ti mleko...kada mi je patronazna sestra rekla nema tu mleka i da kupim bebelac da mi ne bi dete bilo gladno plakala sam ceo dan.SRAM VAS BILO KETI, PRITOM SAMO DRAGI BOG ZNA ODAKLE PONEKAD IZVLACIM PARE ZA BEBELAK, JA SAM TO NARAVNO HTELA.
-
- Novi član
vrlo slicno sam i ja prosla samo u visegradskoj....i posle toga te niko ne pita zasto se osecas kao debil i jos plus places mesecima jer si svestan da jednostavno ne mozes bebici da pruzis ono najzdravije...i jos se ne mogu da se nacudim kad cujem da zene koje su mogle nesto da urade, nisu zelele...prosto ih je mrzelo ili bolelo ili sta vec....jos manje ne mogu da ukapiram komentare da smo sebicne i lenje ili recimo da je neko odgajao dete bez ikakvih flasica???? sta je sa vodom naprimer??? sokicima???...nemoj toliko da se nerviras, ima raznih misljenja i verovatno ce jos ovakvih komentara biti....pozz
Potpuno se slažem sa vama. Mame nisu manje ili lošije mame zato što ne doje. Nikako!
A drago mi je da ste spomenuli medicinsko osoblje. Već neko vreme pokušavam da pokrenem neku akciju obuke medicinskog osoblja u vezi sa dojenjem (jer, verujte, većina ih nije baš upućena pa šire neke rekla-kazala priče). Nećete verovati koliko neke pedijatre ne zanima da bilo šta o dojenju nauče.
Nudili smo čak da finansiramo odlazak na seminare o dojenju nekim patronažnim sestrama. Niko se nije odazvao.
Na žalost, mame, uglavnom ste prepuštene same sebi. Na internetu ima puno informacija, ali ima puno i pogrešnih, a drugo nemaju sve mame pristup internetu.
I ja sam se drugi put porodila u Gradskoj, strašno je koliko pedijatrijska sestra nema pojma o dojenju. Srećom pa znam sve što znam. Sa njenim savetima ne verujem da bih dojila više od 2 meseca, ako i toliko.
A drago mi je da ste spomenuli medicinsko osoblje. Već neko vreme pokušavam da pokrenem neku akciju obuke medicinskog osoblja u vezi sa dojenjem (jer, verujte, većina ih nije baš upućena pa šire neke rekla-kazala priče). Nećete verovati koliko neke pedijatre ne zanima da bilo šta o dojenju nauče.
Nudili smo čak da finansiramo odlazak na seminare o dojenju nekim patronažnim sestrama. Niko se nije odazvao.
Na žalost, mame, uglavnom ste prepuštene same sebi. Na internetu ima puno informacija, ali ima puno i pogrešnih, a drugo nemaju sve mame pristup internetu.
I ja sam se drugi put porodila u Gradskoj, strašno je koliko pedijatrijska sestra nema pojma o dojenju. Srećom pa znam sve što znam. Sa njenim savetima ne verujem da bih dojila više od 2 meseca, ako i toliko.
A za ovo draga, pa šta je tu čudno? Kad su mi deca počela sa dohranom (sa navršenih 6 meseci) nudila sam im vodu iz čaše sa kljunom ili obične čaše. Sokove nikad nisu pile, niti će, dok se ja pitam.Annnnna napisao:ili recimo da je neko odgajao dete bez ikakvih flasica???? sta je sa vodom naprimer??? sokicima???...nemoj toliko da se nerviras, ima raznih misljenja i verovatno ce jos ovakvih komentara biti....pozz
Dojenoj deci zaista ne treba flašica, a uz to mogu da pokvare tehniku sisanja. To nije bila prozivka na račun mama koje ne doje, bar ne sa moje strane.
