Ravna stopala

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Kiu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 10, 2005 8:37 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Ravna stopala

Post od Kiu »

Imam 24god. i mislim da imam delimicno ravna stopala(ako je to uopste moguce :lol: )jer posle duzeg hodanja bole me i noge i kicma,pa bi vas zamolio da mi neko kaze nacin da ih "iskrivim" :lol: .Znam da treba da hodam bos po pesku,ali ja nemam uslove za to posto ne zivim na moru.Dali postoje neki ulosci,i gde mogu da se nadju ako postoje???
...panta rei...
djolek
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 9:16 pm

Post od djolek »

Pozdrav
Meni su se u 23 god. pocela spustati stopala(koja nikad do tad nisu bila ravna), usled krive kicme.Receno mi je da se problemi mogu povecavati usled fizicke neaktivnosti i dobijanja viska kiolgrama, sto i jeste zaista tako, ali u tom slucaju ja imam uzasne bolove u stopalima, da bi pozelela da me neko masira 24 casa a u isto vreme i da ujedam(to je veruj mi 100x gore od PMS :lol:) Ali, znas sta, imam utisak da samo ja imam takve probleme, a milion ljudi ima spustena ili ravna stopala?Da li je problem i kod tebe mozda takav,ili mozda moj problem potice od neceg drugog?I ima li pomoci svemu tome? A da, nisam rekla da nosim ortopetske uloske, koji mi bas nesto i ne pomazu.Ne znam kakvi su oni EKOVEL ulosci sto ih pravi onaj deka- pronalazac iz Bg.?NACI
Kiu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 10, 2005 8:37 pm

Post od Kiu »

Pazi,tebi su se pocela spustati stopala kako ti kazez usled fizicke neaktivnosti i viska kilograma(ne zelim da vredjam :D ),ja takvih problema nemam jer sam fizicki aktivan i na skali od jedan do pet dobio bih bar cetvorku,a i nemam visak kilograma tako da moj problem nije u tome,vec potice iz mladosti.Kazes ti ulosci nisu nesto korisni,a za te druge EKOVEL nikad nisam cuo.Mozda jos neko ima ko se bar imalo razume u ovu temu da nam pomogne?Bili bi mu zahvalni.
...panta rei...
djolek
Novi član
Novi član

Post od djolek »

Ne,nisi me razumeo!Moj problem potice od krive kicme,ali tegobe imam usled fizicke neaktivnosti, u svakom slucaju imamo isti problem-RAVNA STOPALA a to i jeste tema ovog razgovora.Kazem ti da ortopetski ulosci meni ne pomazu bog zna sta, ali su oni neophodni kod ravnih stopala jer pomazu da se stopalo jos vise ne deformise(problem krivog palca,cukljevi i sl), i to sto ti kazes je vrlo vazno da ides sto cesce bos,ne bitno da li zivis na moru. Moj brat je rodjen sa ravnim stopalima i nema nikakvih problema, cak i nema vise tu deformaciju jer je cesto kao dete isao bos, par godina je nosio Grubinovu obucu i to je to(mislim,imas 24 god. ne mozes ocekivati da sad otklonis taj problem ako vec kao dete nisi,samo mozes da ga ublazis). Pokusaj sa Grubin papucama (imaju lepe modele), i kombinuj ortopetske uloske (isto ce ti reci i doktor). Ono sto ja znam o EKOVEL uloscima je da lice na ortopedske uloske ali imaju neku spravicu koju ti podesavas svake nedelje po malo tj. podizes uz pomoc nje deformisani deo stopala. Cula sam da zaista pomazu. Imala sam i njihov br.tel. ali sam zagubila, zato sad ocajnicki tazim neku informaciju o tome.
djolek
Novi član
Novi član

Post od djolek »

Ej KIU, kupila sam WALK FIT uloske.
Evo nosim ih tek pola sata :lol: ,i mogu ti reci da osecam pozitivne promene u smislu: olaksanja i smanjenja bola... ako mi zaista pomognu javicu ti da ih i ti kupis. U svakom slucaju iskreno receno dosta, dosta su jaci, cvrsci i stabilniji od obicnog ortopetskog uloska.Kazu da se ovim uloscima mogu ispraviti stopala, cak i vratiti u normalan polozaj...e sad videcemo.
Natasa
coccinella
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 25, 2005 5:02 pm

