bol desnog kuka
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
bol desnog kuka
Vec otprilike godinu dana osecam bol negde u desnom kuku.
Bol je najjaci prilikom sedenja u polozaju lotosovog cveta, pa naglom ustajanju, nekad pri penjaju uz visoke stepenice( oslanjanje na desnu nogu),kao i nekada ujutro prilikom ustajanja( spavam na desnoj strani).
Normalne sam tezine i imam 45 godina. Uradila sam po nalogu doktora snimak kuka i tu je sve ok. Takodje je u redu labaratorijski nalaz. Doktor je napisao da je palp. bolna osetljivost u predelu traktusa iliotibijalisa i abduktorne lepeze u supratrohanternoj regiji.Takodje, bezbolni palp. i perkutorna osetljivost LS segmenta kicmenog stuba.
Prepisao mi je Movalis, kao i fizikalni tretman. Fizikalni tretman sam odradila kod sjajnog fizioterapeuta uz lasere, ultrazvuk i sl. ali moje stanje se ne popravlja. Doktor je pominjao i neku tecnost koja moze da se formira u kesici izmedju kuka i tkiva, ali nije bas bio precizan. Inace ne zelim da radim MR. Ima li neko mozda ideju o cemu se radi?
Bol je najjaci prilikom sedenja u polozaju lotosovog cveta, pa naglom ustajanju, nekad pri penjaju uz visoke stepenice( oslanjanje na desnu nogu),kao i nekada ujutro prilikom ustajanja( spavam na desnoj strani).
Normalne sam tezine i imam 45 godina. Uradila sam po nalogu doktora snimak kuka i tu je sve ok. Takodje je u redu labaratorijski nalaz. Doktor je napisao da je palp. bolna osetljivost u predelu traktusa iliotibijalisa i abduktorne lepeze u supratrohanternoj regiji.Takodje, bezbolni palp. i perkutorna osetljivost LS segmenta kicmenog stuba.
Prepisao mi je Movalis, kao i fizikalni tretman. Fizikalni tretman sam odradila kod sjajnog fizioterapeuta uz lasere, ultrazvuk i sl. ali moje stanje se ne popravlja. Doktor je pominjao i neku tecnost koja moze da se formira u kesici izmedju kuka i tkiva, ali nije bas bio precizan. Inace ne zelim da radim MR. Ima li neko mozda ideju o cemu se radi?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Bilo bi dobro da posaljete taj snimak da vidimo o cemu se tu zapravo radi. Mozda je u pitanju pocetna coxartroza s obzirom na Vase godine. Teoretski MRI moze da pokaze mnogo vise, i osim cene koja je zaista paprena ne vidim razlog zbog kojeg to ne biste uradili, jer je potpuno neskodljivo, za razliku od RTG zracenja npr.
Teoretski gledano, moze da bude i upala zgloba, a to moze da se potvrdi samo magnetom ili CT snimkom. Medjutim, laboratorija bi onda pokazala da postoji neki upalni proces. Terapija koju Vam je prepisao lekar je dobra, ali mi nije jasno, Vi i sa Movalisom imate bolove?
Teoretski gledano, moze da bude i upala zgloba, a to moze da se potvrdi samo magnetom ili CT snimkom. Medjutim, laboratorija bi onda pokazala da postoji neki upalni proces. Terapija koju Vam je prepisao lekar je dobra, ali mi nije jasno, Vi i sa Movalisom imate bolove?
Sve najbolje.
Razlog zbog koga ne zelim MR nije materijalne prirode, vec jednostavno nema teorije da psihicki nateram sebe na to. Snimak su inace gledala dva doktora sa Banjice, pa verujem da je on stvarno ok. Kako bih imace mogla da ga posaljem? Dajte mi neku alternativu umesto MR i sta je to coxartroza koju ste pomenuli? Neki degenerativni proces?
Hvala na odgovoru.
Hvala na odgovoru.
Osim elektroterapije(laser,ultrazvuk),koja sama po sebi ne moze da vam resi problem vi ne pominjete nikakve druge kineziterapijske procedure kao sto su mobilizacija zgloba kuka i program vezbi.
Ukoliko ste ovo zaboravili da pomenete ,a bolovi su istog inteziteta,onda morate uraditi dodatnu dijagnostiku,ako niste imali mobilizaciju i vezbe ne moze vam biti bolje !Pozdrav...
Ukoliko ste ovo zaboravili da pomenete ,a bolovi su istog inteziteta,onda morate uraditi dodatnu dijagnostiku,ako niste imali mobilizaciju i vezbe ne moze vam biti bolje !Pozdrav...
Vezbe sada radim, a sto se tice mobilizacije receno mi je da je nepotrebna. Mene inace vise boli kada mirujem , nego kada se krecem.terapeut napisao:Osim elektroterapije(laser,ultrazvuk),koja sama po sebi ne moze da vam resi problem vi ne pominjete nikakve druge kineziterapijske procedure kao sto su mobilizacija zgloba kuka i program vezbi.
Sada me vec mane boli u turskom sedu, ali je bol jos prisutan.
Mozda prodje posle vezbica.
Pozdrav
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
- Kontakt:
Sad mi nesto nije jasno, kako ne biste mogli sebe naterati na to? Sta je tu problem? Nema stetnog zracenja, nicega sto moze da Vam se loshe dogodi. Jeste bilopar negodnih slucajeva opisano do sada, ali u vreme kad se magnet tek poceo uvoditi. Sada nakon toliko godina svaki je rizik sveden na minimum. Mozda klaustrofobija?tatijana napisao:Razlog zbog koga ne zelim MR nije materijalne prirode, vec jednostavno nema teorije da psihicki nateram sebe na to.
