Pozdrav svima!
Bojanaaa, obavezno pokrenite temu na roditeljskom, mislim da će se i Rouzi i Bojana složiti, probleme ne treba gurati pod tepih, već iznositi i rešavati, mada mislim da baš i nije pedagoški tako komentarisati u odsustvu detetovih roditelja. I kod nas u grupi postoji dečak koji hoće da ujeda, u toku onih nekoliko dana našeg prisustva u vrtiću ujeo je čak dvoje, vaspitačica kaže da je to verovatno zbog dolaska novih, da su taj problem uočile i ranije i u razgovoru sa njegovim roditeljima rešile da tu njegovu agresivnost i energičnost usmere na druge načine... To mi deluje ok...(Da pohvalim i ja naše vaspitačice

)
Rouzi, nadam se da ćete brzo ozdraviti, to je samo mala prehlada!
Bojana2311, ja sam davala Operil P, i u mlađem uzrastu, ali samo po 2 kapi 2 puta dnevno, naravno, po preporuci pedijatra, mada su super i tetrisal, marisol i sl. mogu se davati i malim bebama... Nadam se da je Mihajlu sada bolje.
Elem, što se tiče našeg "vutića", juče ujutru povedem dete, onako naoštrena, uvedem ga unutra, a vaspitačica, koja nas je videla kroz prozor čeka da zamoli mog muža da joj promeni gumu. Ja to iskoristim da popričam sa njom, nasamo, jer ne želim da joj bilo šta prebacujem u prisustvu deteta, jer "vaspitačica je super". I kažem joj da mislim da bi trebalo da sedi sa decom, pa makar i ne jeo, a ne sam sa vaspitačicom... I to za spavanje, a ona kaže da su samo jednog dečaka ostavili da spava, a ostali idu kući u 11, ali su juče sve mame kasnile, i da ništa ne brinem, njemu treba više vremena da se opusti, da one ne žele da ga forsiraju, da će se on vremenom opustiti... I da on ume da kaže kada mu se piški, tražiće nošu... Jer, ni kada ga dovedem kući on ne piški odmah, znači da nije trpeo, jednostavno se detetu ne piški... I dobro, meni je potrebno da verujem da su vaspitačice super... Kada sam otišla po njega i ja malo "zakasnim", tj sačekam ostale mame na ulazu, da vidim šta će se desiti. Vaspitačica izlazi da vidi koje su mame došle i izvodi dvoje... kaže, ostali nisu završili ručak.... ja ne mogu da verujem da moje dete jede... ubrzo i on izlazi, vidno raspoložen, kaže, vaspitačica mu je stavila krpu da ne isprlja duks... Dovedem ga kući, ponudim da jede, kaže nije gladan, znači zaista je jeo...
Jutros je prvi put sam ušao u grupu, nije plakao, napravio je malo tužnu facu na rastanku i to je to... Jao, da ste ga samo videle onog dana, izgledao je kao prognan... Danas je jedna žena upala u žestoku raspravu sa vaspitačicom, jer više ne može da uzima dane, a one neće da ostave dete na spavanju... Izašla sam, jer nisam želela da moje dete to sluša...
Inače, deca imaju i treću vaspitačicu, jednu malu Ivanu, koja je sa njim ado 12, pripravnik, volonter, ne znam u kom je svojstvu tamo, uglavnom, vidim da se ona baš trudi oko dece, i nju deca najviše i vole....
Ne mogu da se otmem utisku da mi unazađuju dete, jer, on savršeno govori, a one ga ne slušaju, on zna šta i kada hoće, jednom je tražio neki vozić, a vaspitačica mu rekla, izvini, ali njega čuvamo za ukras... Zbog toga je dva dana bio ljut... Ne umeju da animiraju decu da se igraju zajedno, svako uzme po jednu igračku i igra se samo...
Uhhhhhh... baš odužih, ali mi nekako lakše kada se vama izjadam.... pozdravljam vas!