Post od coccinella »

pozdrav
imam slicnih problema kao i vi. ravna stopala, spusten svod i sta vec sve. nego ja nosim vec 8 meseci uloske, ali uloske koji su napravljeni samo za moje stopalo. pregled je komjuterski, odredi se kakav je deformitet stopala i izrade se ortopetski ulosci koji samo vama odgovaraju. meni bas bas pomaze. menjaju se svakih godinu dana, kostaju oko 2000 din i izradjuju se u madjarskoj. ja sam pregled obavila u novom sadu u poliklinici.
raspitajte se, nadam se da ce i vama biti bolje :)
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

djolek napisao:Ej KIU, kupila sam WALK FIT uloske.
Evo nosim ih tek pola sata :lol: ,i mogu ti reci da osecam pozitivne promene u smislu: olaksanja i smanjenja bola... ako mi zaista pomognu javicu ti da ih i ti kupis. U svakom slucaju iskreno receno dosta, dosta su jaci, cvrsci i stabilniji od obicnog ortopetskog uloska.Kazu da se ovim uloscima mogu ispraviti stopala, cak i vratiti u normalan polozaj...e sad videcemo.
Natasa

A gde si ih kupila????

Ja imam manjak kilograma, krivu kicmu, ravna stopala i nemam cukljeve. Oni hoce da se pojave i od neudobne obuce, nema veze samo sa krivom kicmom i ravnim stopalima! :wink:
djolek
Novi član
Novi član

Post od djolek »

Cao Majja! Uloske mozes naruciti preko TV SHOPA, kostaju 1590 din, napravljeni su od specijalne plastike koja deluje kruto, ali mogu ti reci da su udobni, hocu reci da ne zuljaju i sl. Ako nisi sigurna da ti mogu pomoci, strpi se da vidim koliko su efikasni. Ja sam imala uzasne uzasne bolove u stopalima, kolenima, cak su poceli i kukovi da me bole a to mi je vec bilo previse, postala sam jako nervozna i jednostavno nisam mogla da podnesem bol koji se samo povecavao. Dakle, posto nisam cula za neko bolje resenje uzela sam te uloske posto mi ortopetski kao sto rekoh nisu nesto pomagali. Iskreno receno, kako sam ih stavila nakon 10-tak min. sam osetila olaksanje, a ako mi verujes predhodnu noc nisam mogla ni da spavam kako treba od bolova. Druga stvar je sto primecujem da mi palcevi ispravno stoje, inace su malo povijeni unutra naravno opet usled spustanja tj. deformacije stopala. U kompletu ulozaka dobijas tri plasticna, kako da ih nazovem- svoda, koja menjas tj. stavljas one koji ti najvise odgovaraju, i male okrugle flekice koje lepis na uloske odnosno unutar obuce, da bi bili stabilniji. Odlicna stvar je sto mozes da ih peres bez problema , a vrlo bitno je sto imaju rupice tako da ti se noga ne znoji i ne klizi.Vema bitno je i to sto ne moras da ih menjas svake godine. MORAM DA NAGLASIM DA OVO NIJE NIKAKVA REKLAMA, ja sam bila prinudjena da i to probam pa ako budu zaista toliko dobri, zasto da ne, pa preporucicu ih svima. U svakom slucaju bolje je i probati neko trpeti bolove i cekati da lekari nesto preduzmu. Sto se tice cukljeva, u pravu si da mogu da nastanu i od neodgovarajuce obuce. Ni ja ih, hvala bogu nemam, :roll:
coccinella
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 25, 2005 5:02 pm

Post od coccinella »

menjaju se svakih godinu dana, ne zbog ostecenosti ulozaka, vec zbog provere zdravstvenog stanja i poboljsanja stanja.
djolek
Novi član
Novi član

Post od djolek »

Ja sam napravila poredjenje izmedju obicnih ortopetskih ulozaka i ovih koje sam ja uzela. Iskreno da ti kazem obicne ortopetske uloske nosim od 23 godine, a stopala su mi se samo jos vise spustila :-?Druga stvar je (sto je po meni malo ne logicno) to sto se oni menjaju samo kad se pohabaju i uvek budu isti, tj. naprave ih kao i predhodne(bar ja nisam primetila neku razliku), ako si ih nosila to sigurno znas. Verujem da ulosci koje ti koristis ne mogu da se porede ni sa jednim od ove dve vrste ulozaka jer su pravljeni za samo tvoje stopalo, da si se pre javila ja bi se sigurno opredelila za tu verziju, ovako nisam imala drugo resenje :cry: Ali...u slucaju da mi oni ne pomognu, kontaktiracu te pa ces mi dati vise informacija, moze?? Samo mi predhodno reci od kad ih nosis, da li si imala bolove u stopalima i kolenima, da li krivo gazis i kako si dosla na ideju da uradis te "specijalne uloske"? Hocu reci, da li mozda potrebno snimanje stopala i sl. jer meni niko do sad nije to od doktora preporucio, iskreno ne znam kome vise ni da se obratim, jer ovde niko ne obraca paznju na to, malo se plasim da mi se mozda hrskavice nisu izlizale usled deformacije i trenja, pa odatle ti dosadni bolovi u zglobovima, mada moram da kazem da mi stopala na izgled nisu nesto bog zna sta deformisana, sem toga sto su mi svodovi prilicno spusteni,i veoma malo gazim unutra. Ako bilo ko nesto vise zna o tome i ima slicna iskustva neka se javi...
Bond
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 28, 2006 2:57 pm

Post od Bond »

Zdravo djolek,i ja sam imao problema sa bolovima u desnom stopalu.
Ja imam veliki ris,tjs. veliki unutrasnji luk suprotno od ravnog stopala.
Prosle godine sam narucio uloske sportske kod "Ruda" (nasa nekadasnja dobra firma) nosio sam ih sve dok mi se nisu pojavili bolovi u desnom stopalu ,pre jedno 2 meseca.Otisao sam kod svog ortopeda na Banjicu DR.Ivan Butkovic odlican strucnjak i on mi je preporucio uloske ali kod privatnika gde i on radi.Ulozak se pravi pomocu najsavremenijeg softvera. Ti stojis na traci koja meri rasporedu opterecenja i na kompu se to prenosi .Da skratim pricu ,na kraju u 3D vidis svoj ulozak.
U pocetku ti treba vremena da se naviknes, jer drugacije hodas.Dobijao sam upalu listova ,bolove u stopalu ali sada je sve uredu
I jos nesto pogledaj moje pitanje o kolenu, da ne bi sada ovde to ponavljao (Ja sam bond)
Od prosle godine me boli desno koleno, ne mogu da trcim.Lekar mi je rekao da ako me boli da operisem ,a ako ne nikom nista
Od kako nosim ove uloske prilikom trcanje (ne sada bas nekog velikog)
osecam manji bol, nego kada sam trcao bez njih.Medjutim pocecu sa aktivnijim trcanjem pa da proverim.
Stopala su vrlo bitna, ona nose nasu tezinu.
FOOTPOINT CENTAR se zove firma za izradu ulozaka, nalaze se u ulici
Smiljaniceva 4 11000 Beograd.
A ja tebe da zamolim da nakon nekog perioda nosenja tih ulozaka( preko TV SHOPA sto si kupila) da mi javis kako se osecas i da li imas probleme u opste sa kolenima, stopalima, kukovima itd.
Unapred ti hvala
djolek
Novi član
Novi član

Post od djolek »

No problem!
Obavesticu te... ako kazem: osetim neke bitnije promene i poboljsanje, za sad i ja navikavam svoja stopala na njih. Juce sam ih nosila 5-6 sati, danas pauziram jer su pocele noge jos vise da me bole, sto je logicno-drugacije gazim, mada i oni preporucuju da se usled jakog bola pauzira i krene ponovo ispocetka. Veruj mi da molim boga da mi pomognu jer me je strah da vremenom ne nastanu jos veci problemi, druga stvar je da ne zelim kod lekara koji nemaju nameru da se potrude oko takvog problema a da ne pricam o nekakvoj operaciji, imam fobiju :o od toga jer ovi nasi Sabacki lekari ne mogu ni obicnu operaciju slepog creva da odrade kako treba(cast izuzetcima kojih je jako jako malo). Dakle obavesticu te, ali ces mi za svaki slucaj ostaviti njihov br. telefona( FOOTPOINT-centra). Koliko kostaju i koliko je pregled kod tog doktora?
Hvala i tebi na ovoj informaciji :wink:
POZDRAV
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

djolek napisao:No problem!
ali ces mi za svaki slucaj ostaviti njihov br. telefona( FOOTPOINT-centra). Koliko kostaju
Hvala i tebi na ovoj informaciji :wink:
POZDRAV

Prosetacu ja do tamo, jer mi je jako blizu, pa cu da ti javim!! :wink:
Bond
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 28, 2006 2:57 pm

Post od Bond »

Nema na cemu.Inace taj pregled kosta 9 000,00 dinara
br. tel. 011/3444-888
Hteo sam jos nesto da ti kazem Dr. Ivan Butkovic je jedan od najboljih ortopeda za stopala u evropi i kod nas.
On mi je operisao petu i palac na levoj nozi.Savetovao bi da odes kod njega , on radi na ortopedskoj klinici Banjica u Beogradu.
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Evo, imas sve, ne moram da setam!! :wink:
Odgovori