Nije mi jasno kako ljudi mogu da budu toliko samoživi. Dolce-vita, potpuno si u pravu. Meni je u bolnici naglo nadoslo mleko da su se bradavice (malo su manje, ali sam ih izvlacila ceo osmi i deveti mesec da bi beba mogla da uhvati, po preporuci doktorke) skamenile bukvalno. Grudi su mi bile kao da uzmeš u ruku kamen, tvrde, vruće. Sestre donesu bebu i napadnu na mene sta sam radila sa grudima pa su takve, a dokazati im ne mozes da nisam nista... Ne mogu reci lose, jedna babica mi je pomogla, ali posto je vec bilo kasno jer sam po preporuci pedijatrijskih sestara i doktora stavljala hladne obloge na grudi i neke komprese i konstantno se izmazala. Vristala sam od bola ali se izmazala... Kad je moje dete konacno uspelo da uhvati bradavicu ( posle 7 dana u bolnici i izgubljene kilaze) podoj je bio samo 5g, zamislite 5g... Poslali su me kuci da pocnem sa bebelacom, pocela sam i dete je napredovalo nepunih 100g za sedam dana, otisla sam na kontrolu, rekli su mi da promenim. Kupila sam prvo humanu, nije htela da lizne, pa nanovo takodje.. Samo uzme flasicu u usta i ispljune. Istovremeno sam se izmazala i to je bilo do 30 g dnevno i davala joj da to popije... Na kraju sam uzela aptamil koji je lepo pila, ali posle desetak dana je svaki obrok pocela u mlazu da povraca. Prestravila sam se, otisla kod doktorke i rekli mi - promeni opet.... kuda dalje, a dete gubi tezinu..... E zato sam presla na kravlje mleko, sa kojim napreduje super, krvna slika je odlicna, zdrava je i srecna beba..
Jos nesto sto kazu da majke koje doje decu su lenje, ili sto me osudjuju za kravlje mleko.. prvo nisam imala izbora, a drugo, odrzavala sam celu trudnocu jer sam imala prethodno spontani, porodjaj je bio na carski rez jer je beba bila okrenuta poprecno, nije ni karrlicno vec popreko skroz i doktori su se zabrinuli zbog polozaja. Jedva smo obe prezivele i carski I VI MISLITE DA BIH NECIM UROZILA SVOJE DETE! Dete je zdravo i zivo zahvaljujuci kravljem mleku, to znaju i doktori koji je vode, a to koliko sam patila i i dalje patim sto nemam sa cim da je dojim, o samo znam ja i majke koje su prosle slicno.. Pozdav svima
Jos nesto sto kazu da majke koje doje decu su lenje, ili sto me osudjuju za kravlje mleko.. prvo nisam imala izbora, a drugo, odrzavala sam celu trudnocu jer sam imala prethodno spontani, porodjaj je bio na carski rez jer je beba bila okrenuta poprecno, nije ni karrlicno vec popreko skroz i doktori su se zabrinuli zbog polozaja. Jedva smo obe prezivele i carski I VI MISLITE DA BIH NECIM UROZILA SVOJE DETE! Dete je zdravo i zivo zahvaljujuci kravljem mleku, to znaju i doktori koji je vode, a to koliko sam patila i i dalje patim sto nemam sa cim da je dojim, o samo znam ja i majke koje su prosle slicno.. Pozdav svima
- dolce-vita
- Stalni član
re dojenje
Drage mame,
Trudicu se da se ne pretvorim u kokosku koja ce se prepucavati ovde sa doticnom Keti,Naime, postoji sajt, koji se zove majka hrabrost, www.majkahrabrost.com Naime,Branka Stamenkovic je pokrenula inicijativu za bolje stanje u porodilistima, da se barem malo zaustavi bahato ponasanje med.osoblja...Necu vise nikome da se pravdam, ali po pitanju dojenja, izgleda da sam pogresila sto nisam malo pocela da masem evricima,mislim da bi skocile babice kao bele lale oko mene.Nazalost, to je nasa stvarnost, i niko na ovom svetu ne moze da me ubedi u suprotno.Kada sam dosla kuci iz porodilista moja teka je platila med.sestru i z d.z da dodje kod mene kuci i pokaze mi ono sto babice u porod.nisu htele.Medjutim, zeni nije trebalo ni 5 min.odmah mi je rekla vi nemate mleka.To mi je pptvrdila i patronazna sestra koja mi je rekla da pod hitno posaljem muza da kupi bebelac da ne bi dete pakalo gladno kad se probudi.Posaljite vase price na taj sat, ja sam vec to ucinila.
Trudicu se da se ne pretvorim u kokosku koja ce se prepucavati ovde sa doticnom Keti,Naime, postoji sajt, koji se zove majka hrabrost, www.majkahrabrost.com Naime,Branka Stamenkovic je pokrenula inicijativu za bolje stanje u porodilistima, da se barem malo zaustavi bahato ponasanje med.osoblja...Necu vise nikome da se pravdam, ali po pitanju dojenja, izgleda da sam pogresila sto nisam malo pocela da masem evricima,mislim da bi skocile babice kao bele lale oko mene.Nazalost, to je nasa stvarnost, i niko na ovom svetu ne moze da me ubedi u suprotno.Kada sam dosla kuci iz porodilista moja teka je platila med.sestru i z d.z da dodje kod mene kuci i pokaze mi ono sto babice u porod.nisu htele.Medjutim, zeni nije trebalo ni 5 min.odmah mi je rekla vi nemate mleka.To mi je pptvrdila i patronazna sestra koja mi je rekla da pod hitno posaljem muza da kupi bebelac da ne bi dete pakalo gladno kad se probudi.Posaljite vase price na taj sat, ja sam vec to ucinila.
