Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 673 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 45  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Operacija kuka (ograničenja, proteze)
PostPoslato: Pon Feb 13, 2012 9:43 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Avg 31, 2011 12:02 am
Postovi: 12
Znas kako Sladjo, ja sam sve ove godine sanirala bolove tako sto sam isla redovno u banju i uglavnom sam uzimala bazen i tako sam jacala misice koji su mi tako sanirali bolove oko 5 meseci pa kad opet krenu bolovi ja opet u banju i tako sve ove godine do prosle godine u januaru kada me zateglo da nisam mogla da stanem na nogu. Ranije sam koristila poneki put diklofen duo ali zadnje godine sam koristila i po 2 puta dnevno. Isla sam u banju i dva puta pre operacije da bi smanjila bolove i uspevalo mi je da kada sam kuci nisam koristila lekove, samo kada sam isla negde pa morala duze da hodam tad sam uzimala lek. Mada u bolnici dok sam cekala operaciju a to je bilo 1o-tak dana strogo su mi zabranili da pijem diklofen kao i brufen, preporucili su mi da pijem panadol ali i njega sto redje zbog anestezije i krvarenja. Drago mi je da ces doci do te knjige tamo ces videti kako da se spremis, zavisno od tvoje visine koliko sta treba da adaptiras u kuci, kako da se snadjes u svakodnevnom zivotu i jos mnogo toga.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija kuka (ograničenja, proteze)
PostPoslato: Čet Feb 16, 2012 7:50 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Ned Nov 20, 2011 12:14 pm
Postovi: 69
Ne znam šta ostali rade ali ja sam imala nezgodnu osobinu da čim mi je bolje zaboravim da popijem bilo šta protiv bolova, a setim se tek kada mi dođe da vrištim a tada je već kasno.

e to za lekove i kod mene je tako,zato sto me iovako ponekad boli zeludac,a slavice u knjizi sam isto procitala da se treba sto pre smanjiti .ja iovako tesko pokusavam da pijem samo jedan i to negde predvece da mogu nekkao da spavam,a knjiga me je preplasila ,procitala sam je od a do s za jedan dan,dobra je jer sve bas sve je objasnjeno ,mada mogu reci da je i remi skoro sve to vec objasnila .a preplasilo me te komplikacije ,te tromb te nekima odbija telo ,te ..ne znam infekcije ...uh .i to sve kako je napisano ,cini mi se da nikad necu sama moci da se okupam il obujem carape i sto sta .al dobro bice kako je sudjeno,pokusavam da budem pozitivna..mada je tesko.molim vas reci te mi da li ste vec pre operzcije naucili na stakama da idete,jer je i to preporucljivo u knjizi.a ja zaista nemam pojam da idem sa njima,:( i plasi me to sto imam viska kila :( a svi kazu da je lakse mrsavijima,ako nije prblem recite mi kako stoje vase kile,to je pitanje i za vladu i za slavicu i za remi...
pozz od mene puno :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija kuka (ograničenja, proteze)
PostPoslato: Čet Feb 16, 2012 8:10 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Avg 31, 2011 12:02 am
Postovi: 12
Sladjo i ja sam ti elegantno popunjena imam negde 10 a mogla bi i 15 kg da imam manje ali se trudim svim silama i ne pomaze mi jer se nisam kretala zadnjih godina tako da sto se toga tice nemoj da se brines a ima i onih koji su bili i mnogo popunjeniji od mene. Oni kazu da bi bilo bolje a ja verujem da je tako jer svaki kg manje mnogo znaci i uopste a kamoli sa vestakom.Za stake ja bar nisam mnogo razmisljala kako cu ali kada sam prvi put stala na dve stake samo po sebi sve ide cak i penjanje i silazenje niz stepenice nisam imala problema. Kuci kad sam posla sisla sam sama sa sprata dole stepenicama bio je suprug pored mene i do saniteta i kuci bez problema sam se popela na stepenice na sprat. Neznam kako je ostalima ali kod mene je tako bilo. Lekove ako mozes da smanjis smanji i pijes samo kada moras. Ako ce skoro operacija spasices se svega toga i zaboravices na lekove, Ja sam u bolnici uzimala jedan novalgetol na 24 i 48 sati cisto radi kicme da mogu bolje da spavam i to samo uvece. Neznam sta te jos buni u knjizi, imas one pripreme koje si skoro vec sve cula mozda neke sitnice, radis one vezbe za jacanje tih misica koji ce ti biti bitni posle operacije da lakse mozes da ustanes.Ja sam je procitala pre 2 meseca ima puno podataka pa sam neke i zaboravila. Pozz


