Posle operacije

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: moderato, vlada99, ModeratA

skocnizglob
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 26, 2010 10:16 pm

Posle operacije

Post od skocnizglob »

Molila bih vas za pomoc
Operisala sam skocni zglob pre godinu dana(polomila sam ga).
Pre mesec dana druga operacija,gde su mi izvadili sfrafove i plocicu.
Prvih dana posle operacije sam bila ok,ali sad
Prvo je poceo otok da se pojavljuje(ne veliki,ali ga ima)onda je poceo misic iznad pete da se zateze, sad je taj bol otisao i list i ide za gore.
Pocela sam da imam problem prilikom ustajanja i kad treba da krenem da hodam-bas imam taj grc.
Moze li neko da mi kaze koje vezbe da radim,i sta drugo?Sta sad nije uredu sa mojom nogom?Mislila sam da je zdrava i da ima iste funkcije kao druga noga
Molim vas za pomoc,savet
Hvala unapred svima....
PS .sad ne mogu da idem na fizioterapije,zato mi treba savet sta sama da radim.
Korisnikov avatar
sedefasta
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 12:00 am

Re: Posle operacije

Post od sedefasta »

Niko Vam ovako na "neviđeno" ne može dati savestan i medicinski ispravan odgovor.

Morate otići na vanrednu kontrolu kod Vašeg hirurga, on to mora da pogleda, opipa i odredi šta dalje.

Ne igrajte se, posledice mogu biti ozbiljne.
skocnizglob
Novi član
Novi član

Post od skocnizglob »

Zasto na moj post ima tacka?Ko moze da mi kaze sta to znaci?Hvala
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Kakva tachka?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
skocnizglob
Novi član
Novi član

Post od skocnizglob »

Kad gledam koje teme ima ovde-samo na svoju temu vidim tacku.
Zato ne razumem?
skocnizglob
Novi član
Novi član

Post od skocnizglob »

Moze li neko da mi kaze koje vezbe da radim?
Da,nisam rekla da sam pumpala cerki igracku za noznom pumpom(oko 1h)bas sam dosta radila sa operisanom nogom
Da nisam zato nesto povredila ili poremenila?
Od operacije je proslo 2 meseca
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Josh uvek ne razumem o kakvim tachkama prichate!

Postavili ste pitanje, dobili odgovor i sad ne znam shta dalje ima da se pishe!

Problem oticanja ili komplikovanaj povrede treba da lechi lekar koji vas je operisao ili vash fizijatar.

2 meseca posle takve operacije nikako niste smeli da zamarate zglob toliko dugo, ne znam samo kako vam je tako neshto palo na pamet posebno shto ste i sami napisali da imate bol i grch posle peshachenja a kamoli takve aktivnosti kao shto je statichka i jaka kontrakcija prilikom rada sam pumpum!

Da li vi uopshte imate neke terapije sada? Ili ste prepushteni sami sebi?

Preko foruma NIKO ne moze da vam odredi tachno stanje u kom se nalazite, ne moze da vam odredi terapije i vezbe, to treba da uradi fizijatar i terapeuti kojima treba da se obratite u svom domu zdravlja. Da se radi na odrzavanju pokretljivosti zgloba, jachanju mishica stopala i aficirane noge.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Tacka stoji na svim temama u kojima je korisnik napisao post.
skocnizglob
Novi član
Novi član

Post od skocnizglob »

Prepustena sam sama sebi.....zato molim da mi neko da neki savet...jer ne znam sta da radim
-Rekli su mi da je noga sad ok,i da samo radi malo "neke" vezbice da se ne zategnu misici,ali to je sad ok

A za ovo sto me sad boli dr opste prakse mi je dao voltaren 3 puta dnevno i to je to...
Pa sad ako hoce nek mi da savet....ako ne Ok
Hvala svima u svakom slucaju
skocnizglob
Novi član
Novi član

Post od skocnizglob »

Hvala Dejane sto si mi objasnio:-)
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Voltaren davati pacijentu a pri tom ga ne poslati na fizikalnu terapiju je totalna glupost!

Trazite uput za fizijatra, otidjite na pregled i pochnite sa terapijama kako treba kako biste shto pre reshili vas problem!

Ne moze se povreda lechiti preko foruma nazalost, ne znamo u kakvom ste stanju, koliki su obimi pokreta, kolika je dnevna aktivnost, kolike su ocene za mishice stopala i nogu, da li ej ugrozen senzibilitet regije ili samo provodjenje impulsa u mishice itd! Ne mogu vam reci radite tu i tu vezbu i bice vam bolje, plan i program rada mora da vam napravi fizijatar i terapeut na osnovu pregleda i funkcionalnog statusa, tako da obratite se lekaru i nemojte se zapushtati i prepustiti da povreda, koja ochigledno josh uvek postoji, zarasta sama od sebe, mozete kasnije imati mnogo veci problem!
skocnizglob
Novi član
Novi član

Post od skocnizglob »

Ja sam sad samo izvadila plocicu i srafove,i oni smatraju da je noga zdrava zgog pregleda koji su radili ranije i da ima istu pokretljivot kao i zdrava noga.
Sad su mi dali samo zbog misica te tablete ,i da radim vezbice razgibavanja i to je to
Hvala tebi u svakom slucaju
skocnizglob
Novi član
Novi član

Post od skocnizglob »

Dobila sam fizioterapeuta u pretak :D
Hvala na savetu :D
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Odlichno :)

Srecno :)
skocnizglob
Novi član
Novi član

Post od skocnizglob »

Tamara jos jednom veliko HVALAAAAAAA......
Stanje nije ni malo OK,i sva sreca da sam dososla ovde :D

Zapravo ovako
Prvi fizioterap.nije radio dobro vezbe,i ispustio situaciju,ja sam to tako vukla misleci da je to Ok,da tako mora.....
A sad
Desna tj operisana noga je vidno tanja,misici i tetive su tanje na ovoj nozi u odosu na zdravu.
Operisana noga nema istu snagu kao zdrava
Treba da kupim nesto da stavim u obucu
Od cetri moguca preloma skocnog zgloba moj je onaj 1 najgori :cry:
Nikakve tablete mi nebi pomogle,jer posle operacije vezbama je trebalo da se vrati na mesto,mislim da se razradi zglob,ovako je dolazilo do trenja i zato je bolelo.
Izgleda da mi je ova bolesna noga sad malo kravca :roll:
Leva strana ledja i kuk me bole,jer nesno opterecujem,ja hodam bez ramljanja ali izgleda nesvesno LOSE po drugu sranu.
Danas pocinju vezbe,a povremeno i neku struja da se vidi kako napreduje i dokle je to proradilo....
ufffffffff sad sam groznooooo......
Molim vas recite mi
1.Moze li se sve to srediti da mi budu obe nogo kao pre,ili cu ostati ovako :roll: :cry: :(
Hvala vam puno svima
Odgovori