Snimak mozete da skenirate, ili da ga postavite na negatoskop i slikate digitalnim fotoaparatom, te ga posaljete na moj email, ili ga postavite ovde na forum, preko komade img imate je gore druga zdesna. Coxarthrosis (koksartroza) koju sam pomenuo je hronicno degenerativno oboljenje zgloba kuka gde dolazi do nestajanja zglobne hrskavice, i kost naleze jedna na drugu te dolazi do osecaja bola. Progresivno je i nicime se ne moze zaustaviti. Na kraju se ugradjuje totalna proteza kuka.tatijana napisao: Kako bih imace mogla da ga posaljem? Dajte mi neku alternativu umesto MR i sta je to coxartroza koju ste pomenuli? Neki degenerativni proces?
Alternativa MRI NE POSTOJI. CT nije dovoljno precizan, i ove dve metode ma koliko bile slicne ne pokazuju iste stvari.
Sve najbolje.
Pre svega Vam hvala na svim odgovorima. Tacno je da je razlog za odbijanje MR klaustrofobija, ali sta da se radi, to je jace od mene.miodrage napisao:Sad mi nesto nije jasno, kako ne biste mogli sebe naterati na to? Sta je tu problem? Nema stetnog zracenja, nicega sto moze da Vam se loshe dogodi. Jeste bilopar negodnih slucajeva opisano do sada, ali u vreme kad se magnet tek poceo uvoditi. Sada nakon toliko godina svaki je rizik sveden na minimum. Mozda klaustrofobija?tatijana napisao:Razlog zbog koga ne zelim MR nije materijalne prirode, vec jednostavno nema teorije da psihicki nateram sebe na to.
Snimak mozete da skenirate, ili da ga postavite na negatoskop i slikate digitalnim fotoaparatom, te ga posaljete na moj email, ili ga postavite ovde na forum, preko komade img imate je gore druga zdesna. Coxarthrosis (koksartroza) koju sam pomenuo je hronicno degenerativno oboljenje zgloba kuka gde dolazi do nestajanja zglobne hrskavice, i kost naleze jedna na drugu te dolazi do osecaja bola. Progresivno je i nicime se ne moze zaustaviti. Na kraju se ugradjuje totalna proteza kuka.tatijana napisao: Kako bih imace mogla da ga posaljem? Dajte mi neku alternativu umesto MR i sta je to coxartroza koju ste pomenuli? Neki degenerativni proces?
Alternativa MRI NE POSTOJI. CT nije dovoljno precizan, i ove dve metode ma koliko bile slicne ne pokazuju iste stvari.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
- Kontakt:
Molim nekoga za savet u vezi novog problema koji imam. Pre sedam dana sam se probudila na desnoj strani sa vrlo jakim bolom u kuku. Jedva sam se okrenula. Bol je trajao i dalje ali se intezitet smanjio kada sam ustala ali nije nestao, trajao je nekoliko dana. Bolelo me je kao da sam povredjena i na pokret i na dodir i nisam smela da se nocu okrecem na tu desnu stranu nego sam se okratala na levu, posto ne mogu u drugacijoj pozi zaspati. Bol je polako prolazila ali sam se jutros probudila sa istim bolom ali sada na levoj strani.
Totalno sam zbunjena. Bol osecam kao intezivno nagnjecenje. Spavam na dobrom ortopedskom duseku, normalne sam kilaze, godina imam 44. Sada ne znam kako nocas spavati.
Sa desnim kukom sam poslednjih godina imala sporadicnih problema kod intezivnijih vezbi od kojih sam zbog toga odustala.
Slicnih problema imam sa ramenima gde ja na snimcima ustanovljen poliartritis ali tu su bolovi vezani za pokretljivost.
Prvog dana bola u desnom kuku, normalno sam se kretala, tj. i pored bola nisam bila ogranicena u kretanju ali kada sam lagano potrcala preko ulice osetila sam cudan bol u preponskim misicima... kao da su otkazali. Sreca da je ulica bila mala a automobili ipak daleko
Totalno sam zbunjena. Bol osecam kao intezivno nagnjecenje. Spavam na dobrom ortopedskom duseku, normalne sam kilaze, godina imam 44. Sada ne znam kako nocas spavati.
Sa desnim kukom sam poslednjih godina imala sporadicnih problema kod intezivnijih vezbi od kojih sam zbog toga odustala.
Slicnih problema imam sa ramenima gde ja na snimcima ustanovljen poliartritis ali tu su bolovi vezani za pokretljivost.
Prvog dana bola u desnom kuku, normalno sam se kretala, tj. i pored bola nisam bila ogranicena u kretanju ali kada sam lagano potrcala preko ulice osetila sam cudan bol u preponskim misicima... kao da su otkazali. Sreca da je ulica bila mala a automobili ipak daleko

-
- Aktivan član
- Kontakt:
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Kontakt:
-
- Aktivan član
- Kontakt:
Boli me u spoljasnjem delu kuka, kao da sam lezanjem nagnjecila taj deo. Ako ne spavam na strani koja me boli, bol polako nestaje za par dana ali se ponovo javlja u pocetnom snagom ako lezim na kuku. Na zalost to je pocelo da se javlja na oba kuka.Veljko Jovanovic napisao:Da li boli u sedalnom predelu, ili u preponi, ili spoljasnjem delu kuka?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Kontakt:
-
- Aktivan član
- Kontakt: