Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 238 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Adaptacija deteta na vrtic
PostPoslato: Sre Nov 07, 2012 6:54 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 09, 2012 4:08 pm
Postovi: 266
Citajuci ovo sto sam napisla,vidim da ima mnogo gramatickih gresaka..ne zamerite.Uvek se jako potresem..kadse setim.valjda je to tako trebalo da bude.Posle mnogo proteklog vremena posle tog "svecanog Rucka"sa tatom,Obavila sam razgovor sa Nenadom i Urosem. Rekla sam im da se na OCA NE SMEJ DIZATI RUKA,jer je TO PRVO ZAPISANO ISTORIJSKO PRAVILO u knjizi "SVETO PISMO".Kakav je njihov otac,njihov je. Ukoliko Nenad ne podnosi oca,NEGA GA OBILAZI,I neka ne prica sa nim.Svako od njih DVOJE IMA PRAVO DA BIRA KAKO CE SA SVOJIM TATOM dalje nastaviti..hoce li komunicirati, odlaziti kod njega ili ne.Bez obzira kako god da izaberu,odluce svako od njih, NJIH DVOJICA SU BRACA.Njihov otac NE SME DA bude karika koja ce ih svadjati,razdvajati,ili stvarati izmedju njih razdor.Niti Uros sme dozvoliti da otac njime manipulise,posto je njihov otac vise puta molio Urosa da nagovori Nenada da se javi na telefon- kad je otac zvao telefonom Nenada- Posto JE ZELEO DA SE NENADU IZVINI i DA MU Nenad oprosti..Vise puta je i mene Zvao telefonom ,ali se nisam odazivala,i NECU.
Sve ovo je pokazatelj kako deca u losim brakovima,zajedno sa svojom majkom TRPE Dozivotne traume,Dogod se ne razvedu.
UZIVAJTE sa svojim dobrim muzevima, i svojom zlatnom decicom.
Neka Vas uvek kroz zivot vode DOBRE ,pozitivne vibracije..,optimizam..
Nas TROJE zivimo DIVNO.,skromno,zadovoljni smo.Naucili smo godinama da prolazimo zajednicke tuge,veselja,radosti,bolesti,skolske "muke,ocene,domace zadatke"..Prve njihove ljubavi.,simpatije,razocarenja,.
DOK SE OKRENETE ,drage moje vasi MALISANOVICI su ODRASLI MOMCI..
NEK SU NAM ZIVI I ZDRAVI!!IU MI SA NIMA,naravno :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Adaptacija deteta na vrtic
PostPoslato: Sre Nov 07, 2012 11:40 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 20, 2012 12:14 am
Postovi: 281
Drage moje,
Ja samo na brzinu, mali ju-ju se budi svaki cas ( to je moj najnoviji hit, da ga tako zovem :D ), da znate ako zavrsim bas na brzinu :)
MsKrempita,
mislim da Iliji ne mogu da skode klipovi na engleskom, mnogo dece je tako naucilo bas engleski...a opet, nama je psiholog rekao da detetu pustamo crtace iskljucivo na srpskom jeziku..ipak, Mihajlo jos nije progovorio, mozda ima veze sa tim ( samo mama, tata, baba, deda, beba, cao..i tako neke sitnice ), tako da samo napred.
Ilija zna da u svakodnevnom zivotu treba govoriti na srpskom, a engleski vezuje za klipove.
Kod nas su popularne dvojezicne grupe, srpsko - madjarska, sada vec i srpsko - engleska, tako da deca sa jednim vaspitacem komuniciraju na jednom jeziku a sa drugim vaspitacem na drugom, i verujte, nikad se ne zbune! :)
Ova pidzama...mislim, zar je bilo tesko ukapirati da ste dete obukli jer su dosli hladniji dani? Makar da je ga je obukla sa porukom da sutra donese drugu pidzamu koja ce ostati u vrticu?? Samo fali malo mozga i komunikacije, izgleda. Vi kazite da sta god da ima na sebi, neka ga tako i vrate, sa takvim mustrama mora na taj nacin!

