PITAJTE ORTOPEDA

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
aurora xp
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 20, 2015 5:42 pm

Re: PITAJTE ORTOPEDA

Post od aurora xp »

Htela bih da vas pitam za savet imam sina od godinu dana i ima urodjeni deformitet kicme rekli su mi da mora na operaciju posto se radi o skoliozi sa kifozom zanima me dali postoji opasnost od komplikacija u toku operacije
AleksandarJan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 21, 2015 8:56 pm

Post od AleksandarJan »

Povredio sam se na kosarkaskoj utakmici ,bio sam na magnetnoj rezonanci na Zvezdari ,gde mije receno da nije nista opasno i da ne treba operacija...Ovo je dijagnoza koju je napisao doktor na zvezdari : Na kostanim strukturama se ne uocavaju patoloske promene.Manja kolicina slobodne tecnosti u patelarnom receusu i intraartikulaciono.Posteromedijalna burza,kk dijametra 45 mm.
Tetiva kvadricepsa,patelarni ligament,mcl,lcl,acl,i pcl su morfoloski uredne strukture.Na meniskusima se uocava manja kosa linearna lezija posteriornog roga lateralnog ,meniskusa a bez dislokacije ,gradus 2.
Manja osteohodralna lezijanalateralnom kondilu femura iznad posterornog roga lateralnog meniskusa ,dijametra 10 mm,a bez prekida kontinuiteta hrskavice..Povreda se desila 22 Februara 2015.Proslo je skoro 3 meseca ja i dalje imam probleme sa kolenom .U bolnici su mi dali terapije sa interferentnoj strujom 10 terapija po 15 minuta...i dalje imam problema kad probam da trcim i treniram ..Od lekova pijem Joint forte md...
Vjezbanje
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 20, 2015 7:29 pm

Post od Vjezbanje »

Prije 2 i po godine sam porvrijedio rame,nisam bio kod doktora vec kod jednog covjeka da mi ga namjesti tako je i bilo. Medjutim u medjuvremenu pocnem da se bavim boksom,prilikom nekog udarca stvara se blokada neka koja je tako bolna da ne mogu da pomjerim rame par sekundi jer cini mi se ako ga pomjerim da ce sve da se pokida unutra.Prije 2 mjeseca odlucim da podjem kod doktora i zalijecim to jednom za svagda. Na MR sam poslat gdje mi je utvrdjeno potpuno ruptura coracohumerus ligamenta.
Dg: Laesio SLAP omaris sin. Pokazane su mi 2 vjezbe koje treba da radim svaki dan ujutro i uvece sa tegom od 3kg. Dobio sam takodje 20 dana fizikalne terapije(interferentne struje i galvanizaciju) i neke vjezbe na izdrzaj sa tegom od kilo. Medjutim ja sam kombinovao i radio te vjezbe svaki dan terapije(iako nisam smio) cak sam i sam nasao neke vjezbe na netu i radio, ne nesto pretjerano.Nakon terapije na odobrenje doktorice mi je receno da mogu polako da pocnem da treniram vratilo sklekove razboj. Posao sam na trenign(vratilo 5 serija po 6-4-3-3-2) posle 3 dana od kontrole na kojoj mi je dijganostikovan pun obim pokreta i nema ni najmanjeg bola u ramenu. U kakvom je stanju sada moje rame,da li sam mogao da pogorsam stanje vjezbama tokom elektroterapije, da li je ligament zalijecen i ima li sve ovo nekog efekta na moje rame??? Za 2 mjeseca sam kod ortopeda na kontrolu, svaki dan radim odredjene vjezbe i mazem gavez gelom i nadam se da je sada ligament valjda u redu ?????
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

aurora xp napisao:Htela bih da vas pitam za savet imam sina od godinu dana i ima urodjeni deformitet kicme rekli su mi da mora na operaciju posto se radi o skoliozi sa kifozom zanima me dali postoji opasnost od komplikacija u toku operacije
Нажалост, увек постоји опасност од компликација приликом операције, наричито када се ради о централним органима као што је кичма или мозак.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

AleksandarJan, користи магнет.

Vjezbanje, суштински лигамент никада није потпуно у реду. Као и тетиве веома су лоше прокрвљени и због тога се изузетно споро опорављају.
aurora xp
Novi član
Novi član

Post od aurora xp »

aaaca napisao:
aurora xp napisao:Htela bih da vas pitam za savet imam sina od godinu dana i ima urodjeni deformitet kicme rekli su mi da mora na operaciju posto se radi o skoliozi sa kifozom zanima me dali postoji opasnost od komplikacija u toku operacije
Нажалост, увек постоји опасност од компликација приликом операције, наричито када се ради о централним органима као што је кичма или мозак.

