Povreda na utakmici

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 22, 2008 12:28 pm

Povreda na utakmici

Post od Uros90 »

Ovako, imao sam utakmicu u rukometu i u jednom momentu sam nezgodno stao na nogu i i malo izvrnuo xglob, uglavnom odmah mi je nateklo jako i mislio sam da sam polomio nesto, pa mi je sportki doktor odma previo nogu i stavio mi let, posle sat vremena sam otisao u bolnicu da mi snime nogu, i kad su snimili nisu nikakav prelom videli, ali mi je noga kod zgloba dosta otekla, i oni umesto da mi previju nogu, stave mi gips do kolena bukvalo i kazu dodji za nedelju dana i da drzim let 2dana, a od gipsa nisam ni mogao da stavim let na to mesto tako da.. Doslo nedelju dana odem tamo, kad ono skinu gips oteknuce jos vece, sa druge strane zgloba, i tu kod prstiju, bas skoro celo stopalo oteklo, uglavnom nista nisu radili vec samo vratili gips i ponovo previli i rekli da drzim nogu gore da se to povuce i dodjem nakon 5dana, sto me je zacudilo.. I evo sad je 4dan, ja pomak ne vidim, samo mi je jos palac otekao,.. Uglavnom zvao me je trener i rekao da skinem taj gips sutra pa cemi on posle reci cime da mazem itd... Pa me zanima kako tako moze od obicnog uganuca da ja evo sad 2gu nedelju lezim uzalug, sportski lekar mi je na licu mesta rekao samo 2-3dana drzim letom i prodje, a ovi mi stavili gips i sve upropastili, ne razumem, ja ocu da sutra poslusam trenera i skunem gips i pocnem mazati necim, jer ovako zaista ne vidim pomak samo gore! Please help, zz
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

to sto snimak nije pokazao prelom kosti ne znachi da nemash ozbiljnu povredu ligamenata i uganuce zgloba.

svi simptomi koje si napisao su posledica luksacije i rupture ligamenata.

nemoj se mackati nikakvim kremama nego se obrati fizijatru, ako lekar u klubu ne zna da zalechi sportsku povredu onda potrazi lekara koji zna, da si od prvog dana krenuo na terapije sad bi vec bio chitav.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

tamaraft napisao:to sto snimak nije pokazao prelom kosti ne znachi da nemash ozbiljnu povredu ligamenata i uganuce zgloba.

svi simptomi koje si napisao su posledica luksacije i rupture ligamenata.

nemoj se mackati nikakvim kremama nego se obrati fizijatru, ako lekar u klubu ne zna da zalechi sportsku povredu onda potrazi lekara koji zna, da si od prvog dana krenuo na terapije sad bi vec bio chitav.
Hvala na odg.. Hm, a kakvu to terapiju? Kad mi ovi u bolnici nista nisu rekli jbg, samo su mi gips stavili i rekli da mirujem.. Ne znam stvarno, sutra cu nazvati trenera pa cemo da vidimo sta nam je ciniti.. Nemam vise zivaca da mirujem za uganuce ovoliko dugo.. Nego me zanima oce li biti posledica kasnije, posto za 2nedelje mi pocinje zavrsna 2 kola koja moram da odradim, a ovi su me zeznuli sa gipsom jbg... :S
Znaci jel ce mi kasnije nesto biti dok se budem bavio teskim fizickim akrivnostima?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Dalje komplikacije zaista zavise od terapije i tvog pridrzavanja iste.

Dok si u gipsanoj imobilizaciji znachi da je bilo uganiza i ruptura i za sve to vreme si mogao ici na lasero imagnetoterapiju.

Otok se javlja kao reakcija tkiva na povredu i imacesh ga i javljace se sve dok ne zalechish povredu kako treba.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

Evo bio sam danas kod doce na kontronu i otok se povukao dosta, i za 7dana skidaju mi gips, pa cu verovatno onda ici kod fizioterapeuta, onda na plivanje, malo teretanu, pa da se kroz mesec dana vratim na rukomet.. Sta mislis? Doktori kazu da je samo istegnuce ligamenata, ali ne i uganuce zgloba, sva sreca..
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Mlad organizam, bicesh ko nov za mesec dana, samo se molim te ne izlazi rizicima, ne opterecuj nogu chim skinesh gips, bez trchanja i skakanja, i slushaj terapeute.
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

tamaraft napisao:Mlad organizam, bicesh ko nov za mesec dana, samo se molim te ne izlazi rizicima, ne opterecuj nogu chim skinesh gips, bez trchanja i skakanja, i slushaj terapeute.
:D hehe, kad skinem gips jos cu jedno nedelju dana masaze ovo ono mirovacu, pa kontam onda posle da idem na plivanje jos nedelju dana, pa tak onda da se vratim na rukomet, sta mislis?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Aman dete, idi na fizikalnu terapiju!
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