Rouzi,
bas teska prica, verujem da vam nije bilo lako. A ni vasim sinovima...svako dete odraste i onda shvati kakva mu je zapravo i uza i sira familija, a kad neko gleda i pamti od malena, ne moze se ni ocekivati drugacija reakcija. Obicno deca idealizuju roditelje, i ja sam bila takva...a posto mi nismo imali ozbiljnije udarce u porodici ( dok mi otac nije umro ), ja sam postala svesna tek pre 10 godina da moji roditelji nisu sveci :D i upravo zbog toga znam da sam imala srecno detinjstvo.
Videcemo sta ce mali ju-ju da zapamti..obozava tatu, ne vidi ga ceo dan, uzeli se i samo vice "tata, tata, tatiiiceee", meni prvo bilo krivo u pocetku jer sam ja "samo mama", medjutim, ju - ju je toliko srecan i toliko zraci, da bi me grizla savest da mi bude krivo :) ja sam mama, i bicu uvek tu, mislim da je i on toga svestan...sunce nase malo..

Nasa kontrola je prosla dobro, geneticar me je umirio, tako da...ja sam ok :D
Detaljisacu sutra o tome, sada sam preumorna,
Ljubac Rouzi i njenim rodjenim momcima i curicama koje cuva i MsKrempiti i njenom Iliji
od Mihajla i njegove mame :mah-mah:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Adaptacija deteta na vrtic
PostPoslato: Čet Nov 08, 2012 11:52 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Avg 21, 2012 3:04 pm
Postovi: 34
Pozdrav drage moje!

Tako sam i mislila, vezano za engleski, al' rekoh sebi ipak da se posavetujem sa expertima :) Inače, sve pesmice koje sluša na engleskom uvek mu prevedem, čisto da zna o čemu se radi... Ima neka pesmica "Traktor, traktor harvesting the wheat..." Tako nešto.... Samo jednom sam mu je prevela, i upamtio je tako da sada peva na srpskom... Jednom je gledao sa tatom i pevao, a on, sav uzbuđen dolazi do mene i kaže:" Dođi da čuješ kako prevodi!" Pa naravno da prevodi... Mi imamo caku, pa kada planiramo nešto što on ne bi trebalo da čuje mi pričamo na engleskom... Ali izgleda da će uskoro početi da kapira o čemu pričamo :lol:
A što se tiče pidžame... snaći ću se već... teže mi je njima da objasnim nego njemu :-?
Još nešto... juče smo se u vrtiću dogovorile (mame) da pišemo peticiju da nam vrate našu Ivanu... Svi roditelji su bili prezadovoljni njenim radom...

Tako.... odoh kod frizera... izgledam kao da se češljam petardama :wink:

