povreda nosa
povreda nosa
Imam 16 godina. Pre nekih 4 godine sam vozila rolere, pala i udarila glavom od beton. Povredila sam nos koji je nakon toga otekao. Oteklina nije prestala. Otisla sam kod lekara i on mi je preporucio da mazem neku kremu i masiram nos, u bukvalnom smislu da ga stiskam da se vrati u prirodan polozaj. Radila sam to, ali je nos poceo da me boli i s vremena na vreme da mi pucketa, uz bolove. Prestala sam da masiram nos. Ostala mi je ona oteklina, i nos mi je dosta siri nego sto je bio pre povrede. Pre neki dan sam se setila tog 'masiranja' i ponovo sam to uradila, ali samo jedno vece. Evo sada mi nos ponovo pucketa i boli na imalo jaci pritisak. Koji je tu problem, da li bi neko mogao da mi kaze?
Unared zahvalna.
Unared zahvalna.
Re: povreda nosa
Боли те и оток стоји и после четири године?
Pa otok je i dalje tu, nos mi je veci nego sto je bio. A ne boli me inace, vec samo nakon tog masiranja...
О дете! Тешко да је то оток после толико година. Вероватно се хрскавица поломила.
Да ли ти је ико снимао нос и да ли си била код још неког лекара осим тог првог?
Треба да одеш да те прегледају. Да ли ће да ваде поломљену хрскавицу или нешто друго, не знам.
Да ли ти је ико снимао нос и да ли си била код још неког лекара осим тог првог?
Треба да одеш да те прегледају. Да ли ће да ваде поломљену хрскавицу или нешто друго, не знам.
Zdravo narode . Ima problem sa nosem takav da se stvarno brinem da ne ostane kriv!
Na basketu sam se sudario sa drugom te sam dobio celo u nos , bilo je sasvim malo krvi , medjutim nos mi je dozivio deformaciju ...Bolove nemam , sem kada dohvatim kostani dio nosa osjetim malu bol ... Kanali u uredu tako da nemam problema za disanjem ali me najvise brine to sto mi se gornji dio nosa pomjerio ( iskrivio ) !
Molim vas ako iko zna sta je upitanju nek kazee ???
DA li je samo otok ili nesta drugo !
Na basketu sam se sudario sa drugom te sam dobio celo u nos , bilo je sasvim malo krvi , medjutim nos mi je dozivio deformaciju ...Bolove nemam , sem kada dohvatim kostani dio nosa osjetim malu bol ... Kanali u uredu tako da nemam problema za disanjem ali me najvise brine to sto mi se gornji dio nosa pomjerio ( iskrivio ) !
Molim vas ako iko zna sta je upitanju nek kazee ???
DA li je samo otok ili nesta drugo !

Немој да се зезаш него иди до лекара. Ако се хрскавица одвојила треба да је фиксирају. Ако се кост поломила, опет треба да се намести. Немој да одуговлачиш да ти не би криво зарасло. Ако ти се хрскавица одвоји и спусти, може нос да ти се продужи и за 1cm.
Nevjerujem da je pukao , jer bi poplavio ,otekao , i imao bi bolove .. Hvala na savjetu !!! Nadam se da nije sta ozbiljno ...! pozz 

Вараш се. Уопште не мора да отекне. Знам из личног примера. Немој да се надаш да је све у реду, него иди да ти погледају и сниме тај твој нос.
Oke. Otici cu nadam se da nije kasno jer je ovo bilo u srijedu ,ima vec 5 dana kako sam se povredio ..
Како год, само иди. И јави резултате.
E vako , slikao sam nos i zajedno sam dobio ocitavanje tog snimka..Ocitavanje kaze da je kost uredu ... ostalo je jos da odem da mi pregleda doktor na ORL. ..
Добро је. Још само да ти провере хрскавицу.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jun 26, 2013 4:50 am
ej aco , molim te molim te , odgovori mi sta ti se desilo , kada si povredio nos tj koliko si imao godina tad? meni je dete palo i prvi put na pregledu su reki da je nos slomljen a zatim da nije . imam utisak da su me slagali zbog toga sto nisam bila pri sebi od stresa.... posle nekoliko meseci nos je kriv....ne znam kome da se obratim , vracali su nas kuci sa pregleda pod predpostavkom da je sve u redu i ne treba to dirati opet , jer je dete malo da se ne traumira dzabe.... molim te javi se[
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jun 26, 2013 4:50 am
da li znas kako se to radi da li je to u pitanju ultrazvuk mekih ttrkiva ili rentgen snimak....meni nece da pogledaju problem , kazu dete je malo i pustite da zaraste....sta da zaraste ako su dijagnostikovali da nema prelommaaa_aca napisao:Добро је. Још само да ти провере хрскавицу.
Стварно не могу да разумем да се тако понашају према деци.
Нос нисам повредио ја него једна мени блиска особа. Добила је директан ударац у нос али споља није имала никаквих знакова. Само је чула једно "крц". Хрскавица се одвојила од кости и пар година касније нос се "спустио" и сада јој је дужи за центиметар.
Хрскавица може да се опипа руком и да се види да ли је поломљена или одвојена. Вероватно може и ултразвуком али нисам сигуран.
Нос нисам повредио ја него једна мени блиска особа. Добила је директан ударац у нос али споља није имала никаквих знакова. Само је чула једно "крц". Хрскавица се одвојила од кости и пар година касније нос се "спустио" и сада јој је дужи за центиметар.
Хрскавица може да се опипа руком и да се види да ли је поломљена или одвојена. Вероватно може и ултразвуком али нисам сигуран.