Senka mukokile u maksilarnom sinusu

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

cocke
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 26, 2009 5:46 pm

Re: Senka mukokile u maksilarnom sinusu

Post od cocke »

Pozdrav
Danas sam radila CT sinusa i vec duze vreme imam problem sa levim ceonim sinusom...jake i konstantne bolove, i bolove u levom oku koji nisu jaki ali ni zanemarljivi prodju mi za par dana mazanjem chloramfenikola. U principu mi pise da je sve ok i da nema patoloskih promena ali :(. Pise mi sledece: Postoji hipoplazija gornjovilicnog sinusa sa desne strane. U alveolarnom recesusu vilicnog sinusa sa leve strane uocava se loptasta hiperdenzna formacija koja prominira ka lumenu sinusa, atenuacije guste tecnosti, koja moze odgovarati cisti vilicnog sinusa (diff.dg.mukokela). Ne uocavaju se promene kontinuiteta kostanih zidova vilicnih sinusa.
Vec dugo imam problem sa levim sinusom cesto je zacepljen ili curi retki sekret ili pak bude kao neka zelatinasta masa. Napominjem da je vecinom beo ili providan sekret, ponekad je samo zeleno zut. Vec 2 meseca sam pod antibioticima prvo klacid u decembru pa sredinom januara opet, pa sad pijem levomaks ali koliko vidim nista mi ne pomaze :( . Sutra idem kod lekara orl da pogleda snimak a ja ne mogu da docekam mislim da necu spavati od nervoze. Mozete li mi molim vas objasniti sta je to drenaza i kako ona izgleda. Hvala
Odgovori