pozdrav!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Adaptacija deteta na vrtic
PostPoslato: Čet Nov 08, 2012 2:53 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 09, 2012 4:08 pm
Postovi: 266
Drage moje
lepo je to sto ste se roditelji dogovorili oko potpisivanja peticije za vracanja vase Ivane,no razultate vase peticije cete videti i sami.Mozda vama roditeljima uslise vasu molbu, a mozda i ne.U toj "igri" oko radnih mesta su vazni razno-razni faktori...
Vi Ms.krempita kako sto smo vam ja i Bojana rekle INSISTIRAJTE da vase dete Vrate vama kad dodjete u vrtic ONAKO KAKO STE GA DOVELI obucenoga.Neka se nauce..Duznost vaspitaca jeste,jer tako sam ja radila ,da se SVE STO se u toku dana skine sa deteta VRATI U NJEGOV ormanic, ili u detetovu kesu..To je obicna rutinska stvar,potrebno je SAMO OTICI do decijeg ormanica i vratiti stvari tamo dge treba.Smtram da je OVO "oblacenje" tudjih stvari,tj garderobe drugoj deci jedna totalno nedospustiva,drska stvar,TJ LENJOST vaspitaca :-? .Ako vaspitac ne prepoznaje detetovu svucenu stvar,ili dete ne ume da prepozna,onda se te stvari SLOZE JEDNA NA drugu na nekom praznom stolu u decijij sobi,pa kad dodje roditelj po svoje dete,Onda Vaspitac ZAMOLI RODITELJA da udje u radnu deciju sobu,i da prepozna detetovu skinutu garderobu.Tako sam ja radila.;"Ujite u nasu sobu,pa nam pomognite,oko pronalazenja vase detetove garderobe,mi smo probali,ali nismo uspele.." Problem se uvek moze resiti,samo je u pitanju KOLIKO je doticni Vaspitac Spreman,Voljan,Zainteresovan da pomogne roditelju,i samom detetu.Ukoliko je indiferentan-ono,bas me briga-,onda roditelj MOra biti Uporan,Istrajan u onome sto zeli da "ostvari",jer drugacije ne vredi.To mnoge roditelje jako iritira,ljuti,nervira,ali takvi vaspitaci su EM FLEGMA EM VELIKE MUSTRE..Pa i roditelji moraju zauzeti neki Sasvim drugi Stav u stilu:" E vala ces nauciti da radis kako ja trazim!!"
Bojana je pricala kako u vrticima postoje vaspitaci koji "prete deci" kako ce ici u jaslice ZA KAZNU kada se Upiske,ili ukake,ili dodju u vrtic pa imaju pelene.*(mislim na uzrast dece od 3 godine,tj mladja grupa) To mi je isto poznato.Kao sto mi je poznato da se u jaslicama dogadja da pojedine medicinske sestre Tuku decu po guzi,kada se ukake u pelenu,i peru im guze Hladnom vodom,DA BI "NAUCILE " decu da to vise ne rade.I ako sam to imala prilike da vidjam,ili su se hvalile o "svojim metodama",Nikada nisam na to REAGOVALA.Sto VIDIM-ne VIDIM,STO CUJEM-NE CUJEM..Takve stvari sam nazalost,morala precutati,jer su SVE medicinske sestre BRANILE JEDNA drugu, a nije bas prijatno kad ih u vrticu ima 8 med.sestara posto ima 4 jaslene grupe-svaka grupa ima 2 med.sestre-U mom vrticu ima 14 vaspitnih grupa, od toga su 4 jaslene grupe,i 1o vrtickih grupa.Odredjene medic.sestre su necije DEbele"veze",i smatraju Da su "Bogom dane",pa mogu raditi sta im je volja.Takvih ima i vaspitaca.