Ee ocu da te poslusam! Bio sam danas na kontroli i skinuli su mi gips, al normalno otoka ima tu kod zgloba i modrice, uglavnom doktor mi je rekao da mazem Helalpan, i da radim razgibavanje, takodje i u vodi mlakoj da drzim i razgibavam i tu.. I tako 2nedelje, reko je da mogu i odma na plivanje al kontam tek sledece nedelje, ovako pise na kontroli "Kontrola gips ex, lokalno mirno th Hepalpan, razgibavanje, za 2 nedelje fizikalna th, a potom postepeno sport. Kontrole ovde po potrebi."
Koje je tvoje misljenje tamara? Meni inace sad cale dok maze taj hepalpan masira taj deo, i kontam tako jedno prvih 7dana u kuci, pa onda da odem na plivanje (nadam se da cu tad moci hodati bez tog otoka)
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Genijalno!

Leche povredu ligamenta aktivnom sportisti hepalpanom i 'razgibavanjem' sta god to znachilo!

Ne razumem samo sto fiziklna tek za 2 nedelje???? Ko su ti ljudi koji te leche? Jel imaju oni neki dokaz da smeju da se bave time chime se bave?

Ajd smao nam je ostalo da se ponadamo da ce 'ubosti' pravu kombinaciju fizikalnig agenasa.
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

tamaraft napisao:Genijalno!

Leche povredu ligamenta aktivnom sportisti hepalpanom i 'razgibavanjem' sta god to znachilo!

Ne razumem samo sto fiziklna tek za 2 nedelje???? Ko su ti ljudi koji te leche? Jel imaju oni neki dokaz da smeju da se bave time chime se bave?

Ajd smao nam je ostalo da se ponadamo da ce 'ubosti' pravu kombinaciju fizikalnig agenasa.
Hm, pa iskreno ja se u to nikako ne razumem, prepusten sam njima, eto napisao sam sve sto su mi rekli to trenutno i radim :roll:
Kakvo je vase misljenje? nisam pametan u ovoj oblasti nikako :roll:
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

A bre vise osecu nogu :evil: taman mi pao otok i ja otisao u teretanu id odma posle na plivanje onako santo, nije me nesto bolelo, sad dosao kuci uvece opet mi se otok napravio (ne ko pre al ga ima kod zgloba) grrrrr poludecu vise ne mogu da budem u kuci vec sam mesec ipooooo aaaaa, ovi moroni mi tek za 3nedelje fizzioterapeuta zakazali zlo! Sad sam namazao hepalpan i stavio LED! Jel se pomoci tamara? majketi odgovori ^_^
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

Ma do jaja je kulirati tako hehehehhehe neka sam cu ne treba mi nikakav savet! pozzzz
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

ma, ja sam ovde samo da pratim tvoje postove...

led ce ti pomoci samo u vidu masaze celog otoka, a posle utopljavanja, hepalpan moz a i ne morash da mazesh, a tebi ako je imalo stalo do tvog zgloba otidji na fiziklanu shto pre a ne da chekash da pochensh sa terapijama za 3 nedelje. Ili pojuri to shto ti je zakazano, da pochnesh shto pre.
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

Tamara, evo tek danas sam poceo sa fizikalnim terapijama, jer su ovi nasi mnogo spor u tom procesu da samo krenes na terapiju.. Nego, noga sto se tice pomaka vidim da nema vise modrica, tj povukle su se, al je otok jos tu, jedno vreme dok sam skroz mirovao se skoro povukao, al kad sam otisao kod doktorice rekla mi je da polako stajem na prednji deo stopala, sto i radim vec nedelju dana i skontao sam da mi se otok malo vratio tj vidi se, sad ne znam sta je tu pametno dal da nju slusam ili sta? Zasto je taj otok jos tu posle evo 2meseca ... Sto sam se jos vise istripovao danas kaze mi doktor koji mi je davao te fizikalne terapije da nisu ligamenti problem vec samo uganuce, dok su ovi nesto tamo buncali da su i ligamenti? Tako da kontam da ni oni ne znaju sta je problem :roll: Jos mi tamo neki matori dok sam bio na terapiji pricao kako to celog zivota boli bla bla, kako sam se istripovao znaci zesce.. A imam veliku zelju da se povratim na teren i pomognem svojem klubu! Dali je moguce da se necu moci vise baviti sportom zbog ove gluposti?!?!??! :cry: :evil:
Odgovori