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija kuka (ograničenja, proteze)
PostPoslato: Čet Feb 16, 2012 8:21 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Avg 31, 2011 12:02 am
Postovi: 12
A da, zaboravila sam da ti kazem sto se tice tromba nemas potrebe da brines jer dan pred operaciju primas inekcije protiv tromba da se zastitis od toga. Infekcije isto bar tamo gde sam ja bila niko nije imao problema, ti si mlada i zdrava i nemas potrebe da se brines za to. Kupanje, pa mene su kupali jos u bolnici na odelenju vrlo interesantno je to bilo i ja sam se pitala kako ce sa onom gazom preko rane da se ne nakvasi ali oni za sve imaju resenje. Kad sam dosla kuci posle 2 dana sama sam se kupala bez problema. Sada ti se cini mnogo strasno ali nije tako. I ja sam se plasila kako cu da se obujem, kako ovo,kako ono ali sad vidim da je sve to proslost. Meni nije nikakav problem ali verujem kod remi je drugacije jer oba kuka operisana to je vec malo nezgodnije. Samo bi ti jedno preporucila da dok si u bolnici da ne jedes drugu hranu osim one koje ti oni daju da ne bi poremetila stomak jer ako dodje do dijareje to je vec malo komplikovanije. Posle operacije gledaj da pijes dovoljno vode jer voda ti hladi organizam i ne bi trebalo da dobijes temperaturu. Ja nisam imala uopste temperaturu niti mi je noga oticala sto je kod mnogih bilo.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija kuka (ograničenja, proteze)
PostPoslato: Čet Feb 16, 2012 9:19 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 7:16 am
Postovi: 605
Uh, Slavica je super - išla odmah na stepenište. Ja sam bila toliko "dobra" da terapeutkinja nije se usudila ni da me vodi na stepenište (prvi put: drugi put je pitam: a ona meni - pa, znaš već samo ideš obrnuto). Jednu moju "cimerku" iz bolnice, nosili u stan pošto živi negde na 4-5 spratu i posle do banje nije je videlo stepenište a i to je bilo nategnuto.
Posle prve operacije, jedva sam ušla u kuću na 4-5 stepenika - trebalo mi je više od pola sata i to uz pomoć, posle drugi put je već bilo lakše jer sam već bila "veteran" koji je ukapirao neke cake.

Višak kg postoji a rezultat je neaktivnosti i glavni deo je nabačen posle operacije. Po tablici to je samo nekih 7-8 kg, a po mom mišljenju je jedno 15-20kg. (mada, proteza je teža od koske i znatno dodaje kg na vagi: otuda i onaj osećaj posle operacije da kuk ima 2 tone u sebiČ ne znam tačno koliko).