No sta cete..Toga svuda ima.
Sada se ms Krempita "osvrnite" u nazad..Pa izracunajte koliko JE VREMENA trebalo da prodje od Polaska vaseg Ilije u vrtic,dok nije zavoleo vrtic.To VAM je period adaptacije,cini mi se oko mesec dana-nesto malko vise-..da je trebalo.To je JAKO DOBRO,a i nesto je brzo proslo.. :D KOnacno ste odahnuli,i sad vam je mngo lakse.Sada ste vec , polako se navikli na vrtic., i uhodali se. :D .
To sto pricate na Engleskom sa suprugom,meni licno ne smeta,I Moja deca i ja smo znali neke tajne u nasoj sobi "na Engleskom " resavati,posto je pokojna majka uvek insistirala da vrata od njene sobe, i nase sobe TOKOM dana budu OTVORENA. Pa bi kazala:"Sta to sada pricate na ENgleskom??" Ja kazem :"Baba,.Mora Nenad da nauci Ispravno citati NOvu lekciju Iz Engleskog,pa mu ja pomazem..Sutra ce odgovarati.." Mislim da je baka Jako Dobro znala kako se nas troje," domundjavamo nesto"..sta cete Svako se "snalazi" kako zna i ume. Cak su Nenad i Uros cesto medjusobno Engleski pricali-da ih baka ne razume-,kad su imali neke svoje "tajne", a ja bila na poslu.Tako im je Engleski i tu DOBRO posluzio..
Ja dodjem kuci s posla,a baka me s vrata doceka:" Tvoja deca samo Engleski po ceo dan pricaju.. :evil: . Bako,VEZBAJU!! ( Onda sam ih upozoravala,da NE PRETERUJU sa ENgleskim razgovorom,Da ZEna NE POMISLI kako je nesto Ogovaramo,ili nedaj Boze ,nesto krijemo od nje.)
Danas je MOM Mladjem sinu Urosu Rodjendan..Divan je dan!!Zamislite DIVNIH 25 godina je napunio.. :D Kad sam ga rodila imao je 4 kg i 500 grama,a bio dugacak 53 cm..Dok sam isla na ultrazvuk prethodnog dana,Ginekolog me je molio da mu pevam od Djordja Balasevica neku pesmu,posto je voleo N.sad, a tog pevaca je obozavao...On gleda na Ekranu bebu,ja lezim na stolu i pevam doktoru:"Jesen Stize Dunjo moja!": A on veli "TO!!Potrefili ste me u "zicu",a uz jesen VAMA stize JOS jedan MOMAK ,evo ga smeje se na mene :D ,sa Monitora!!" .Jos mi rekao " Sutra VAS ja odvodim u salu- na carski rez-To je bio 08. Novembar, "Sveti Dimitrije"..
Tako sam znala da cu roditi jos jednog sina.Starijeg Nenada sina je moja majka odvela za N.S,posto je bivsi muz bio u SSR.
PRESRECNA SAM :D :D :D Neka su MI ZIVI I ZDRAVI!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Adaptacija deteta na vrtic
PostPoslato: Čet Nov 08, 2012 5:46 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 20, 2012 12:14 am
Postovi: 281
Srecan rodjendan Urosu, neka je ziv, zdrav i neka mu se ispune sve zelje! :)
Rouzi, vama posebne cestitke, jer od kada sam majka znam da je svakoj majci vazniji rodjendan svoje dece od svog rodjendana! :)
Lepo se provedite danas!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Adaptacija deteta na vrtic
PostPoslato: Čet Nov 08, 2012 8:14 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Avg 21, 2012 3:04 pm
Postovi: 34
Rouzi, i ja se pridružujem čestitkama!!! Nek' vam je Uroš živ i zdrav i uvek srećan, a i vi sa njim!

