Upala Ahilove Tetive i Otok Palca na Levoj Nozi
Moderatori: moderato, vlada99, ModeratA
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Sep 06, 2018 10:57 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Re: Upala Ahilove Tetive i Otok Palca na Levoj Nozi
Hoću. Ne mogu ni ja više da čekam, ogadilo mi se.
Elem, imam rezultate krvi. Kao i kada sam prošli put davao, rezultati su skoro isti. Fibrinogeni povećani na 5.8 i CRP na 13.8. Očigledno je neki upalni proces u pitanju, jer mi jer CRP skoro pa 3 puta veći od maksimalne referentne vrednosti.
Idem popodne kod reumatologa, jer mi je doktor tamo prvo rekao da idem, pa ću njega da pitam da li da idem dalje kod infektologa ili ne.
Elem, imam rezultate krvi. Kao i kada sam prošli put davao, rezultati su skoro isti. Fibrinogeni povećani na 5.8 i CRP na 13.8. Očigledno je neki upalni proces u pitanju, jer mi jer CRP skoro pa 3 puta veći od maksimalne referentne vrednosti.
Idem popodne kod reumatologa, jer mi je doktor tamo prvo rekao da idem, pa ću njega da pitam da li da idem dalje kod infektologa ili ne.
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
Јави ситуацију.
-
- Novi član
Evo mene opet.
Ipak je reumatološko oboljenje, reaktivni artritis. Rekao mi je da imam burzitis i primio jedan diprofos u koleno i jedan u petu. Trebam još 4 komada u ove oštećene prste. Uz to mi je dao i 3 leka, i da radim testove razne da se utvrdi da li imam genetske predispozicije za artritis, kao i test na hlamidiju i još neke bakterije.
Sve u svemu... Nagrabusio sam.
Da stvar bude gora koleno me sada baš boli posle ove injekcije, dok peta ne boli. Da li može biti reakcija na ubod?
Ipak je reumatološko oboljenje, reaktivni artritis. Rekao mi je da imam burzitis i primio jedan diprofos u koleno i jedan u petu. Trebam još 4 komada u ove oštećene prste. Uz to mi je dao i 3 leka, i da radim testove razne da se utvrdi da li imam genetske predispozicije za artritis, kao i test na hlamidiju i još neke bakterije.
Sve u svemu... Nagrabusio sam.
Da stvar bude gora koleno me sada baš boli posle ove injekcije, dok peta ne boli. Da li može biti reakcija na ubod?
-
- Novi član
Update:
Sada sam ustao iz kreveta i ne boli ni peta ni koleno. Evo dijagnoza za koleno i petu:
Koleno - duboki infrapatelarni burzitis
Stopalo - etezitis Ahilove tetive sa narušenom fibrilarnom strukturom i debljinom tetive 7.2mm, a 4mm je normalno, tako da je prilično upaljena.
Sinovitis MTP i IF zgloba I i II prsta na levoj nozi. Manji izliv u tibiotalarnom zglobu.
Ovih dana treba da radim test na hlamidiju, jersiniju, mikoplazmu i kampilo bakteriju, kao i HLTA tipizaciju, urinokulturu i antibiogram.
Takođe sam dobio i 3 leka - Rantudil Forte, Pronison i Nolpaza.
Mogu da kažem da sam trenutno bez bolova od one Diprofos injekcije, tako da se super osećam.
Sada sam ustao iz kreveta i ne boli ni peta ni koleno. Evo dijagnoza za koleno i petu:
Koleno - duboki infrapatelarni burzitis
Stopalo - etezitis Ahilove tetive sa narušenom fibrilarnom strukturom i debljinom tetive 7.2mm, a 4mm je normalno, tako da je prilično upaljena.
Sinovitis MTP i IF zgloba I i II prsta na levoj nozi. Manji izliv u tibiotalarnom zglobu.
Ovih dana treba da radim test na hlamidiju, jersiniju, mikoplazmu i kampilo bakteriju, kao i HLTA tipizaciju, urinokulturu i antibiogram.
Takođe sam dobio i 3 leka - Rantudil Forte, Pronison i Nolpaza.
Mogu da kažem da sam trenutno bez bolova od one Diprofos injekcije, tako da se super osećam.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Бурзитис баш и није реуматолошко обољење него класична упала.
http://* REKLAMA */Burzitis-Burs ... ckness.htm
http://* REKLAMA */Burzitis-Burs ... ckness.htm
-
- Novi član
Evo pročitao sam.
Pa ja se bavim rekreativno bodibildingom već 6 godina, nemam nikakvih kontakata s podlogom što se kolena tiče. Izvršena mi je punkcija, ali mi je ubrizgan diprofos, nisu izvlačili ništa. Mogu da kažem da mi je danas super, ništa me ne boli.
Treba i da primim još 4 diprofosa insulinskom iglom u ove prste koji su otečeni pa ćemo da vidimo.
Ali ona inekcija u koleno je bila baš, baš bolna to moram da priznam
Pa ja se bavim rekreativno bodibildingom već 6 godina, nemam nikakvih kontakata s podlogom što se kolena tiče. Izvršena mi je punkcija, ali mi je ubrizgan diprofos, nisu izvlačili ništa. Mogu da kažem da mi je danas super, ništa me ne boli.
Treba i da primim još 4 diprofosa insulinskom iglom u ove prste koji su otečeni pa ćemo da vidimo.
Ali ona inekcija u koleno je bila baš, baš bolna to moram da priznam

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Рећи ће они и да те то са десне стране стомака боли желудац и онда ураде колоноскопију.
-
- Novi član
Što bi mi radili kolonoskopiju 

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Због проблема са желуцем. 

-
- Novi član
Ali ja nemam problem s tim, već s nogom.
Da nisi pogrešio temu mejbi?

Da nisi pogrešio temu mejbi?

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Ма знам да немаш проблем са желуцем али сам се надовезао на способност већине лекара за дијагностику. Проблеми са желуцем не могу да се дефинишу уз помоћ колоноскопије јер се њоме гледа дебело црево. Разумеш зафрканцију? А ни желудац није са десне стране стомака. 

-
- Novi član
Aa to. Hahah, pa u pravu si. Trebali su meni kolonoskopiju da rade za koleno i stopalo

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Па то ти кажем.
-
- Novi član
Ja u petak ili subotu idem po još 4 diprofosa u prste na nozi pa videćemo.
U sredu stižu rezultati urinokulture, a bakterije tek za 2.5 nedelje. Za sada su mi noge mnogo bolje a koleno funkcioniše kao podmazano.
Apdejtovaću ovde dalji tok lečenja
U sredu stižu rezultati urinokulture, a bakterije tek za 2.5 nedelje. Za sada su mi noge mnogo bolje a koleno funkcioniše kao podmazano.
Apdejtovaću ovde dalji tok lečenja