Hvala na odgovoru ali sada mi je jos teze a do operacije mi je ostalo jos manje od mesec dana.Uteha mi je to sto je jos uvek beba a bebe lakse podnose operacije bar ja tako mislim
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Верујем да поента нису осећања него чињенице. Не треба да постављате питања ако не можете да прихватите могуће одговоре. Жао ми је. Мислим да вам остаје да се поуздате у Бога да ће Он све извести на добро.
milica podgorica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 14, 2015 2:12 pm

Post od milica podgorica »

Dragi aco molim te da se ne mijesas u nesto sto ne znas, za tvoju informaciju ja sam se raspitala joga pomaze, zeljela sam jos neko strucno misljenje ili misljenje nekoga ko je imao isti problem. Ne kapiram sto se u sve petljas.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

milica podgorica napisao:Dragi aco molim te da se ne mijesas u nesto sto ne znas, za tvoju informaciju ja sam se raspitala joga pomaze, zeljela sam jos neko strucno misljenje ili misljenje nekoga ko je imao isti problem. Ne kapiram sto se u sve petljas.
Ако ти се не свиђа немој да читаш. Нико те не тера.

Искрено немам појма на шта си мислила. Ако мислиш да ће беба од годину дана ићи на јогу, онда мислим да имаш озбиљних проблема.
bbobbo1980
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 15, 2015 5:11 pm

Post od bbobbo1980 »

Mozda da probam na ovom topicu,posto nigde drugdje ne mogu da dobijem odgovor a veoma mi je bitno
Nalaz ultrazvuka-kod uzv skeniranja levog hemitoraksa,vidi se manja sublusacija u hondrokostalnom zglobu,bez znakova okolne tekucine. Vidi se manji potkozni edem na oko mesta subluksacije.
Bio sam neki dan kod grudnog hirurga koji mi je pregledo to iscsasenje i reko da trebam mirovati.Ja sam mu na to rekao da mirujem vec godinu i pol dana , pa mi je on rekao da se to moze hirurski odstraniti.Ja sam rekao da to ni u kojem slucaju ne bi operiso , a i on je rekao da ne moram ako necu.
Zanima me sada samo jedna stvar. Rekao mi je drug da ako se sa tim iscasenjem fizicki naprezem da mi se kicma moze ostetiti, a ja i inace imam
velikih problema sa drzanjem i kicmom, pa me zanima da li je to istina.
Jedino me to za kicmu zanima.
Veoma mi je ovo bitno pa molim ikoga ko se razume u to da mi odgovori
aurora xp
Novi član
Novi član

Post od aurora xp »

aaaca napisao:Верујем да поента нису осећања него чињенице. Не треба да постављате питања ако не можете да прихватите могуће одговоре. Жао ми је. Мислим да вам остаје да се поуздате у Бога да ће Он све извести на добро.
ja mogu da podnesem odgovore ali verujem da ni jednom roditelju nebi bilo sve jedno u mom slucaju i zahvalna sam na tome sto uopste moze da se operise jer ja sam optimista i nadam se najboljem ishodu.i izvini ali bez uvreda znam da si pomenuo boga iz najbolje namere ali ja ne verujem u njega ja sam hinduista
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

aurora xp napisao:ja mogu da podnesem odgovore ali verujem da ni jednom roditelju nebi bilo sve jedno u mom slucaju i zahvalna sam na tome sto uopste moze da se operise jer ja sam optimista i nadam se najboljem ishodu.i izvini ali bez uvreda znam da si pomenuo boga iz najbolje namere ali ja ne verujem u njega ja sam hinduista
Ма није свеједно ни када се ради о прехлади детета, а нарочито када је у питању такав захват. Све најбоље!
aurora xp
Novi član
Novi član

Post od aurora xp »

aco hvala ti puno za savete retki su ljudi koji hoce da pomognu drugom u nevolji]
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Па и нисам ти баш нешто помогао. :oops:

Када будеш могла, скокни до мога сајта www .aca .rs па прелистај. Има разних савета. Поздрав!
AleksandarJan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 21, 2015 8:56 pm

Post od AleksandarJan »

aaaca napisao:AleksandarJan, користи магнет.

Vjezbanje, суштински лигамент никада није потпуно у реду. Као и тетиве веома су лоше прокрвљени и због тога се изузетно споро опорављају.

Uzeo sam Muller magnet ,ali posle nekog vremena ostale su mi opekotine ili kao opekotine na mestu gde su bili magneti ...
Odgovori