Posle operacije

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: moderato, vlada99, ModeratA

skocnizglob
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 26, 2010 10:16 pm

Re: Posle operacije

Post od skocnizglob »

Tamara jos jednom veliko HVALAAAAAAA......
Stanje nije ni malo OK,i sva sreca da sam dososla ovde :D

Zapravo ovako
Prvi fizioterap.nije radio dobro vezbe,i ispustio situaciju,ja sam to tako vukla misleci da je to Ok,da tako mora.....
A sad
Desna tj operisana noga je vidno tanja,misici i tetive su tanje na ovoj nozi u odosu na zdravu.
Operisana noga nema istu snagu kao zdrava
Treba da kupim nesto da stavim u obucu
Od cetri moguca preloma skocnog zgloba moj je onaj 1 najgori :cry:
Nikakve tablete mi nebi pomogle,jer posle operacije vezbama je trebalo da se vrati na mesto,mislim da se razradi zglob,ovako je dolazilo do trenja i zato je bolelo.
Izgleda da mi je ova bolesna noga sad malo kravca :roll:
Leva strana ledja i kuk me bole,jer nesno opterecujem,ja hodam bez ramljanja ali izgleda nesvesno LOSE po drugu sranu.
Danas pocinju vezbe,a povremeno i neku struja da se vidi kako napreduje i dokle je to proradilo....
ufffffffff sad sam groznooooo......
Molim vas recite mi
1.Moze li se sve to srediti da mi budu obe nogo kao pre,ili cu ostati ovako :roll: :cry: :(
Hvala vam puno svima
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Samo je bitno da VEZBE radite pravilno i redovno, jer ce mishici svojim polozajem i snagom da promene i polozaj zgloba, manje ce vac boleti ledja i kuk, bez obriza koliko ih opterecujete, dok oporavak ne bude potpun obavezno rasterecenje aficiranog zgloba tj shtake podlakatne ili shtap da poshtedite nogu!

I samo VEZBE VEZBE VEZBE I VEZBE :)

(znam znam, samo mi bich fali)
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
skocnizglob
Novi član
Novi član

Post od skocnizglob »

Tamara,danas mi je radila sa strujom,za 10 dana imam ponovo terapiju,tad ce da mi radi vezbe.
Rekla mi je-bez opterecenja noge,samo to sto moram da hodam,ne nikako duge setnje ili vezbanje sad.
Ovih 10 dana mirovanje,da vidi kako ce da reaguje.
Na 1,2 me nije bolelo puno,na 3 jeste ali ne preterano,vise me bolelo sa unutrasnje nego sa spoljasnje strane.
A meni je sad tu bas topla noga nekako i malo natecena,(mislim vise nego obicno,sad kao da se misici upalili)i bas me boli kad hodam i obuca mi smeta.'
Da li je to normalo ili je opet neki problem?
Hvala
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Malko ste zbunjivo napisali sve!

Koju terapiju imate? Diadinamik (DD), elektroforezu leka (EF)? Interferentne (IF)? Koliko elektroda i gde su postavljene?

I ovo 1, 2 i 3 nisam razumela! I kada ste pocheli da terapijama? Danas prvi dan i gde?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
skocnizglob
Novi član
Novi član

Post od skocnizglob »

Ne znam koju terapiju(aparat izgleda kao UZ ,u namazala mi je nogu(okol zgloba misice) gelom.onda je sa tim prvo ukljucila na 1 malo sam setila peckanje,pa je pojacala na 2,i onda na 3 (nesto je pisalo 1000 pa se pojacavalo-dal je to jacina struje ili sta ne znam)
eto samo to znam,ne znam koja je terapija :oops:
skocnizglob
Novi član
Novi član

Post od skocnizglob »