Vaši sinovi su rođeni na divne datume, na Mitrovdan i Ilindan, kažu da oni koji su rođeni na blagdane imaju posebnu zaštitu.

Ljubim Vas sve!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Adaptacija deteta na vrtic
PostPoslato: Pet Nov 09, 2012 1:05 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 09, 2012 4:08 pm
Postovi: 266
Drage moje,
Hvala VAM :D
Uzivam kada vidim koliko su mi sinovi porasli,postali ljudi.U njih sam "ugradila" veliki deo sebe,kroz vaspitanje,te se trudila da njihovo odrastanje prodje normalno.Ponosna sam na sebe,i na njih.
Slucajno sam saznala kad sam bila u gostima kod drugarice na Kopaoniku,da deca koja se rode na blagdane,imaju posebnu zastitu.
Kako SU VASI malisanovici :D :D ?
U sredu sam sa Anjom nosila rucak Urosu na njegov posao.Isle smo peske,divan dan,suncan.Anja je divno dete,kao i Ivana.Tako setajuci, stigli smo do Klinickog centra-bome oko 35 minuta smo pesacile,ni jednog momenta mi Anja nije pravila probleme u stilu :"Bole me noge.."Tamo smo srele pse lutalice,od kojih se Anja uplasila,i ako sam ih uporno terala od nas,ti psi su nas pratili.Jako sam bila ljuta pa sam brzo odlomila veci prut sa drveta i sa njim oterala pse,taj prut sam dala Anji u ruke da tera pse.Ona je tako "mlatila prutom",sva srecna,i vikala:"Ma`s ne valjale DZUKELE!"Tako sam se slatko smejala u sebi..Vratile smo se kuci autobusom,nisam se usudjivala da opet idemo peske nazad,smatrala sam da je Anja ipak mala,i bojala sam se, da je ne zabolu noge od setanja.Obozava da jede " Vejike banane".
Sada meni VAS SAVET treba..Anja jako slabo jede,kaze njena majka i kod kuce isto tako.Ponekad je uspem namamiti da pojede nesto,a ponekad ne vredi, samo ljutito kaze:" NECU,nisam gladna!!"Kad nas dve idemo u nabavku po namirnice za kuvanje rucka,obozava u pekari da joj kupim malu kiflu,to uvek uradim,samo da BAR NESTO pojede.Pa mi kaze:"Jesi ponela Pare"..Kad odemo u piljaru,ja je o je pitam sta da joj kupim-mandarinu,pomorandzu..jabuku..Ona hoce banane.TO.Verujte mi da za 40 dinara necu "propasti". Mami Devojcica je jako neprijatno,pa sam joj objasnila,da ne treba da se ljuti,niti da grdi Anju,kad je u pitanju hrana,koju joj kupim.Procice i taj period.TO JE DETE!! Mama uvek spakuje Anji uzinu,ali nece ni da je pogleda,pa ja tu uvek uzinu tako zapakovanu vratim majci,kada dodje po Anju.I kada ih obe dovede,isto im spakuje uzinu.Kad joj je sestra tu,onda Anja nesto malo bolje jede,mada i tada zna da "brljavi".Valjda tako naidje period deci-Zaboravila sam kako sam svasta izmisljala i dovijala se da namamim Nenada da jede,kad je bio mali..Pa sam kao Bojana,isla i raspitivala se,koje vitamine,koje sokove da mu pravim,za bolji apetit..-Zato volim da ih obe vodim u setnju kada ih cuvam,bar sat vremena.Kazu da deca onda bolje jedu.Mada je i to jako diskutabilno..
Sada sam se pre neki dan,dogovorila sa koleginicom,cija je devojcica vec Prvak,da mi donese njene igracke-posto se ponudila-,koje je odnela u podrum.Ja cu ih oprati-to je kutak za kuvanje,plasticne serpice,tanjirici,itd-pa neka se igraju.
Kaze mi koleginica kroz smeh:"Tebi Rouzi,fale unuci :D !!"
Nasmejala sam se. :D BICE I TOGA,Hvala BOGU!Kad sinovi odluce.. :D :D
Pozdravljam VAS OBE.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Adaptacija deteta na vrtic
PostPoslato: Pet Nov 09, 2012 1:25 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 09, 2012 4:08 pm
Postovi: 266
Anja je brbljivo,veselo dete,pozitivna energija iz nje zraci.,vec je ceo komsiluk poznaje u zgradi,i ostale radnice u radnjama..Svuda joj govore:"Sto si ti lepa,i slatka devojcica.." Da vidite kako igra uz crtani film :D "MIA",skoro je ceo tekst je zapamtila..
CUJEMO SE!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Adaptacija deteta na vrtic
PostPoslato: Pet Nov 09, 2012 9:28 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 20, 2012 12:14 am
Postovi: 281
Drage moje,
konacno petak! Mada meni to nista ne znaci, posto ne radim, ali ipak :)
Elem, Rouzi, vidim na sajtovima i reklamama kako namame decu da jedu tako sto im prave razne smajlije, kao srecno lice od, recimo krastavaca, nos od sira, ili moze i paprika, pa od zelene salate kosica, usta od majoneza, naravno od svega ovoga je malo toga zdravo, ali eto predlog. Napravite "srecni sendvic" od zemicke, salame, sira, i onda ukrasavajte, zajedno sa Anjom. Isto i od voca, od na primer, jabuke lice, pa malo grozdja za oci, ubacite i kivi, bananu, narandzu, usput ide price za "srecno voce", koje ce to pojesti kada ga Anja pojede...
Ima i vitaminskih sirupa za decu, pa preporucite njihovoj mami, hvale dosta sirup Sanostol, za sve uzraste...
http://www.celsius.rs/proizvodi/view/27 ... rup-230ml/
Mislim da cu i ja da ga kupim za Mihajla!
Zelim i vama i MsKrempiti prijatan vikend, uzivajte!
Ljub


