PROBLEMI SA KIČMOM

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

veljo82
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 09, 2008 12:13 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Hvala

Post od veljo82 »

miodrage napisao:Vase dijagnoze znache da imate krivu kicmu na desnu stranu, da imate upalu trapezoidnog misica i hronicnih problema sa vratnom kicmom. Hmmm, zanima me koliko ste to mladi, da Vas nije htela poslati na snimanje? Mislim da ovo jeste stanje za RTG snimak, i da neke stvari treba otpoceti odmah leciti, kako kasnije ne bi bilo kasno.
Hvala vam PUNO na tumačenju dijagnoze. Imam 26 godina. Nastojaću da uskoro uradim RTG snimak. Koji su vaši saveti kada su u pitanju lečenja?
Veljo
veljo82
Novi član
Novi član

zracenje

Post od veljo82 »

Još da kažem da mi je fizijatrica rekla da ne preporučuje snimanje kičme kod mladih ljudi ako se baš ne mora, jer po njenom mišljenju snimanja zrače :roll:
Veljo
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Kontakt:

Re: zracenje

Post od miodrage »

veljo82 napisao:Još da kažem da mi je fizijatrica rekla da ne preporučuje snimanje kičme kod mladih ljudi ako se baš ne mora, jer po njenom mišljenju snimanja zrače :roll:
Boze, i to je lekar. Po NJENOM misljenju RTG zrachi. Pa nije medicina pocela, niti ce se zavrsiti sa njom. Naravno da zrachi, sve oko nas zrachi. Samo je pitanje koja je steta, a koja korist od toga sto cemo dobiti tim zracenjem. Smatram da je korist koju cemo dobiti iz informacija sa RTG snimka, daleko veca od stete koja ce da se napravi (minimalno).
Sve najbolje.
veljo82
Novi član
Novi član

Hvala

Post od veljo82 »

Hvala vam puno na odgovoru.
Veljo
daca_83
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 10:04 am

Post od daca_83 »

postovani, imam 24 god.
Snimala sam kicmu na magnetnoj rezonanci i dijagnoza je smorlova hernia sa degenerativnim promjenama na L1 i L2. inace imam potpuno ravne tabane i povremeno osecam bol u ledjima. Interesuje me da li i na koji nacin bi se ovo stanje moglo popraviti
Odgovori