Što se tiče hrane: S obzirom da sam gladnica, spašavala me tetka tako da ja nešto i nisam jela njihovu hranu. Mada, dati drugi dan od operacije pasulj, kupus ili grašak, baš nema smisla. Naravno, ni tetka mi prva tri dana nije donosila hranu jer sam tako ja htela ali nisam jela ni njihov pasulj u ta prva tri dana. To da li će neko da nagrabusi zavisi i od organizma a ne od hrane: jedna cimerka je baš nagrabusila po tom pitanju da je držalo i skoro dva meseca posle - jadna na strogoj dijeti a optuživali je da jede sa strane. Mada, tu postoji i trik: probiotik (reći će da ne treba, pa čak i da ne sme, ali da škodi neće). Ja sam i pored "vanredne" ishrane imala drugačiji problem pa sam se u više navrata "družila" sa klizmom, ali i to je bolje nego dijareja.

Slađo, kako se hoda sa štakama pokazaće ti terapeut. Mislim da ne moraš sada da se mučiš jer je potpuno drugačiji osećaj - jedna je stvar kada naučiš onda kada moraš, a sasvim druga kada to isto naučiš takoreći šale radi.

Pokušaj da se odvikneš od diklofena, brufena i slično (ako baš moraš, neka ti najduže ostane diklofen) i pređi polako na analgin (to i oni dozvoljavaju i smeš pre operacije).
U principu, kada odeš u bolnicu a pogotovo pred operaciju trebali bi oni da ti kažu sami šta smeš da piješ od lekova.

Ja namerno izbegavam da pišem o negativnim stranama budućeg "boljeg života" posle operacije jer znam kako je to uticalo na mene i kako i danas utiče jer ipak veštačko telo je veštačko telo a ovo nije obična operacija koja može da se ponavlja x puta.

Nije lakše mršavijima, lakše je onima koji dolaze sa relativno kratkom istorijom bolesti i sa očuvanim mišićima, većom pokretljivošću.

Što se tiče adaptacije nameštaja: Ja sam pre operacije bila visoka 166cm i ako si niža od toga najverovatnije ti neće trebati neko podešavanje nameštaja, sem možda kreveta. Sada dok je ovaj haos od vremena napolje lepo isprobaj sav nameštaj (mislim stolice, ležajeve): sedneš i sve dok ti donji deo butine leži na sedištu/kauču, to je to ako ima neke praznine između, onda treba podići gore (znači, ne znam da li sam dovoljno jasna: nešto kao kada sediš na običnoj kuhinjskoj stolici); predpostavljam da znaš šta znači ugao od 90 stepeni a i u toj knjizi, predpostavljam, da ima i neke slikice. Čak šta više, sa jednim veštakom i nemaš potrebe da podižeš sve što ti je nisko već samo ono što ćeš najverovatnije koristiti prvih 3 meseca a kasnije ćeš već ukapirati kako bez problema da koristiš i niske ležajeve, odnosno stolice.