-
- Novi član
sta da kazem, ja sam cak kuci zvala "privatnu" babicu koja me je nedelju dana terala da stavljam bebu na ranjave i krvave bradavice dok ne crknem od bolova....a pri tom se na kilometar videlo da mleka nema uopste (par kapi mozda) i jos je beba non stop plakala, verovatno od gladi sto ja tad nisam ni pretpostavila jer sam verovala njoj...nikako nije dozvoljavala da joj dam adaptirano mleko jer boze moj ona nije za to..a to sto je moje dete gladno nema veze....a vi em platite, em verujete nekome kao strucnom licu i jos ne dobijete nista za uzvrat...slicno je i sa pedijatrima u dz..bar ja nisam nesto zadovoljna sa ovom mojom. dete mi se za 5 nedelja ugojilo samo 250 g jer mi je ona rekla da joj nikako ne dajem nista osim humane (cak ni vodu) i to sve do 6 meseci (?)....a ona umesto 200ml popije jedva 100ml za jedan obrok i kao to je u redu ? sta vise ne bi ni primetila nista da joj ja nisam skrenula paznju da pogleda kilazu u kartonu...i na kraju prepusten si sam sebi, jos sama prica oko porodjaja ispadne nista u odnosu na sve sto vas ceka posle...
- dolce-vita
- Stalni član
RE DOJENJE
Ne znam sta da vam kazem, nije mi jasno zasto nije obratila paznju na napredovanje, to je za svaku osudu.Nama je dr rekla da oabvezno bebu nudimo vodom, u junu sam se porodila, bas zbog toga sto jede vestacku hranu i da krenemo od 4 meseca sa kasicama, a od sestog smo uveli povrce i voce i meso.Sto se tice dojenja, apsolutno vam sve verujem , ne samo vi, ja, nego ne znam koliko hiljada zena prodje kroz sve to.Moj bebac je dobio zuticu u porodilistu i bilirubin mu je bio skocio na 285, samo dragi Bog zna koliko sam se trudila da mleko vuce , sto onako opijen jadan nije toliko ni mogao.Moj problem je uvucene bradavice, on ne moze da povuce, gusketine u gradskoj bolnici nece nista da pokazu.Ma haos,ja sam naravno volela po Ketinoj logici to sto mu bodu glavicu za infuziju, sto mu vade krv, sto se pored beba koje su inkubatoru na foto terapiji pusi sve u 16 bar tako rade u gradskoj bolnici.Trudila sam se zbog svega toga da vuce mleko, da ga dojim da bi izbacio bilirubin, da ne gledam vise bahatost med.osoblja i bezobrazluk...
aptamil 1
Od pocetka nisam imala dovoljno mleka pa sam moju bebicu dohranjivala Humanom. Nije joj nikako odgovarala imala je jake grceve, a kako je bila starija bilo je nepodnosljivo na svaki gutljaj pocetak davanja obroka ona je vristala i bacakala se. Jedan dan sam poludela ona je vristala i ja sam otisla u Lili bilo je leto ona negde oko 3 meseca je imala, i kupim Aptamil 1. Kad je popila njen stomak je bukvalno pevao. Neverovatno kako je radio od samo prve flasice. Sve silne sirupe kapi cajeve za grcice od kad sam pocela da koristim Aptamil sam zaboravila. Jos uvek joj dajem Aptamil, jako sam se uplasila kad sam cula za ovo i na svu srecu ostalo mi je par kutija praznih koje nisam bacila i videla sam da to nije ta serija pa sam odahnula. Treba da predjem na dvojku jer joj treba nesto jace da bi bolje spavala jedinica joj je suvise slaba cak nam je i pedijatar savetovao duze ostajanje na jedinici jer je bolje preradjena. Ja licno nisam imala nikakvih problema, povratila je par puta od Humane, a od Aptamila nista. Nadam se da je problem u toj seriji i da nece biti problema da je hrana ispravna. Ako bude povuceno iz prodaje nemam pojma koju hranu da dam detetu do godinu dana umesto Aptamila kad sa njim imam pozitivno iskustvo, kao i sa Milupinim kasicama koje sam joj davala od cetvrtog meseca starosti. Ako neko sazna jos nesto o tome molim da napise na post.
