Molim za pomoc - PLANTARNI FASCITIS
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Pozdrav ponovo
Snimak je pokazao da nije u pitanju Plantani fascitis vec spina calcanei.
Ortoped ''psiholog i pedagog'' me ubio u pojam konstatacijom da ce me to boleti celog zivota i nacinom na koji mi je to saopstio
pominjao je i neke blokade
zanima me da li ce to stvarno boleti celog zivota i da li su te blokade zaista delotvorne
Mnogo hvala na ljubaznosti i solidarnosti svima. Sreca pa nisu svi doktori isti
Pozdrav
Snimak je pokazao da nije u pitanju Plantani fascitis vec spina calcanei.
Ortoped ''psiholog i pedagog'' me ubio u pojam konstatacijom da ce me to boleti celog zivota i nacinom na koji mi je to saopstio
pominjao je i neke blokade
zanima me da li ce to stvarno boleti celog zivota i da li su te blokade zaista delotvorne
Mnogo hvala na ljubaznosti i solidarnosti svima. Sreca pa nisu svi doktori isti
Pozdrav
Trudicu se da sto pre okacim snimak.miodrage napisao:Oko tog spina, calcar, i fasciitis ima dosta dilema i nedoumica. Mozete Vi da postavite na forum taj snimak?
Sta god da je, bolece jako dugo. Mogu da se daju blokade, koje ponekad pomognu, ponekad ne.
Trenutno idem na terapije. Koliko ce mi to pomoci obzirom da su mi pripisali neki ''Dexason''?
Dok ne skeniram svoj snimak evo link ka snimku sto sam nasao na netu.
Mislim da je priblizno ista stvar u pitanju
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... nei_01.jpg
Oko tih blokada, doktor ih je pomenuo kao resenje.Mene zanima da li su blokade zaista delotvorne i koliko traju? Mislim koja je svrha primati trenutne blokade tokom ostatka zivota.Suludo je
Hvala
Hvalamiodrage napisao:Pa znate kako, kombinuju se razlicite terapije: lokalno led, blokade (obicno nakon 2-4 tegobe prestanu), ulosci sa rasterecenjem u predelu tog izrastaja... Ako bas nista ne pomogne, moze da se uradi operacija skidanja tog izrastaja, ali to su vec extremni slucajevi.
Jos nesto, nisam najbolje razumeo, da li posle 2-4 blokade bol nestaje na duzi period ili je to akutnog karaktera?
Ulosci
Cao Aleksandre, sto se tice ortopedskih ulozaka za petu i stopalo, tu sam tako reci doktorirao:) Nema kakve uloske nisam probao , cak sam i kompjuterski praviu u beogradu u firmi Rudo, ali ubedljivo su ti najbolji Nemacki potpuno silikonski uloscu koje mozes naci u Ns a firma i proizvodjac se zovu bauverfinf. To ce ti u mnogo me ustedeti i trud, i vreme ali i novac.Cena ima je 3500 din.Ako ti nesto bude trebalo ili ako budes imao problema oko nalazenja javi mi.
Ulosci
Cao aLEKSANDRE, IME SAM DOBRO napisao ali to je ime radnje u Ns-u i proizvodjaca a ne proizvoda. Treba da kucas BAUERFEIND VISCOPED S INSOLES...Evo ti link na kome mozes da vidis kako izgledaju i da nesto vise saznas o njima http://www.*/bauerfeind_viscopeds.html.Imas predstavnistvo u NS i BGd-u .Ako ti bude trebao neki kontakt javi mi se.poz
TAKODJE JA IMAM JEDNO PITANJE ZA MIODRAGA.
Naime mene problem plantarnog fascitisa muci vec godinu i nesto meseci pa me zanima kakave su posledice ako bi se ipak odlucio na operaciju. Znam da bi se tada svod stopala malo spustio, ali me zanima da li bih ja moga posle te operacije vise ikada rekreativno da se bavim sportom?(kokretno mislim na trcanje, kosarku ).Inace zakazao sam u sredu magnetnu rezonancu stopala da bih bio siguran sta me muci...Hvala unapred
Naime mene problem plantarnog fascitisa muci vec godinu i nesto meseci pa me zanima kakave su posledice ako bi se ipak odlucio na operaciju. Znam da bi se tada svod stopala malo spustio, ali me zanima da li bih ja moga posle te operacije vise ikada rekreativno da se bavim sportom?(kokretno mislim na trcanje, kosarku ).Inace zakazao sam u sredu magnetnu rezonancu stopala da bih bio siguran sta me muci...Hvala unapred
Ulosci
Cao ALEKSANDRE, IME SAM DOBRO napisao ali to je ime radnje u Ns-u i proizvodjaca a ne proizvoda. Treba da kucas BAUERFEIND VISCOPED S INSOLES...Evo ti link na kome mozes da vidis kako izgledaju i da nesto vise saznas o njima http://www.*/bauerfeind_viscopeds.html.Imas predstavnistvo u NS i BGd-u .Ako ti bude trebao neki kontakt javi mi se.poz
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Pa u pocetku biste mogli, nema problema. Tegobe bi kasnije postajale sve izrazenije zbog ubrzanih degenerativnih promena. Iskreno operacija se zaista ne savetuje dok sve nije iscrpljeno, a pacijent ima stalne i nesnosne bolove. JA na Vasem mestu za sada ne bih razmisljao o operaciji. Konkretno, i ja imam isti problem, ali za sada trpim. videcu dokle cu moci.
Inace da dodam, mislim da je za plantarni fasciitis i tegobe kakve su ovde navedene ovo najbolja solucija
Inace da dodam, mislim da je za plantarni fasciitis i tegobe kakve su ovde navedene ovo najbolja solucija
Sve najbolje.
Ulozak
Hteo bih samo da vas pitam u vezi one silikonske pete. Naime ja imam ceo silikonski ulozak i to bas ovakav http://www.*/bauerfeind_viscopeds.html i nosim ga vec 2 meseca , ali bol mi se uopste nije smanjila.Zato me zanima da li Vi misilite da je za moj problem sa plantarnim fascitisom, bolje da njih izbacim iz upotrebe i da kupim one silikonske pete koje ste mi vi predlozili..? Takodje sam na tom sajtu primetio da postoji vise vrasta ti silikonskih pete(bilateral i unitaveral tj. sa plavom tackom na sredini ili bez nje) pa me zanima koji bi meni trebali i koja je tu uopste razlika!?Hvala[/url]