Kako ispraviti krivu kicmu

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Re: Kako ispraviti krivu kicmu

Post od terapeut »

Ne kod Milana,nikako!!Pokusaj da nadjes Vladu.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Зашто не код Милана?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

kiroprakticar napisao:Ako si los u lecenju kao sto lazes onda bolje da se klonis medicine na vreme!!
И где је извињење?
Annebg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 27, 2015 2:09 pm

Post od Annebg »

terapeut napisao:Ne kod Milana,nikako!!Pokusaj da nadjes Vladu.

Zasto ne kod Milana ? Citala sam dosta pohvala na internetu. Pokusacu da nadjem Vladu ili da odem u Master Physical. Promenila sam za sada cetiri fizijatra koji su mi kao terapiju dali ( struju, magnet, laser ) i vezbe. Nazalost bolovi mi se u roku od mesec dana vrate a poslednja terapija mi nista nije pomogla. Cim pocnem sa vezbama kao da mi se misici jos vise ukoce. A krenuo je da mi trne i vrh palca na levoj ruci i ne mogu da kuckam poruke na telefonu cim su sitna slova krene bol i vrtoglavica, neki cudni osecaj u glavi ( sa ocima je sve u redu bila sam na detaljnom pregledu kod oftamologa). Svi bolovi i ukocenost i drugi simptomi mi se pogorsavaju sa promenom vremena. Sve u svemu ne mogu normalno da zivim. Bas mi treba dobra preporuka za nekog doktora ili terapeuta.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Док не нађеш ко ће да те намести, скокни до мог сајта http://* и погледај шта сам писао у здравственим саветима под Врат, Леђа, Рамена-рачунари, Кичма... Верујем да би ти описане вежбе много помогле.
Annebg
Novi član
Novi član

Post od Annebg »

aaaca napisao:Док не нађеш ко ће да те намести, скокни до мог сајта http://* и погледај шта сам писао у здравственим саветима под Врат, Леђа, Рамена-рачунари, Кичма... Верујем да би ти описане вежбе много помогле.

Hvala puno, mnogo korisnih saveta. Moram da radim ove navedene vezbe svakodnevno. Evo prva greska mojih fizioterapeuta je da mi niko od njih nije pokazao pravilan nacin izvodjenja vezbi. :evil: :

"Приликом грчења мишића раменог појаса морате да осетите јак бол у њима иначе нема ефекта. Бол је последица јаког грчења мишића које сте изазвали одговарајућим покретом.

Када после таквог грчења опустите мишиће, доћи ће до њиховог додатног опуштања које ће довести до бољег крвотока јер ни крвни судови више нису стиснути крутим мишићима". :D
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

Verovatno vam fizioterapeuti nisu objasnili na ovakav nacin zato sto ovo veze nema sa rehabilitacijom i resavanjem vasih problema.ovo su kozmeticke vezbe koje moze da primenjuje svako ko NEMA problema sa vratnom kicmom.
Prema tome nadjite nekog ko ce vam pokazati Feldenkrais,McKenzie,Miofascial realease..... a ove vezbice iz skolskih udzbenika ostavite nekom drugom.
Ako sam rekla ne Milan,potrazite Vladu pametnom dosta!
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Само буди упоран. Са тим "козметичким" вежбама се решавају проблеми са очима, крвним притиском, вратом, срцем и тако даље. За оне вежбе високог нивоа не знам. Ипак, нисам физиотерапеут.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

terapeut napisao:Ako sam rekla ne Milan,potrazite Vladu pametnom dosta!
А ти си? Мислим, мораш да наведеш неки параметар поузданости свог исказа.
Annebg
Novi član
Novi član

Post od Annebg »

terapeut napisao:Verovatno vam fizioterapeuti nisu objasnili na ovakav nacin zato sto ovo veze nema sa rehabilitacijom i resavanjem vasih problema.ovo su kozmeticke vezbe koje moze da primenjuje svako ko NEMA problema sa vratnom kicmom.
Prema tome nadjite nekog ko ce vam pokazati Feldenkrais,McKenzie,Miofascial realease..... a ove vezbice iz skolskih udzbenika ostavite nekom drugom.
Ako sam rekla ne Milan,potrazite Vladu pametnom dosta!

Ne znam kako su onda svi dobili posao i rade u drzavnoj i privatnoj praksi jer su upravo te vezbe meni pokazane ali ne na nacin na koji je to objasnjeno na Acinom sajtu. Tako da me nisu naucili pravilnim izvodjenjem vezbi. Situacija uopsteno je takva da gde god odete pri tom date ne tako mali novac rade nestrucni ljudi kojima nije u interesu da vas izlece. Zbog toga sam htela malo podrobnije informacije o drugim doktorima koji bi eventualno mogli da mi pomognu jer lutam trazeci resenje. Pokusacu da nadjem Vladu.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Можеш да пробаш код др Поповића: http://www.ordinacija.net/members/www-p ... 3&lang=srb. Мислим да још није отишао у пензију. Ординација му више није на тој адреси, али требало би да је мобилни актуелан. Он није физијатар него се бави лечењем уз помоћ звука али такође врши намештање кичме, врата итд.
Odgovori