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Adaptacija deteta na vrtic
PostPoslato: Sub Nov 10, 2012 2:22 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 09, 2012 4:08 pm
Postovi: 266
Hvala na lepim,i odlicnim savetima!!
Danas je divan dan..Uzivacu u njemu.
Pozdrav Bojani i Ms.Krempiti..naravno ne zaboravljam vase malisanovice :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Adaptacija deteta na vrtic
PostPoslato: Ned Nov 11, 2012 2:48 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jun 17, 2008 11:46 am
Postovi: 21
Lokacija: ns
Ćao svima, nije me bilo ,jer ne stižem... natalija mora na operaciju preponske kile, to smo uočili na proslavi njenog rodjusa.Sad su oboje sa mnom, stalno, ona ne ide u vrtić, da bi bila skroz zdrava i tako. Ja bila i bolesna, ne da mi ni da spavam, mama bila da mi pomogne, a Natali se njari čim oka sklopim .Nemoguća je ne mogu od nje iz stana da izadjem, ne mogu batu da uspavam, budi ga,ludilo. Ranije je jako volela da provodi vreme kod bake, a sad ni to,bukvalno me drži na uzici i zeza.U vrtić je počela da nosi igračke, što oni zameraju,ali njoj je bino samo da sa nekom igračkom udje, posle joj ni ne treba, mogu dsa joj je uzmu i stave u ormarić...to su sve njene neke adaptivne faze zbog brata i vrtića.Kad joj je bio rodjus bila je haos, cika i vriska, od sreče naravno, zaspala na kraju. Još imai povremeno histerične ispade, to me i brine, nekad ne mogu nikako da je smirim, akad idemo kod lekara, valja mi se, vučem je i tako...
srećan rodjus Urošu, dragoj čkorpijici( i ja sam).
Pohvala za Bojanu i razvoj Mihajla....i čini mi se da je danas u medicini a i kod logopeda trend, sa tim vežbama, npr.roditelji već treba da vode dete logopedu sa par meseci, al bez zezanja...
Eto večeras ostah budna, al nisam stigla sve postove da vam isčitam...jako sam konfuzna, inače lezem u 10, al htala sam danas, samo danas malo vremena za sebe, pa sam ga ukrala od sna. Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Adaptacija deteta na vrtic
PostPoslato: Pon Nov 12, 2012 11:21 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 20, 2012 12:14 am
Postovi: 281
Pozdrav za Radoznalu Jelu, dugo vas nije bilo.
Zao mi je sto Natalija mora na operaciju, ali tako ce se resiti problem, pa ce biti ok. Cerkica moje drugarice isto ima kilu, ali je jos premala za operaciju.
Jelo, na koji nacin resavate ispade kod Natalije? Da li ste probali sa ignorisanjem? Ili da je kaznite tako sto cete nju ignorisati odredjeno vreme ( ona uradi nesto lose, vi kazete da ste ljuti i da necete da razgovarate sa njom ) Ne zamerite mi sto se mesam, nego, nesto mi se cini da je ovaj moj lavic na putu da postane slican...Mnogo nesto isteruje, ja se salim pa kazem "Eto, opet mu nadmorska visina nije po volji" :) Ali, nije to naivno, a znam koliko je tesko ignorisati njihova "ponasanja".
Ono za logopeda ste u pravu. To je sve sada moda. Sretnem komsinicu, pitam kad joj je cerka od dve godine prohodala ona kaze sa 16,5 meseci??!! Sto je meni najnormalnije, ali se razbesnim jos vise. Planiram sledeci put da pitam biserku doktorku da li ce nam dati uput za logopeda, jer Mihajlo nema bas cist izgovor!!

Pozdrav za sve moje forumske drugarice! :)
Ljub


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Adaptacija deteta na vrtic
PostPoslato: Sre Nov 14, 2012 12:29 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 09, 2012 4:08 pm
Postovi: 266
Pozdravljam Bojanu,ms Krempitu,i radoznali Jelu.
Sta li nam je uradila ms.Krempita sa frizurom?
Radoznala Jelo,bilo bi dobro ako vam nije tesko ,da se ,mozda posavetujete sa nekim decijim pedagogom,ili psihologom-BEZ ZAMERKE-oko vase male devojcice Natalije.Ona je jako pametno dete,ali je "uspela" da pronadje pravi nacin i metod kako bi VASU PAZNJU i "celu vas" samo za sebe Maksimalno preokupirala.TEK ce sada za mama radoznalu Jelu dolazi jedan poprilicno tezak period I JOS tezih momenata problematicnog ponasanja,njene devojcice,pogotovo zato sto joj predhodi operacija, a posle operacije CE SE nastaviti,sem toga Natalija VEC poduzi period ne ide u vrtic.,jer to zahteva procedura pred operaciju.Radoznala Jelo,ne mojte dozvoliti da vasa mala Natalija tako sa "vama manipulise".Vasa Natalija jeste "mala",ali morate prema njoj postaviti neke "granice" pogotovo oko tog Natalijinog neobicnog ponasanja.Slazem se da je to faza kod deteta,ali cisto da pokusate cuti savet strucnog lica.Naravno,OVO CU PREPUSTITI VAMA da se VI PREOPREDELITE oko PRAVOG RESENJA.Dete ume pronaci pravi nacin i metod da bi DOBILO ONO sto zeli,sto je kazala i Bojana:"Pitanje je koliko,i dokle popustati svome detetu,kad dobije takve momente?" Znate radoznala Jelo, zao mi VAS je,kad procitam kako vasa Natalija vas "MESI",a VI padate s` nogu.VI se maksimalno trudite da UGODITE VASOJ NATALIJI,sada Natalija shvata da je "PRVA,I NAJVAZNIJA" i ne zeli da POPUSTI. Natalija je razumela isto tako,da VI odobravate NJENO TAKVO ruzno ponasanje posto u odredjenim ZA VAS STRESNIM SITUACIJAMA KOJE IZAZOVE Natalijino ruzno ponasanje,niste tog MOMENTA SPREMNI STA DA URADITE,i kako DA SE POSTAVITE prema Nataliji. TO NATALIJA koristi,tj kako ja kazem:"VAMA MANIPULISE". POjedini roditelji su se JAKO LJUTILI NA MENE dok sam radila u vrticu,i kada su mi se zalili na problematicno ponasanje svoje dece,pa sam im ja predlozila da se posavetuju sa decijim psihologom,ili pedagogom.Ne BIH ZELELA DA SE VI NA MENE NALJUTITE.
Bojana, ja sam dobro,i moji sinovi isto tako.Hvala Bogu!!
Juce i prekjuce sam cuvala Ivanu i Anju od 12 sati do 21 i 30.I mama i tata su radili drugu smenu.Sada smo sasvim lepo uhodani sve tri.Anja pokusava u nekim momentima svoje igre sa Ivanom biti sebicna,i dominirati,medjutim objasnim Anji da nije lepo biti sebican,da se igracke moraju deliti.Anja me uvek poslusa.Ivana me zbog ovakve podrske jako ceni,i vidim da je shvatila kako sam realna prema obema podjednako.Juce je Anja jako vikala na Ivanu jer joj Ivana nije dala napravljenu kaobojagi tortu-cak sam i ja ostala iznenadjena,kako je Anja Vikala!!-Tu sam sasvim mirno ,stalozeno odreagovala":Ti si Anja velika,pa napravi sebi tortu,da vidimo,kako i ti to lepo znas napraviti!!Nije lepo kada se tako ruzno ponasas,i kad vices na svoju sestru" Ivana je kazala": Znas Rouzi,Anja Uvek hoce da i njoj napravim,sto i sebi napravim,pa mi to ponekada DOSADI!!"
Pozdrav!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Adaptacija deteta na vrtic
PostPoslato: Sre Nov 14, 2012 1:16 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Avg 21, 2012 3:04 pm
Postovi: 34
Pozdrav drage moje!

Ne stižem da vam pišem između Ilijinih bolesti i kućnih poslova... Za vikend je povraćao, kažu stomačni virus... Namučio se... Noćas kašlje, ponovo zapušen nos.... Haos... Posle idemo kod dr... Uh... Za mesec dana je oslabio 1kg i to me jako brine... Možda bi trebalo da pije neki pikovit, oligovit... tako nešto...

Puno vas pozdravljam!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Adaptacija deteta na vrtic
PostPoslato: Čet Nov 15, 2012 1:03 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 20, 2012 12:14 am
Postovi: 281
Zao mi je MsKrempita, bas mi je zao... :(
Ako je izgubio na kilazi, probajte probiotik, pored toga sto regenerise crevnu floru, otvara i apetit - provereno! :)
Ja sam Mihajlu davala pro+kid, proizvodjac je Bonolact, dve bocice kostaju izmedju 400 i 500 dinara.
A pogledajte i onaj link, to sam ostavila pre par dana, tamo ima veliki izbor vitaminskih sirupa, ne smem da kacim reklamu, ali uspela sam onda, datum posta je petak, 9. novembar.

Rouzi se sve bolje snalazi sa "devojkama", bravo! :)

Pisemo se uskoro opsirnije, ni ja nemam puno vremena, ljubim vas!


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 238 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 52 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: