Zbunjeni i zabrinuti!!!!!!

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Bocaaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 03, 2009 10:32 am

Zbunjeni i zabrinuti!!!!!!

Post od Bocaaa »

Posto je ovo jako duga prica, pokusacu da je skratim koliko mogu. Moja mama je prvi put ustanovila da ima rak dojke 2001. Tada je uradjena radikalna masektomija, hemoterapija i zracenje. Na analizi se pokazao povecan nivo estrogena sto je dovelo do zakljucka da je to uzrok. Posle tih terapija je upucena da pije Nolvadex, narednih 5 godina.
Sledeca promena se desava 2006. kada ruka u podlaktici puca bez traume i ustanovljava se metastaza na kosti ruke, glave, grudnog kosa, petog prsljena, kljucnih kostiju. Radjena je i operacija ruke i histopatoloski nalaz kosti. Posle toga je upucena na zracenje, ukinut je Nolvadex i data je Femara. Posle je neko vreme (14 meseci) primala Zometu, i stanje sve vreme varira bez bitnog poboljsanja ali i bez pogorsavanja.
Poslednja promena se desila pre dva meseca, kada je ista ruka koja je bila polomljena pre dve godine, na isti nacin pukla samo sto je sada u pitanju nadlaktica. Na ortopediji su operisali ruku i sanirali prelom, posto sam ne moze da zaraste. I dalje pije i prima lekove, Femaru i Zometu, ali su bolovi najveci problem, jer ona zivi sa njima vec dugo, a trodon, i ostali preparati ne daju neke rezultate. Molim vas da mi bilo ko pomogne, i kaze sta da se radi ako nista drugo, onda bar sto se bola tice, jer ovi na onkologiji ne govore nista!!!!

Unapred hvala!!!!!!!
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Evo

Post od bobans1983 »

Da ti ne zatrpavam post,cekamo da se javi neki lekar.
Ne znam sta ste koristili do sad protiv bolova?

Dobre rezultate daje Diklofen (rektalni cepici)
Rapten K
Durogesic flasteri,koji se dobijaju na recept inace su jako skupi ali
naefikasniji.
Ako jos sta treba pisi slobodno.
Pozdrav Gica
Bocaaa
Novi član
Novi član

Post od Bocaaa »

Diklofen je pila i nista, isto je i sa raptenom, pila je cak i morfijum u sirupu, ali i on nije bas delovao!!! Ne znam za te flastere, nisam cula ali cu definitivno videti ako mogu da ih prepisu. U svakom slucaju, puno hvala, dobro je znati da se negde moze naci podrska!!
evelina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm

Post od evelina »

Boco,

Da bi dobili recept za Durogesic, morali bi dr-ovi sa Onkoloskog da napisu papir sve sa pecatom. Mi smo taj papir nosili kod tatinog dr. isto je vazilo i za Trodon, a i za morfij.
Najgore je kad dodjes sa receptom u apoteku jer tamo samo sto te ne slikaju za slucaj da se drogiras pa da mogu da te identifikuju.
To mi je uzasno islo na zivce! Drogiraju se i deca u osnovnoj skoli, a meni traze i papir sa Onkoloskog, i licnu kartu i...........
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Pre nego sto ove divne gospodje vasu majku pretvore u narkomanku ,moracu da vam skrenem paznju na neke sledece stvari.Bolest je drzana pod kontrolom Tamoksifenom kada je verovatno doslo do rezistencije i progresije pa je Tamoxifen zamenjen Letrozolom.Ne navodite tacne PH nalaze ni mastektomije ni biopsije metastaze ali su sigurno ER bili pozitivni dok se postize remisija blokatorima ER.Zometa smanjuje resorpciju kosti i pojacava njenu gustinu da bi se smanjila verovatnoca patoloskog preloma.E sad malo je nejasno da li su bolovi posledica diseminovanih metastaza ili preloma per se ,ali vid terapije neizostavan za diseminovani karcinom je hemioterapija koja ce smanjiti te sekundarne depozite,a ono sto je od vitalne vaznosti za njeno zapocinjanje je da se zavrsi postoperativni tok da bi rana zarasla i da se zatvori put infekcije usled imunosupresije pa onda sve ostalo.
evelina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm

Post od evelina »

severus napisao:Pre nego sto ove divne gospodje vasu majku pretvore u narkomanku ,.......
U svojoj poruci sam napisala na koji nacin se dolazi do pomenutih lekova. Znaci, nisam rekla, idite i kupite jer je to super stvar. Ja isprobala i super deluje!
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

evelina napisao:
severus napisao:Pre nego sto ove divne gospodje vasu majku pretvore u narkomanku ,.......
U svojoj poruci sam napisala na koji nacin se dolazi do pomenutih lekova. Znaci, nisam rekla, idite i kupite jer je to super stvar. Ja isprobala i super deluje!
Ne ,nego se ta terapija ostavlja kada kod pacijenta ne dolazi u obzir ni jedan drugi vid terapije.
Bocaaa
Novi član
Novi član

Post od Bocaaa »

Hvala puno Severuse, i ostalim clanovima foruma na pomoci,

moram priznati da ni ja nisam za neke preterano jake "droge" samo iz razloga sto je opste poznato da organizam postaje imun na sve. Najbolje bi bilo leciti uzrok, ali sam ja malo zbunjena sto se toga tice. Svi znamo kako kod razvoja metastaze, uglavnom, razvoj ide na gore, a u slucaju moje mame, cas je gore, cas-bolje. Na ortopediji su joj rekli da su joj kosti strasno porozne i da se pazi samo da ne polomi kuk ili tako nesto krupno, jer je to problem krpiti( tim recima ). Mene zanima da li postoji neki nacin da ona pojaca kosti, osim Zometom, nekim kalcijumom ili bilo cime, jer kapiram da je to na neki nacin spas. Ako ima neko jos neki savet, bila bih zahvalna!
Odgovori