P.S. Uspela sam čak i da isečem nokte na nogama. To i ne bi bio problem da nemam urasle nokte koji zahtevaju specijalan tretman.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija kuka (ograničenja, proteze)
PostPoslato: Ned Feb 19, 2012 4:23 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Ned Nov 20, 2011 12:14 pm
Postovi: 69
znate sta me jos zanima .u knjizi pise da posle operacije noga bude duza,e sad meni je to problem jer mi je kraca noga bas ona "zdrava" ,mislim ona koja jos ne treba operaciju,nemam pojma zasto bas ona je kraca :(.
inace i ja sam niska osoba tu oko 168 il sad 166 tako nekako,pa mislim da krevet necu trebati produzivati,bas kao sto rece remi isprobavam sve po kuci,i cini mi se jedino wc da ce mi biti problem,uh kako mene to plasi samo da znate ,zbog te neprijatnosti u bolnici kada drugi gledaju kao vrsis veliku nuzdu...kako je samo gadno biti zavistan od tudje pomoci...
jel se te inekcije protiv tromba u stomak dobivaju,bar tako pise u knizi...
i cak em plasi(nemojte mi se smejati) nedostatak sexa,mi a bas on redovno imamo :oops: i cak ta tri meseca bez njega hmmm.mada u knizi pise da na zapadu praktikuju cak od 6 do 8 meseci bez njega,strasnoooo...
mnogo razmisljam o remi ovih dana ,jer mene taj zivot sa jednim 90% plasi ,kako li ona to sa oba kuka?..nekad dodje coveku bar tu jednu sto mogu ,(kao sad ) da sklupcam,a pomisliti da ne mozes ni jednu ...
iako ste m,i sve lepo objasnili cak i vise od knjige,ja ne mogu tog straha da se oslobodim :-? i to me ljuti!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija kuka (ograničenja, proteze)
PostPoslato: Ned Feb 19, 2012 8:51 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Avg 31, 2011 12:02 am
Postovi: 12
Meni je doktor tako dobro centrirao da su mi obe noge u mm iste i posle operacije malo sam imala problema dok sam izravnala hod jer sam se krivila od bolova a noga mi je bila kraca oko 1 cm bolesna. Pa neznam koliko ti je duza ta bolesna noga jeli ti neko merio ili se tebi cini. Sto se tice wc solje nemoras da je podizes meni je moj doktor rekao a i pokazao mi kod njega u kancelariji smestio me da sednem na jednu bas nisku fotelju ja nisam htela da ga poslusam jer sam se plasila kao sto svi kazu ne sme nisko a ustvari tebi kolena ne smeju da budu vislja od kuka kad sedis, sve sto je ravno prema kuku i nize to ti ne smeta i to je tih 90 stepeni tako da ja sedam i na dosta nisko i ispruzim tu operisanu nogu ispred sebe i nemas problema a posto imas drugu zdravu kad ustajes na nju prvo ustanes. Lako je nama kad imamo drugu zdravu za sada, dosta je teze remi i onima koji imaju oba operisana. Obavezno da ti neko namesti neki rukohvat pored wc solje na zidu da imas zasta da se uhvatis kad sedas i ustajes sa solje.Meni je to muz napravio isti dan kad sam dosla iz bolnice i bez problema. A sto se tice bolnice i odlazenja u toalet, ti ces 2 dan da ustajes polako i vec ces moci da odes sto se tice male nuzdice :lol: a pa ti ces tek 3-4 dana ici za veliku nuzdu i nemas potrebe da trazis lopatu u sobi. Inekcije za tromb se daju u stomak dan pre operacije i par dana posle operacije a onda se kombinuju sa tabletama i na kraju kad podjes kuci koristices samo tablete jos 35 dana od dana operacije. Ah taj sex! Uvek problem sa njim i svim zenama tamo koje su bile samnom. Videla si imas uputstva za poze koje su nam dali a sto se tice vremena ja i nesmem da ti kazem posle koliko vremena sam probala i vidim islo je dobro :oops: sama ces da osetis da mozes kad te prodje strah, rekla bih ti jos sto sta sto se te teme tice ali nema smisla ovde da pisem o tome. Nemas brige kratak je to period od operacije.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija kuka (ograničenja, proteze)
PostPoslato: Ned Feb 19, 2012 11:56 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 7:16 am
Postovi: 605
Joj, Sladjo... postoje i vaznije stvari... Ako te bas zanima toliko, setiću se da pitam poznanicu koja je to odmah (bila mlada, mnogo mladja nego ja sada) po dolasku kući, ako se seća - davno beše, u međuvremenu ga je i zamenila. Na kraju krajeva: postoje i drugi načini zadovoljavanja :oops:

Što se visine tiče tu smo negde (mada ja sam narasla čitavih 4 cm i sa ponosom sada imam 170cm), tako da ni wc šolja ti neće predstavljati problem. Opet, radi lakšeg sedanja i ustajanja bolje je da sve bude malo višlje. Ja koristim adapter za wc šolju iako mi sada realno ne treba jer mi je tako lakše a kada je već tu; normalno, kada odem u goste ne nosim i adapter. Obrati pažnju na kaučeve i fotelje, pa i krevete: iako ti sada deluju normalno zbog svoje mekoće (utoneš kada sedneš) zahtevaju veću visinu. Za ostalo ti je Slavica bolje objasnila a to ćeš vremenom naučiti.
Pored držača kraj WC šolje, trebaće ti držači i kraj kade/tuš kabine (već šta imaš). U kadu nećeš moći sve dok ne budeš imala potpuni oslonac na nogu, tako da ako imaš kadu vidi da li možeš da izvedeš pa da raščistiš pod kupatila kako bi se na njemu tuširala.

