Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.
Rada Q napisao:Bila sam na poliklinici, doktor mi je rekao da su mi ostecene hrskavice i poslao me na Seltres banji, ali nije napisao konacnu dijagnozu. Imala sam terapiju magneta, lasera, elektro, radila staticke vezbe. Terapija je trajala 20 dana i malo mi je bilo bolje. Medjutim to dugo nije trajalo. Oko nedelju dana nisam imala bolove, a onda su se opet vratili. Ne mogu normalno da sedim, da spavam, stalno mi krckaju kolena. Kada dugo stojim u jednom mestu, jedva pomerim nogu, osecam odvratan bol. Snimala sa kolena i samo pise da imam " suzenu zglobnu pukotinu"? Ali sta to znaci, doktori mi nisu odgovorili. Da li mozda imam artrozu? Sta mislite da li mozda treba da obavim neka dodatna ispitivanja?
Imam 22 godine. A da zaboravila sam da kazem da ima problema i sa kicmom. Da li mozda moze da bude, da me od kicme bole kolena?
Možda ne bi bilo loše da se javiš kakvom ortopedu...
Ipak se pomalo bavimo i kolenima
Ne mogu ti fizioterapeuti na forumu ni dijagnostikovati ni proceniti stanje, a ne može se očekivati ni valjan savet ako je dat napamet
Ali ne znam gde da se javim. Kada sam isla na studentskoj poliklinici, doktor opste prakse me nije poslao kod ortopeda, vec kod fizijatra, gde je on samo rekao da su mi se ostetile hrskavice. Kasnije me je na banji ponovo pregledao fizijatar, ali nije znao sta je.
Sta znaci sto mi je snimak pokazao da imam suzenu zglobnu pukotinu.
drmarko napisao:
Možda ne bi bilo loše da se javiš kakvom ortopedu...
Ipak se pomalo bavimo i kolenima
Ne mogu ti fizioterapeuti na forumu ni dijagnostikovati ni proceniti stanje, a ne može se očekivati ni valjan savet ako je dat napamet
objasni doktoru opšte prakse da imaš problem sa kolenom i da ti treba pregled ortopeda i dobićeš uput naslovljen na ortopeda,
A sto se tiče terapeuta, sajt je koliko vidim www.doktor.rs tema ortopedija, a ne fizikalna terapija...
Ne znam gde si se tu pronašao, ne sećam se da sam bilo šta pisao na urologiji ili dermatologiji... a siguran sam i da se na temi fizikalne terapije ako je ima neću pojavljivati.
Tvoje pravo kao gradjana i pacijenta je da zahtevash uput od svog doktora opshte prakse za ortopeda, ako vec nije sposoban sam da te uputi gde treba TI zahtevaj uput i ako si u bgd trazi uput za Banjicu!!
Ne mogu se setim kojim danom je koleno na Banjici? Chetvrtkom?
(nadam se da drmarko nece zameriti meni, jednom fizioterapeutu, shto deli savete)
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.