MOLIM VAS ZA POMOC,kriva kicma,pilece grudi,x noge :cry:
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jun 12, 2011 6:24 pm
Re: MOLIM VAS ZA POMOC,kriva kicma,pilece grudi,x noge :cry:
evo okacio sam slike da vidite kako izgleda taj aparat zaista zelim da pomognem svima sa ovim problemo znaci hitno idite kod ortopeda dok moze da se ispravi...pozdrav
http://i51.tinypic.com/anizpu.jpg
http://i52.tinypic.com/15gds1t.jpg
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Nov 23, 2008 7:02 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
ja sam moj problem rijesio prije pola godine, bez ikakvog nosenja tih steznika, otisao na operaciju u podgoricu ima jedan odlican grudni hirurg sto dolaze kod njega iz svih drzava iz regiona, izvadio mi tu hrskavicu sto je bila ispupcena, a bilo je dosta - i sad su mi grudi normalne, mada imam mali oziljak koji je najmanje vazan, vise mi nije komplex da se skinem i konacno disem i zivim normalno rasterecen od toga "sta ce ko da mi kaze ili pomisli ako primjeti pilece grudi"el cupakabra napisao:evo i ja da se ubacim nov sam....citao sam ovu temu jos prosle godine isto imam problem sa pectus carinatum("pilecim grudima")...sad sam zavrsio 3 godinu srednje skole i skoro sam poceo da rastem...do 8 razreda srednje skole nisam imao nikakvih problema i onda jednom prilikom kad sam zavrsio kupanje i izadjem iz kupatila mama primeti da su mi grudi malo ispupcene,a to se desilo za raspust izmedju pred polazak u prvu godinu srednje skole...i naravno odmah mi je stvorlo kompleks i non stop sam odlagao naravno jednom na fizicko kad sam skidao majicu slucajno mi se i potkosulja skine i drugari to vide ali sam se pravio da sam ravnodusan prema tome i oni su zaboravlili na to....na sistematskom pregledu nisu nista rekli za to.Mama je odlucila da me odvede kod jednom doktora i on je rekao nista strasno samo plivanje...nisam poceo sa plivanjem zbog kompleksa koji imam.Sad skoro sam imao jedan problem ne znam kako se strucno zove zaboravo sam...disk u kicmi se prosirio i prikljestio je jedan zivac tako da mi je stopalo palo..isao sam na magnetnu rezonasu i mnoga snimanja emg itd....i isao po bolnicama raznim na terapije i to uspeo sam da se resim tog problema i racunao sam kad sam vec u toj prici mogao bi da vidim i za grudi...ortoped se naravno izvikao na mene jer sam cekao tri godine jer je za to vreme dosta poraslo i dobio sam uput za banjicu...tamo me je pregledao doktor i poslao me je u "RUDO" to je neko ortopetsko preduzece tu je odmah dole u podrumu u bolnici na banjici i rekao je da prave pomagalo koje kosta 20 000 din izmerio me je i nekako smo uspeli da odvojimo za to i uzeo sam...marta meseca sam dobio i ne mogu da ga nosim redovno iz razloga sto je ne udoban ali znam da ce mi pomoci i dosta je efikasan moram da priznam...znaci gvozdje iznutra i spolja koza...i ja sam se puno raspisao ali kazem vam ko ima problem idite odmah na banjicu moze i bez uputa ali onda morate malo cekati...iz Kikinde sam inace pozdrav
Bog stawi, Bog i isprawi
-
- Novi član
da li mi mozes reci koliko si platio operaciju??? poz
-
- Novi član
operacija je besplatna posto sam iz CG, a castio sam ga 300e, ne znam placa li se za vas iz Srbije - a taj grudni hirurg se preziva Mijovic
Bog stawi, Bog i isprawi
Ako ti nije problem objasni malo kakva je to operacija,koliko traje oporavak od nje....Da li ostaju kakve posledice nakon operacije?
Interesuje me jos da li je potreban uput ili je dovoljno samo da dodjes tamo?
Interesuje me jos da li je potreban uput ili je dovoljno samo da dodjes tamo?