Što se tiče boravka u bolnici: vidim da smo nas troje donekle imali različita iskustva a ispade da sam bila na najstrožije odeljenje: 3ći dan se skidaju drenovi, 3ći-4ti dan kateter ujutru; veče pre operacije dobije se antibiotik u venu i bocka protiv zgrušavanja krvi u stomak (što više salca na stomaku manje boli jer je potkožna); antibiotik se prima ukupno 7 dana (2+5, dve vrste i to neki konjski) a bocka u stomak do izlaska iz bolnice, kući nisam ništa pila protiv zgrušavanja krvi (ovo zavisi i od telesne konstitucije i od godine proizvodnje).
Procedura ustajanja: Sutradan te terapeut uz pomoć "pilota" (neka vrsta visoke "ograde" na točkovima uspravlja pored kreveta i malo posediš na istom. Sledeći, 2gi dan te sa pilotom prošeta po sobi, a tek 3ći dan vidiš hodnik. Ako te zakači vikend (operisana u petak, npr.), može da se desi da preležiš ceo vikend (što se meni desilo prvi put, jer nije dežurni terapeut došao). Vežbe (one aktivnije), ako se dobro sećam, pokažu tek 3ći-4ti dan a do tada radiš ono što pokažu na intezivnoj: "stezanje" mišića i smeš da blago savijaš nogu u kolenu - sa zdravom radiš šta god ti je volja, izuzev prebacivanja preko operisane noge. Obično, oni najhrabriji vide wc tek 4ti-5ti dan po operaciji. Po dolasku kući: treći dan skidaš zavoje sa rane, a četvrti dan se kupaš (pod uslovom da ti je rana suva) i postupaš prema datim usmenim i pismenim uputstvima.

Dužina nogu: Malo im je teže da baš nacentriraju i koliko mi je poznato namerno ostave (svesno) da za 1cm štrči operisana noga jer posle u roku od godinu dana ona slegne (tj kada se dobije oslonac pa hodanje i tako to) i uglavnom se izravnaju (onako, može da se desi da posle operisana bude kraća). Kako će da ti podese nogu, to će tamo da urade i uradiće na osnovu druge "zdrave" noge (bez obzira da li je za operaciju ili ne, a posle ovu drugu podešavaju prema prvoj). Uglavnom, i da ostane taj 1cm i ne primećuje se.
I, nemoj tu da pričaš kako si niska osoba: 166-168cm je neka srednja visina a toliko sam imala i ja pre operacije a sada 170cm (a možda i malkice više: ma htela sam ja pre prve operacije da im kažem da me povećaju što više ali suviše sam bila uplašena i bilo je ono - ma samo da prođe): realnih 1-2cm na račun proteza a ostatak na račun malkice rasterećenih mišića leđa pa se kičma donekle ispravila; a tek da nisam malo lenja (nema problema, biciklom bih i na kraj sveta, ali da radim vežbe... uh, dosadno, a još ometajući 4godišnji "faktor" pa moram da se krijem... od vežbi nema ništa) i da nisam u bezveznoj situaciji (pa da mogu da priuštim višemesečni boravak u banji)možda bih izvukla još i čitavih 5cm iz kičme (prvo sam mislila da su samo krivine posledica loših kukova a onda se ispostavilo da je i pogrbljenost nastala iz istog razloga).


