ultrazvuk umesto mamografije

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
sigor111
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 15, 2006 1:25 pm

ultrazvuk umesto mamografije

Post od sigor111 »

da li je dovoljan ultrazvuk dojki jednom godisnje kao zamena za mamografiju. Ne bih zelela bas da se zracim ako ne moram. Kolki cesto je potrebno raditi mamografiju? Imam 39 godina. Majka mi je umrla od kancera dojke sa 48 godina, pa bih zelela da se kontrolisem.
tatijana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Apr 24, 2005 9:06 pm

Re: ultrazvuk umesto mamografije

Post od tatijana »

sigor111 napisao:da li je dovoljan ultrazvuk dojki jednom godisnje kao zamena za mamografiju. Ne bih zelela bas da se zracim ako ne moram. Kolki cesto je potrebno raditi mamografiju? Imam 39 godina. Majka mi je umrla od kancera dojke sa 48 godina, pa bih zelela da se kontrolisem.
Moj problem je isti sto se tice odbojnosti preme mamografiji. Jeste da sam laik, ali sam sigurna da ce ti svaki doktor preporuciti posle 40. godine jednom godisnje mamografiju...godine, genetika. Bolje i to, nego da razmisljas.Sve najbolje.
tatijana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Apr 24, 2005 9:06 pm

Re: ultrazvuk umesto mamografije

Post od tatijana »

sigor111 napisao:da li je dovoljan ultrazvuk dojki jednom godisnje kao zamena za mamografiju. Ne bih zelela bas da se zracim ako ne moram. Kolki cesto je potrebno raditi mamografiju? Imam 39 godina. Majka mi je umrla od kancera dojke sa 48 godina, pa bih zelela da se kontrolisem.
Moj problem je isti sto se tice odbojnosti preme mamografiji. Jeste da sam laik, ali sam sigurna da ce ti svaki doktor preporuciti posle 40. godine jednom godisnje mamografiju...godine, genetika. Bolje i to, nego da razmisljas.Sve najbolje.
tartufa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Feb 28, 2007 7:12 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tartufa »

@sigor111
Zbog pozitivne porodične anamneze,ultrazvuk na 6 meseci, mamografiju prvi put sa 40 godina, posle toga redovno jednom godišnje uz predhodni klinički pregled
Odgovori