-
- Novi član
to sto ti je ispupceno na grudi brate nije kost, nego hrskavica koja je tu od rodjenja, ili nastala prebrzim rastom kao sto je sa mnom bio slucaj, jer sam u osmi porastao za 15cm i onda mi se to tu stvorilo i bilo je bas ispupceno. nema posledica, napravi ti rez od 5cm, i izvadi tu hrskavicu sto je viska i stavi ti neku malu plocicu koja ce tu da mi stoji 2 godine, da mi ta hrskavica ne bi opet porasla, i onda je za 2 god izvadi, i operacija je 100% uspjesna, grudi ti posle toga izgledaju skroz normalno. i tu plocicu ne osjecam. a oporavak ti traje mjesec dana, teska ti je samo prva nedelja, a ovo ostalo do kraja mjeseca samo da se pazis da se ne cimas previse, posle toga sve skroz normalno, kao da nijesi nista ni operisao...
evo ti i slika da vidis kako to sad izgleda, rez taj i jedva da se vidi, a to mozes i da mazes necim da ti se skroz makne, ali mene boli ku*ac za to, vazno je da mi se ne vidi vise nista ispupceno preko majice, ni ovako kad se skinem
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 9429_n.jpg
evo ti i slika da vidis kako to sad izgleda, rez taj i jedva da se vidi, a to mozes i da mazes necim da ti se skroz makne, ali mene boli ku*ac za to, vazno je da mi se ne vidi vise nista ispupceno preko majice, ni ovako kad se skinem

Bog stawi, Bog i isprawi
-
- Novi član
i moras da imas uput, a on ti samo srijedom pregleda - tako da ti je najbolje da nadjes u informacije broj klinickog centra u pg i oni ce da ti kazu kad pregleda grudni hirurg mijovic, i kad tacno mozes da dodjes. i onda ce on da ti kaze sta sve moras da izvadis od nalaza i da ti zakaze operaciju...
Bog stawi, Bog i isprawi
Hvala na odgovoru.Samo jos jedno pitanje.Da li nakon operacije i oporavka moze normalno da se krene sa treninzima u teretani i dizanjem tereta?
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Sep 04, 2011 1:29 am
Re:
ue88 napisao:Miodrage,hvala vam puno na odgovoru,stvarno sam vam zahvalan.
Jos nesto moram da pitam,ako mozete samo preciznije da mi odgovorite,molim vas...
A u kojoj meri ja mogu da popravim to ako ukombinujem vezbanje,teretanu i plivanje?Spraman sam da se potrudim koliko god je potrebno!Koliko to moze da se ispravi,da li je moguce u mojim godinama napraviti veci napredak?I X noge,da li je moguce da ja ispravim to?Inace fizicki sam veoma slab,do pre mesec dana nisam mogao da uradim ni jedan sklek!Onda sam poceo pomalo da vezbam,kod kuce neke dve-tri osnovne vezbice da malo povecam snagu,sad vec mogu da uradim 7-8.Radim i svaki drugi dan po 500 trbusnjaka,moze li to da mi pomogne?I spavam bez jastuka na ledjima,ravno,ima li to kakve veze?
Za mesecak dana planiram da odem kod nekog ortopeda,da mi napravi snimak,odredi vezbe...mozete li nekog posebno da mi preporucite?Cuo sam da negde u Beogradu na Banjici ima dobra klinika,tamo cu da odem naj verovatnije.Zanima me da li se tamo zakazuje,i da li je potrebna zdravstvena knjizica?Ako neko zna da mi da informacije o njima,kako da stupim u kontakt,ako mora da se zakaze?
slusaj za te grudi ne verujem da mozes kod ortopeda da popravis posto ja imam 15 godina i isao sam na banjicu kod doktora curcica i on mi je dao neki aparat za grugi koji ih pritiska i kaze da se kosti razvijaju do oko 17 godine meni se to dosta ispravilo tako da znas ne bi ti vredelo da ides kod ortopeda mada probaj da te posavetuje i samo da znas na banjici ako nemas vezu cekas i do 3 sata tako da ono srecno)
Hvala jos jedanput.
-
- Novi član
Koje su muke sa tim aparatom auuu majko bozija ja moram jos da nosim a nosim ga vec godinu dana mada dosta pomaze al je zajebano i to zestoko bravo za ideju ali da znate to ce vam i doktor reci nije dovoljno samo nositi ovo ovo deluje mehanicki moraju se i raditi vezbe tegovima za delove tih misica pa srecno kod doktora i aparat kosta oko 20 000 dinarael cupakabra napisao:evo okacio sam slike da vidite kako izgleda taj aparat zaista zelim da pomognem svima sa ovim problemo znaci hitno idite kod ortopeda dok moze da se ispravi...pozdrav
-
- Novi član
Re:
lep odgovor stvarno ja takodje imam ovaj deformitet vec oko 5 godina a imam samo 15 i otisao sam kod ortopeda na Banjicu veliki strucnjak i dao mi je jedan pojas da nosim i neke vezbice sa tegovima i mogu ti reci da je veoma uspesno ali jedina mana toga je sto to moze da se ukloni sa tim vezbama i pojasom do 17 godine jer se do tad razvijaju kosti naravno starijima je jedina mogucnost ta operacija ali mi je doktor rekao da nije bas 100% sigurna i nosi i svoje rizike tako da ono!!vladov napisao:Na zalost prijatelju iako te gospodin Miodrag malo umirio ja na osnovu svog licnog iskustva cu vjerovatno da te razocaram.....Sam imam problem deformiteta grudnog kosa ili strucnog naziva Pectus Carinatum i uz to i Skoliozu a za koju me ne bi cudilo i sam da je imas jer je cest pratilac ovog deformiteta....Ono sto ti mogu reci da je velika zabluda da ces misicima i kroz intenzivno vjezbanje popraviti taj deformitet....MOzda ga samo malo maskiras ali ce on biti dosta prisutan....Opet ne mogu da govorim kako ce biti u tvom slucaju s obzirom da ne poznajem koliki je stepen deformiteta u pitanju ali vjerovatno da je veci cim se javljas za pomoc...Ja sam jos kao srednjoskolac i to kad je taj deformitet poceo da bude dosta vidljiv i kad sam i prestao da skidam majicu u javnosti, otisao kod fizijatra koji mi je tada preporucio vjezbe za kicmu i rekao da cu sa strane nabaciti misicne mase i da se to nece ni primjetiti....Na zalost to je bila zabluda....Od srednje skole pa do danas a radi se o periodu od 10 godina ja sam fizicki aktivan...bavio sam se borilackim vjestinama, redovno isao u teretanu, radio jogu, kod kuce takodje radio sklekova i sklekova.....Cak i moje zanimanje je povezano sa dobrom fizickom pripremljenosti...Visok sam 180 a tezak 83 kile i nemam ni grama sala na sebi ..Ali deformitet je i dalje prisutan.....Tako da se iskreno nadam da se radi o nekom blazem obliku a koji vjerujem da se dobro moze maskirati....Inace ako se radi o tezem obliku jedini lijek koji ostaje osim da zivis sa tim jeste operacija a koja se danas relativno cesto primjenjuje u ovakvim slucajevima i koja je kako kazu strucnjaci dosta uspjesna....Ja licno namjeravam da uradim ovu operaciju jer zelim konacno da skinem teret ovog deformiteta koji imam tokom cijelog svog zivota...A tebi savjetujem da sve opcije istrazis i da prvo pokusas sa vjezbama a onda ako ne uspjes da vidis sta ti jos stoji na raspolaganju....
