zasto leukociti ne rastu?

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
zilepile
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 02, 2010 9:39 pm

zasto leukociti ne rastu?

Post od zilepile »

moj mama je u bolnici vec nedelju dana jer ne moze da primi sesti ciklus hemoterapije zbog malog broja leukocita.svakok dana joj vade krv i krecu se od 1.6 do 2.3 i nikako da dodju do 3.prvog dana su joj dali transfuziju i tad su se popravili eritrociti i hemoglobin al ne i leukociti,a svakog dana uzima folnak.
dva dana pre nego da primi 5 ciklus imala je 4 zracenja karlicne kosti i kimenih prsljenova.
da li je to uzrok ili se mozda desava nesto ozbiljnije?
anchiba
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 08, 2011 4:48 pm

Re: zasto leukociti ne rastu?

Post od anchiba »

Zilepile, pozdrav.
Moja majka je imala isti problem. Ona nije zracena, ali je primala citostatike, a nuspojave, kako sam cula nisu mnogo razlicite. I jedno i drugo unistava krvnu sliku. Sestra i ja smo svasta pokusavale. Doktorka nam je, naravno govorila da ne moze nista, da to tako mora i takodje joj davala krv.
Mi smo cule za kokice. To sam jos na nekim forumima nasla, tako da je sigurno provereno. Probaj, ne moze joj biti lose od kokica. Neka ih krka kad god moze. Za to ti ni u bolnici nece nista reci. A da. Cula sam od drugarice cija je mama takodje operisala karcinom da joj je doktorka rekla da mami s vremena na vreme da po snit slanine i da ona podize leukocite. Nisam probala jer se moja majka vodi kao dijabeticar, pored svega, pa ne sme prasece meso.
Ako cujem jos nesto javicu ti, a do tada ti mami zelim da se sto pre oporavi i veliki pozdrav!!!
zilepile
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 02, 2010 9:39 pm

Post od zilepile »

anchiba, hvala na odgovoru.
pokusacu sa kokicama ako uspem da ih napravim bez ulja, jer moja mama vec neko vreme ne koristi nikakvu masnocu u ishrani.vratila se kuci jer nisu mogli da joj daju terapiju zbog leukocita, pa ponovo ide u sredu.nadam se da ce tada sve biti u redu.inace kasni vec sa terapijom 10 dana, ali to je 6. poslednja pa mozda i nije tako strasno.
hvala jos jednom i sve najbolje
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Post od Slavko_slavko »

sa vremenom je mozda i normalno da leukociti opadaju sve vise, meni su u pocetku opadali na 2.0-2.3 a posle i na 0.6...cekao sam da se prirodno podignu jer posle toga nisam imao nikakvu terapiju ali da se nisu podigli morao bih u bolnicu pa da primim iste...nekome pomazu banane,nekome eurokrem(tako smo culi),nekom cokolada...vratice se na normalu samo je potrebno vreme...
Tajna.adresa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2008 6:10 pm

Post od Tajna.adresa »

MOze da primi inekciju Neupogen.
To sam ja dobijala ( privatno) kada bi mi pali leukociti, a u drzavnoj niko nije hteo da to pomene kao mogucnost...jer je skup . Ne treba da odlaze terapiju.Pozzz
Odgovori