Pogledajte ovu stranicu i glavni uvoznik je objavio da je jedna serija povucena:
www.kibid.rs
Pogledajte ovu stranicu i glavni uvoznik je objavio da je jedna serija povucena:
www.kibid.rs
aptamil 1
a to koliko sam patila i i dalje patim sto nemam sa cim da je dojim, o samo znam ja i majke koje su prosle slicno.. Pozdav svima
Nisam videla da ima vise strana i da je tema malo otisla u drugom pravcu. Potpuno se slazem sa tobom belavila. Jako mi je tesko pao gubitak mleka kog nije ni bilo dovoljno od pocetka. Pala sam u depresiju zbog toga mislila sam da sam ja glavni krivac za to. Kad mi je u poseti bila moja tetka rekla mi je da je jako bolan nadolazak mleka i kad jako bole grudi treba samo neko da ti pomogne i pokaze sta da radis i bice sve ok. Ja sam se trudila cedila sam se i davala joj u kombinaciji sa vestackim sve dok nije palo mleko koje iscedim na 10 ml onda sam odustala. [/url]
Nisam videla da ima vise strana i da je tema malo otisla u drugom pravcu. Potpuno se slazem sa tobom belavila. Jako mi je tesko pao gubitak mleka kog nije ni bilo dovoljno od pocetka. Pala sam u depresiju zbog toga mislila sam da sam ja glavni krivac za to. Kad mi je u poseti bila moja tetka rekla mi je da je jako bolan nadolazak mleka i kad jako bole grudi treba samo neko da ti pomogne i pokaze sta da radis i bice sve ok. Ja sam se trudila cedila sam se i davala joj u kombinaciji sa vestackim sve dok nije palo mleko koje iscedim na 10 ml onda sam odustala. [/url]
Ono sto meni nije jasno, neke mame kazu da su bebama dale da probaju aptamil 1, da je beba imala grceve, povracala i sl, ok, ali da li je iko cuo sa aptamil Comfort 1 koji je namenjen bebama sa grcvim, koje nama laktoze u sebi pa je lakse varljivo, drugo da bi videli da li mleko odgovara treba biti na istom proizvodu 24-48 sati, tako se mleka testiraju.
Kravlje mleko je cista glupost, do 1.godine u nesem organizmu se ne luce enzimi koji mogu na pravilan nacin to mleko da koriste, a inace se luce do 7.godine, nakon toga je potpuno beskorisno piti cisto mleko vec uzimati mlecne proizvode. Drugo, kravlje mleko ne samo sto je siromasno gvozdjem vec inace sprecava resorpciju gvozdja koje bebi dajete kroz drugu hranu.
posebno kad cujem da mame u spanac ubacuju mleko, a kalcijum se veze sa oksalnom kiselinom iz spanaca, zelja, blitve i sl, pa otezava varenje i spreci resorpciju gvozdja iz hrane Nisam ni ja znala dok nisam cula savete nutricionite.
aptamil tj milupa je odlican proizvodjac hrane, e sad pitanje je sta nasi uvoznici rade, kog kvaliteta mleko kupuju i kako se radi pakovanje.
Kravlje mleko je cista glupost, do 1.godine u nesem organizmu se ne luce enzimi koji mogu na pravilan nacin to mleko da koriste, a inace se luce do 7.godine, nakon toga je potpuno beskorisno piti cisto mleko vec uzimati mlecne proizvode. Drugo, kravlje mleko ne samo sto je siromasno gvozdjem vec inace sprecava resorpciju gvozdja koje bebi dajete kroz drugu hranu.
posebno kad cujem da mame u spanac ubacuju mleko, a kalcijum se veze sa oksalnom kiselinom iz spanaca, zelja, blitve i sl, pa otezava varenje i spreci resorpciju gvozdja iz hrane Nisam ni ja znala dok nisam cula savete nutricionite.
aptamil tj milupa je odlican proizvodjac hrane, e sad pitanje je sta nasi uvoznici rade, kog kvaliteta mleko kupuju i kako se radi pakovanje.
- dolce-vita
- Stalni član
RE DOJENJE
ZASTO BISMO ZAKLJUCAVALI OVU TEMU?