Koliko dana je potrebno da se urade predoperativne analize?HvalaMilann napisao:Da li je neko radio reviziju operacije kod dr. Milošević?
Bio sam na kontroli i odmah je primetila da je "malo ostalo", nije strašno, ali navodno , operacija bi bila jednostavna, jedino me muči sve one predoperativne peripetije, a i treba sačekati bar godinu dana.
Operacija nosa
Re: Operacija nosa
Prvo treba zakazati kod opšte prakse-7 dana
rendgen snimak-isti dan
krvna grupa, ako se nema potvrda-još 1 dan
laboratorijske analize sa rezultatima i pripremom još 2 dana, ako nemaju sve reagense +1 dan
bris grla i nosa-3-4 dana
Mislim da je to sve, jedno 10 dana do 2 nedelje, ako su svi rezultati ok, ako nisu, ide terapija pa ponavljanje. A brisevi i krvna slika ne bi trebalo da su stariji od par dana pre operacije.
rendgen snimak-isti dan
krvna grupa, ako se nema potvrda-još 1 dan
laboratorijske analize sa rezultatima i pripremom još 2 dana, ako nemaju sve reagense +1 dan
bris grla i nosa-3-4 dana
Mislim da je to sve, jedno 10 dana do 2 nedelje, ako su svi rezultati ok, ako nisu, ide terapija pa ponavljanje. A brisevi i krvna slika ne bi trebalo da su stariji od par dana pre operacije.
Ok,hvala ti.Zakazali su mi kod opste prakse za cetvrtak,pa polako 
Ćao, video sam da u nekoliko privatnih klinika (na njihovim sajtovima) da prilikom ekstetske korekcije nosa (ukljanjanje grbe) primenjuju tehniku vađenja grbe u celosti koja je kao bolja u odnosu na one koji turpijaju grbu, jer kako oni tvrde da turpijanjem se posle nenih mesec dana kao pojavljuje više malih grba. E sad koliko je to istina nemam pojma. Na državnim klinikama (razni KBC-i i u kliničkom centru) su mi rekli da primenjuju ovu drugu klasičnu metodu "turpijanja". Da li su u pravu?
Druga stvar, neko ko je radio istu, da li može da mi kaže koja je razlika, što u kompleksnosti operacije, što u postoperativnom oporavku (dužina oporavka,modrice, otoci i ostalo) kada se samo radi funkcionalna operacija (devijacija i sinusi) i kada se radi funkcionalna i estetska (uklanjanje grbe) u isto vreme?
Druga stvar, neko ko je radio istu, da li može da mi kaže koja je razlika, što u kompleksnosti operacije, što u postoperativnom oporavku (dužina oporavka,modrice, otoci i ostalo) kada se samo radi funkcionalna operacija (devijacija i sinusi) i kada se radi funkcionalna i estetska (uklanjanje grbe) u isto vreme?
To kralju,lud si za medalju!
Ima li ko bilo kakva saznanja o vadjenju grbe umesto turpijanja iste?
Nigde na netu ne mogu da nadjem bliže informacije o tome.
Nigde na netu ne mogu da nadjem bliže informacije o tome.
To kralju,lud si za medalju!
Jel ti dr predlozila tu reviziju?Milann napisao:Da li je neko radio reviziju operacije kod dr. Milošević?
Bio sam na kontroli i odmah je primetila da je "malo ostalo", nije strašno, ali navodno , operacija bi bila jednostavna, jedino me muči sve one predoperativne peripetije, a i treba sačekati bar godinu dana.
Pa rekla je da bi moglo, ali da sačekamo dok otok potpuno spadne.
Pozdrav, narode !
Zanima me jedna stvar... Koliko dugo ste se nakon operacije nosa (septorinoplastika u mom slucaju ) suzdrzavali od odnosa
?
Zanima me jedna stvar... Koliko dugo ste se nakon operacije nosa (septorinoplastika u mom slucaju ) suzdrzavali od odnosa
Hee, videla sam da smo radile nos kod istog doktora, istu operaciju...saksija2 napisao:mozda dva ili tri dana... Kog god pola da si, kad si gore kontrolises situaciju
Od tvoje je dosta vremena proslo, kako si sad zadovoljna ?
I jel ti dr govorio da treba da masiras nos ?
Hee, M.K. ne mogu da saljem p.p. jos uvek
Pila sam isto taj Chymoral, 2 kutije, dosta pomaze.
Meni je proslo 3 nedelje od operacije i otok je poprilicno spao, nos je i dalje izoblicen, na vrhu i jedna nozdrva je sira, a i to se menja, ujutru je jedno, uvece drugo
, ali je dosta bolje u odnosu na to kakav je bio u pocetku. Isto kao i ti i ja sam bila sokirana, toliko da je sestra morala da me podseti da pogledam profil 
A taj osip nisam imala. Probaj da koristis Panthenol kremu , vidim da su je mnogi koristili posle operacije, a ona je kao za regenerisanje koze nakon ovako nekog ozivljavanja na njoj.
Pozdrav !
Pila sam isto taj Chymoral, 2 kutije, dosta pomaze.
Meni je proslo 3 nedelje od operacije i otok je poprilicno spao, nos je i dalje izoblicen, na vrhu i jedna nozdrva je sira, a i to se menja, ujutru je jedno, uvece drugo
A taj osip nisam imala. Probaj da koristis Panthenol kremu , vidim da su je mnogi koristili posle operacije, a ona je kao za regenerisanje koze nakon ovako nekog ozivljavanja na njoj.
Pozdrav !
Pardon - izivljavanja 
[quote="saksija2"]
Ne mogu da saljem pp
Pa, jesam, sta znam, vrh mi je dosta natecen, kao prasence sam
. Al posto je veci nego pre operacije, kapiram da ce to biti ok .
Idem sad u petak na kontrolu, pa cu bas da pitam za tu masazu, citam da su mnogi to radili...
A doca je kralj, jako fin
He, a jesi imala muku sa onim lepkom od flastera ?
Lice mi je bas u haosu, ne znam cime da ga sredim, ljusti mi se katastrofa.
Ne mogu da saljem pp
Pa, jesam, sta znam, vrh mi je dosta natecen, kao prasence sam
Idem sad u petak na kontrolu, pa cu bas da pitam za tu masazu, citam da su mnogi to radili...
A doca je kralj, jako fin
He, a jesi imala muku sa onim lepkom od flastera ?
Lice mi je bas u haosu, ne znam cime da ga sredim, ljusti mi se katastrofa.
M.K. Pa, popila sam 2 kutije, 3 puta dnevno po 2 tablete, njih pijes na prazan zeludac ili sat vremena pre jela. Dr mi je rekao da ne pijem vise posle zadnje kontrole...
Posle 7 dana sam pocela da izlazim, malo zna da smeta ovaj hladan vazduh, imas osecaj da ce nos da ti otpadne, pa moras da se zamotas
Neces ga povrediti, samo lagano, nezno i prskaj sto vise onaj rastvor, ja to radim bukvalno na 5 minuta.
Posle 7 dana sam pocela da izlazim, malo zna da smeta ovaj hladan vazduh, imas osecaj da ce nos da ti otpadne, pa moras da se zamotas
Neces ga povrediti, samo lagano, nezno i prskaj sto vise onaj rastvor, ja to radim bukvalno na 5 minuta.