To je sve trajalo nekih 10 min.Samo me je pitala da nemam srafove li nesto u nogu.
Meni se iskreno cini da ce opet nesto da zeznu,kao prvi put :( ali nemam izbora,mogu samo da radim ono sto mi ti kazes uz ovo i to je to
Ja samo znam da se lose osecam,a do sad su tvrdili da su mi obe noge podjednako zdrave,sad se ispostavi ova tanja,nije vezbano pravilno,dolazi do trenja zato boli(jer to nije vraceno terapijom na mesto),opterecujem vise zdravu nogu pa me zato boli kuc i ledja :roll: .......
Vreme prolazi a meni nikako bolje bas se osecam uzasno...
i samo se pitam
Hoce li meni nekad u zivotu biti opet obe noge zdrave ili cu se patiti ceo zivot?Uplasena sam bas :roll:
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Uf uf uf, niste napisali koliko elektroda, i da li su u pitanju elektrode ili ultrazvuchna sonda, i koliko traje terapija, ali verovatno je u pitanju elektroforeza, ali sutra kada budete na terapijama pogledajte svoj karton ili pitajte kako se zove terapija koju dobijate, i da li samo to imate od terapija za sada?

I ako je jachina terapije jaka i neprijatna to MORATE reci terapeutu kako bi se smanjio intenzitet! Ne smete trpeti bol i intenzitet struje koji ne podnosite dobro, tako cete samo izazvati grchenej mishica i pojachati bol!

I gde su eletrode postavljene tokom terapije!? Molim vas da odgovorite na pitanja kako bi brze doshli do odgovora!
skocnizglob
Novi član
Novi član

Post od skocnizglob »

:oops:
Imam terapiju sledecu tek 21.05 :(
To radi nesto kao UZ (mislim da je ta sonda)i neki obrtaji od 1000 to pise na onaj ekran.i ima drugi krug gde je jacina te struje br 1,br.2,br3 i valjda 4...
Kad me boli jako,da nemogu da trpim treba da kazem,a ako boli malo onda je ok,znaci da misic reaguje(tako mi je objasnjeno :( )
Ja ne znam gde se stavljaju te elektrode ili to pise na aparat? :(
:oops: eto to je sve sto znam u vezi terapije
i nije mi jasno zasto ima toliko razmaka izmedju
Da,sad kad budem imala terapiju radice vezbe i masazu valjda,pa tek posle 2-3 puta vezbanja opet ce da ukljici ovo da vidi kako misic reaguje.
Rekla je-da je dobro sto boli i sto reaguje,znaci da je ukljucena pravilna terapija :cry: e sad dal je to tacno ili ne ne znam :cry:
Jer vidis da su me prvi put pogresno lecili,mozda i sad to rade :roll:

Tebi veliko hvala na razumevanju i odgovorima
skocnizglob
Novi član
Novi član

Post od skocnizglob »

Tamara sta znaci ESWT? ,to sam imala,to je ta ta struje(sto ja kazem struja:-(...sta je to sad?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Elektrostimulacija!
skocnizglob
Novi član
Novi član

Post od skocnizglob »

Hoce li to da mo pomogne?Sta jos treba da radim pored toga?
skocnizglob
Novi član
Novi član

Post od skocnizglob »

Zasto me danas vise noga boli nego obicno?Jel to normalno posle ove terapije?
Hvala :roll:
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

O terapiji koju imate mozete ovde da prochitate http://heelspurs.com/eswt/index.html

Priznajem da nisam nikada radila sa ovakvim aparatom, ali koliko vidim moguci su pojachani bolovi, i pun efekat se i vidi tek posle 3 nedelje, zato je razmak izmedju terapije toliki!
skocnizglob
Novi član
Novi član

Post od skocnizglob »

Hvala ti puno :D
skocnizglob
Novi član
Novi član

Post od skocnizglob »

Upomoccccccccccc

Mene uzasno boli noga posle ovoga sto su mi radili 10.5,sad mi je nekad teze da hodam nego pre,vise me bole tetive :roll: :( Osecam se grozno...
Jel to ok ili su mi ukljcili nesto pogresno?
Tek 21 imam sledecu kontrolu:o)
Nije mi rekla da ce da boli,samo da mirujem koliko mogu vise,a ja bas nemogu da mirujem puno zbog obaveza :( mada i ona to zna...
Daj te mi neki savet....
Bas sam zabrinuta
Odgovori