-
- Novi član
i ja nosim taj aparat ja sam ga dobio za dzabe posto mi je cale vojno liceel cupakabra napisao:evo i ja da se ubacim nov sam....citao sam ovu temu jos prosle godine isto imam problem sa pectus carinatum("pilecim grudima")...sad sam zavrsio 3 godinu srednje skole i skoro sam poceo da rastem...do 8 razreda srednje skole nisam imao nikakvih problema i onda jednom prilikom kad sam zavrsio kupanje i izadjem iz kupatila mama primeti da su mi grudi malo ispupcene,a to se desilo za raspust izmedju pred polazak u prvu godinu srednje skole...i naravno odmah mi je stvorlo kompleks i non stop sam odlagao naravno jednom na fizicko kad sam skidao majicu slucajno mi se i potkosulja skine i drugari to vide ali sam se pravio da sam ravnodusan prema tome i oni su zaboravlili na to....na sistematskom pregledu nisu nista rekli za to.Mama je odlucila da me odvede kod jednom doktora i on je rekao nista strasno samo plivanje...nisam poceo sa plivanjem zbog kompleksa koji imam.Sad skoro sam imao jedan problem ne znam kako se strucno zove zaboravo sam...disk u kicmi se prosirio i prikljestio je jedan zivac tako da mi je stopalo palo..isao sam na magnetnu rezonasu i mnoga snimanja emg itd....i isao po bolnicama raznim na terapije i to uspeo sam da se resim tog problema i racunao sam kad sam vec u toj prici mogao bi da vidim i za grudi...ortoped se naravno izvikao na mene jer sam cekao tri godine jer je za to vreme dosta poraslo i dobio sam uput za banjicu...tamo me je pregledao doktor i poslao me je u "RUDO" to je neko ortopetsko preduzece tu je odmah dole u podrumu u bolnici na banjici i rekao je da prave pomagalo koje kosta 20 000 din izmerio me je i nekako smo uspeli da odvojimo za to i uzeo sam...marta meseca sam dobio i ne mogu da ga nosim redovno iz razloga sto je ne udoban ali znam da ce mi pomoci i dosta je efikasan moram da priznam...znaci gvozdje iznutra i spolja koza...i ja sam se puno raspisao ali kazem vam ko ima problem idite odmah na banjicu moze i bez uputa ali onda morate malo cekati...iz Kikinde sam inace pozdrav

-
- Novi član
[quote="88"]to sto ti je ispupceno na grudi brate nije kost, nego hrskavica koja je tu od rodjenja, ili nastala prebrzim rastom kao sto je sa mnom bio slucaj, jer sam u osmi porastao za 15cm i onda mi se to tu stvorilo i bilo je bas ispupceno. nema posledica, napravi ti rez od 5cm, i izvadi tu hrskavicu sto je viska i stavi ti neku malu plocicu koja ce tu da mi stoji 2 godine, da mi ta hrskavica ne bi opet porasla, i onda je za 2 god izvadi, i operacija je 100% uspjesna, grudi ti posle toga izgledaju skroz normalno. i tu plocicu ne osjecam. a oporavak ti traje mjesec dana, teska ti je samo prva nedelja, a ovo ostalo do kraja mjeseca samo da se pazis da se ne cimas previse, posle toga sve skroz normalno, kao da nijesi nista ni operisao...
da li mozes dati neki kontakt od tog doktora mijovica raspitivao sam se i dobio sam njegov mail ali ne odgovara na njega!!pa ako mozes nesto da nadjes bio bih zahvalan...pozdrav

da li mozes dati neki kontakt od tog doktora mijovica raspitivao sam se i dobio sam njegov mail ali ne odgovara na njega!!pa ako mozes nesto da nadjes bio bih zahvalan...pozdrav

-
- Novi član
@Milos 999 sto se tice dizanja tegova i odlaska u teretanu nije mi dao da idem prvo pola godine, ali posle toga sam mogao da idem... trenutno izbacam 110 kg iz bendza i uopste mi ne smeta plocica, nit' ista osjecam na bilo koju vjezbu, a na svaku sam dobar s tezinama
@el cupakabra nadji nedje br. grudne hirurgije u pg, reci da si iz srbije, da te interesuje operacija kod dr. mijovica, kad mozes da dodjes (a on ti srijedom ja mislim samo pregleda), pitaj placa li se operacija za vas iz srbije i koliko, troskovi lezanja u bolnicu, treba li ti uput ili ne... ili sta vec je potrebno od informacija da znas, uglavnom, sta god da ti kazu vrijedi se pomuciti i izdvojiti te pare, i skines ogromni teret s ledja - citav zivot vise ne razmisljas o tome...

@el cupakabra nadji nedje br. grudne hirurgije u pg, reci da si iz srbije, da te interesuje operacija kod dr. mijovica, kad mozes da dodjes (a on ti srijedom ja mislim samo pregleda), pitaj placa li se operacija za vas iz srbije i koliko, troskovi lezanja u bolnicu, treba li ti uput ili ne... ili sta vec je potrebno od informacija da znas, uglavnom, sta god da ti kazu vrijedi se pomuciti i izdvojiti te pare, i skines ogromni teret s ledja - citav zivot vise ne razmisljas o tome...

Bog stawi, Bog i isprawi
-
- Novi član
ljudi da li je neko iz srbije isao na operaciju grudnog deformiteta pectus carinatum na banjici ili negde drugde u srbiji? poz