Evo da i sa Vama podelim lepe vesti u vezi moje bolesti...nadam se, bivše.
Obzirom da sam prilično konfuzno pisala u predhodnom javjanju, evo jedan kratak rezime mog zlopaćenja sa kancerom.
U martu 2018 dijagnostikovan mi je lobularni kancer dojke kao i dve metastaze na plućima. Predloženu hem.-terapiju posle koje je planirano hir. uklanjanje dojke sam odbila i ostavila kao poslednju varijantu, ono u krajnjoj nuždi. Pre toga sam odlučila da prvo pokušam alternativom: presna hrana, trave, čajevi, suplementi, novaldex itd...što se brzo pokazalo kao loš izbor.
U septembru 2018 naglo počnem osecati gušenje. Posle snimka pluća doživim novi šok. Metastaze se uvećale usled čega se stvara voda u plucima koju mi punktiraju 1-2 x mesečno. Shvativši da mi je život postao ozbiljno ugrožen odlazim kod prijateljice u Holandiju da pokušam i tu terapiju uljem. Tamo saznam i dobijem preporuku za osobu koju sam tražila i ovde, ali trebalo mi je mesec ipo da ga pronađem i uspostavim kontakt.
Sa terapijom krećem krajem decembra. Vać u januaru se gubi ono gušenje i brzo zamaranje, nema punktiranja. U februaru osćam i sama da mi je dosta bolje, tum.markeri u padu, KS odlična. U martu na rengen snimku nema metastaza, tum.mar. malo iznad ref.vred., KS i biohemija odlična. Doktorka koja me vodi ne verujue šta vidi (sumnju u rengen aparat) i traži da uradim ponovo snimak za sledeću kontrolu koju mi zakazuje za april...ponovni snimak pokazuje isto što i prethodni, pluća čista. Tada mi zakazuje kontrolu za maj, ali sada mi predlaže da uradim skener pluća i MR dojke i sve nalaze koje imam da donesem na konzilijum. Nalaz konzilijuma: Pluća čista, tumor dojke se smanjio sa 7,6 na 1,5 cm...cancer u remisiji!
Nevericu i zbunjenost članova konzilijuma je nemoguće opisati rečima, pola sata su upoređivali snimke iz 2018 i maja 2019. Toliko su bili u šoku viđenog da su međusobnu komunikaciju rečima zamenili "telećim" pogledima neverice. Na moju sreću, sada umesto hemoterapije i odstranjenja dojke predlažu kontrole na 6.meseci.