bol desnog kuka

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Hvala na savetu. Probacu tako a ako ne prodje javicu se lekaru.
faith
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 07, 2006 9:35 pm

Post od faith »

Bol u kuku veoma lako moze da bude zbog iliotibial band syndroma :
(javlja se zbog nepravilnog sedenja, ukrstanja nogu u sedecem polozaju, polozaja spavanja, spotskih aktivnosti, trcanje, voznja bicikla, itd...) Detaljnije :
http://www.aafp.org/afp/20050415/1545.html
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Problem se vratio. Desni kuk boli vise nego pre, sada i dok sedim a ne samo dok lezim. Koji snimak bih trebala napraviti i kom lekaru u Beogradu je najbolje da se obratim? :-?
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Uradite u domu zdravlja rentgenski snimak karlice sa kukovima. Mozete se javiti na "Banjicu". Pregledi se zakazuju na 3672-921.
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Hvala.
alix
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 07, 2007 11:31 am

Post od alix »

Vec 2-3 nedelje osecam jak bol u butinama, tacnije sa spoljne strane - odmah ispod kukova. recimo uopste vise ne mogu da sedim u turskom sedu, a bol kada malo vise rasirim noge bude prilicno ostar. boli me i sa jedne i sa druge strane s tim sto je kod desne noge bol nesto naglaseniji. zadnjih par dana osecam povremen blag bol i u sedalnom predelu, odnosno u zadnjem delu butina, cini mi se da se to desava kada malo duze hodam. inace neposredno pre nego sto su bolovi poceli isla sam ceo mesec intenzivno na power plate. onda sam se razbolela i prekinula sa vezbama i cini mi se da su u tom periodu bolovi poceli. tada sam uzimala panklav. pretpostavljam da bolove ne mogu da prepisem upali misica s obzirom da ima vec mesec dana kako ne idem na vezbe a bolovi su se javili posle toga. inace ne osecam nikakvu slabost u nogama ni malaksalost. molim Vas za savet. Hvala.
alix
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 07, 2007 11:31 am

Post od alix »

zaboravih da napomenem, imam 30 godina.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Moguce je da ste u periodu intenzivnog vezbanja preforsirali misice pa su bolovi nastali kao posledica toga. Ipak, kao sto smo pisali i Vasoj prethodnici sa slicnim tegobama, bez pregleda i snimaka je zbilja tesko postaviti dijagnozu i dati savet o daljem lecenju.
kulak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 14, 2013 11:02 am

Re: bol desnog kuka

Post od kulak »

imam bol u mišiću ispod desnog kuka s prednje strane kada ustajem i sedam, ponekad kada ležim i najređe kada sedim. Sličan bol mi se javlja ponekad i sa zadnje strane ispod glutealnog dela a najređe u krstima iznad desnog kuka.

Nemam gotovo nikakve probleme kada hodam, osim što imam teškoće prilikom pojedinih manipulacija desnom nogom, recimo kada treba da je dignem i popnem se na stepenik.

Ortoped na pregledu mi je, bez snimka, rekao da sumnja na išijas i prepisao mi diklofen. Pio sam ga neko vreme, bol se umirio ali sada se ponovo vraća.
peram
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 22, 2014 10:59 am

Re: bol desnog kuka

Post od peram »

Moze li neko da mi pomogne?? ima vise od godinu dana da imam bol u desnom kuku a da pritom mogu i da trcim i sve drugo da radim ali me muci bol.snimio sam desni kuk i ortoped mi je rekao da vozim biciklo i da plivam ?? jednom sam imao povredu u donjem delu kicme i sad prilikom bola u desnom kuku na istom mestu imam bolove.Inace mogu da radim skoro sve ali me svakodnevno boli a kada vozim biciklo taj bol prestane neznam sta da radim imam 36god cinimi se da sam jos mlad za operaciju kuka!!! molim vas pomozite mi pooz.
Odgovori