Poenta svega je u tome da ćeš se na kraju, kada prođu nekih 3-6 meseci od operacije, već uhodati i sama otkriti kako ti šta odgovara i šta možeš. U međuvremenu, počni da treniraš ukućane da ti budu desna ruka a ne da ti se desi da čim izađeš iz bolnice da ni pošteno ne vidiš dnevnu sobu odmah te bace u kuhinju: ako neće da jedu, ne moraju da kuvaju a ti ionako ćeš se već privići na bolničku hranu pa nećeš ni imati neku potrebu za hranom (a i dobro će ti doći) / jedino ako si gladnica kao ja: Ma smanjila bih i ja, nego čim ne unosim dovoljno odmah mi pada šećer odmah pada pritisak a posle samo par dana pada i gvožđe.

Ja se opet raspričah.... :D

A gde nam je Vlada?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija kuka (ograničenja, proteze)
PostPoslato: Pon Feb 20, 2012 6:51 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Ned Nov 20, 2011 12:14 pm
Postovi: 69
i ja se pitam gdeje vlada,da se nije stvarno naljutio?
a inace doktor mi je kao merio pa je rekao da je 1cm kraca ova zdrava.e sad merio je lezeci,a u knjizi pise da bi trebalo i stojeci,meni se cini kad stojim da je ipak vise od 1cm kraca jedna.
a sto se tice bolnice gde su vas operisali meni se cini da je mnogo sigurnije,al ja nemam nekog izbora,jer socijalno pokriva samo suboticu.
danas mi je na poslu strasno bilo stajati i raditi,strasno me bolelo,izbacila sam lekove pokusavam bar svaki drugi dan jedan ,al noc je strasna neznam,milijardu puta sam se izokretala,a dal sam spavala vise ni neznam,vi to dobro znate kako je.
svaka cast remi kad ti mozes voziti biciklu.meni je to prevozno sredstvo kad se vracam kuci s posla ,jer muz duze radi od mene,ne mogu zivot da zamislim bez njega.slavice vozis li ti biciklo?
o kilama bolje da ne pricamo,ceo zivot sam na nekog mojoj dijeti,a kile kako tesko dole odu tako se cim ima vise slavlja vracaju :x ...imate dece i vi,kako su vasa deca prihvatila tu operaciju?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija kuka (ograničenja, proteze)
PostPoslato: Pon Feb 20, 2012 7:38 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 7:16 am
Postovi: 605
sladjana2702 je napisao:
i ja se pitam gdeje vlada,da se nije stvarno naljutio?
a inace doktor mi je kao merio pa je rekao da je 1cm kraca ova zdrava.e sad merio je lezeci,a u knjizi pise da bi trebalo i stojeci,meni se cini kad stojim da je ipak vise od 1cm kraca jedna.
a sto se tice bolnice gde su vas operisali meni se cini da je mnogo sigurnije,al ja nemam nekog izbora,jer socijalno pokriva samo suboticu.
danas mi je na poslu strasno bilo stajati i raditi,strasno me bolelo,izbacila sam lekove pokusavam bar svaki drugi dan jedan ,al noc je strasna neznam,milijardu puta sam se izokretala,a dal sam spavala vise ni neznam,vi to dobro znate kako je.
svaka cast remi kad ti mozes voziti biciklu.meni je to prevozno sredstvo kad se vracam kuci s posla ,jer muz duze radi od mene,ne mogu zivot da zamislim bez njega.slavice vozis li ti biciklo?
o kilama bolje da ne pricamo,ceo zivot sam na nekog mojoj dijeti,a kile kako tesko dole odu tako se cim ima vise slavlja vracaju :x ...imate dece i vi,kako su vasa deca prihvatila tu operaciju?


Ovamo su merili samo ležeći, pa ono što terapeut izmeri + situacija na osnovu snimka + ono što vide kada otvore, pa tek onda šteluju.

Moje je mnogo malo: imala 2 godine kada sam se prvi put operisala - prvo je bežala jer se plašila štaka a posle je bio problem spasiti štake od nje; čak me je dugo imitirala kako hodam sa štakama. Em je u onoj višegodišnjoj fazi histerisanja, em suviše mala da bi nešto bitno razumela, em bi se po ceo dan jurcala a ja to ne mogu, možeš da zamisliš kako je. To je onaj moj "ometajući faktor" pri vežbanju i ako sam negde spomenula teg od 20 kila. Čudo jedno koliko joj je zanimljivo da čim me vidi da radim vežbe a ona lepo pravo zadnjicu na moje noge ili ako su savijene u kolenima, provlači mi se ispod kolena. Kad hoće pomaže i da se ne zatraži, ali kad neće... onda neće.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija kuka (ograničenja, proteze)
PostPoslato: Uto Feb 21, 2012 9:17 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Ned Nov 20, 2011 12:14 pm
Postovi: 69
moja deca su nesto veca ,najmanji ima 8 godina ,cerka ima 12,a najstariji 19 .nemam pojma kako ce oni prihvatiti ,a znam da ne volim da zavisim od drugog,al moracu.sto vise pisem i citam vase postove sve vise zelim da me sto pre zovu ...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija kuka (ograničenja, proteze)
PostPoslato: Uto Feb 21, 2012 10:10 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 7:16 am
Postovi: 605
sladjana2702 je napisao:
moja deca su nesto veca ,najmanji ima 8 godina ,cerka ima 12,a najstariji 19 .nemam pojma kako ce oni prihvatiti ,a znam da ne volim da zavisim od drugog,al moracu.sto vise pisem i citam vase postove sve vise zelim da me sto pre zovu ...


Bez brige: dovoljno veliki da mogu da te odmene u kući i da uz uputstva mame i asistenciju tate (pa čak i sami) spreme jednostavan ručak, usisaju, odu do prodavnice i pijace, i tako to.

Vidi ti ove Indijce i njihove dečje brakove: devojčice sa 7-8 godina su "obrazovane" da spreme ručkove za stotine ljudi. (ovo je baš preterivanje, odustala sam od gledanje jer kad god baba glava kuće progovori dođe mi da razbijem televizor).

Proći će i to sve.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija kuka (ograničenja, proteze)
PostPoslato: Sre Feb 22, 2012 10:12 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Ned Nov 20, 2011 12:14 pm
Postovi: 69
haha.e ta baba i meni isla na zivce ,pa ni ja ne gledam.znam da ce mi pomoci moja deca i muz morace.kazi mi sta si obuvala u bolnici ,samo papuce? i samo spavacicu?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija kuka (ograničenja, proteze)
PostPoslato: Čet Feb 23, 2012 8:36 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 7:16 am
Postovi: 605
sladjana2702 je napisao:
haha.e ta baba i meni isla na zivce ,pa ni ja ne gledam.znam da ce mi pomoci moja deca i muz morace.kazi mi sta si obuvala u bolnici ,samo papuce? i samo spavacicu?


Aha, papuče i spavaćicu :cry: i nema gaće :cry: (ovo može da se reši sa uništavanjem gaća i našivanjem čičak trake ili nekog dugmeta tako da možeš da ih navučeš kao pelene; treba da su komotnije). Bar je tako na Banjici.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija kuka (ograničenja, proteze)
PostPoslato: Pet Feb 24, 2012 1:33 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 11:23 am
Postovi: 142
Citiraj:
nedostatak sexa


I ja sam to svojevremeno pitao, pa su remi i bety nešto uvijeno odgovarale, ali da te utešim i ohrabrim par dana po izlasku iz bolnice ćeš već naći načina da sebi udovoljiš (muža sigurno). Mislim da je meni ona druga sličica odmah odgovarala.
So, bez brige.
Poz.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 673 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 45  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 55 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: