Nego, ja nesto sve vise pocinjem da sumnjam da li on uopste ima taj tumor, i pitam se sta ako je patohistolog (ili histopatolog, ne znam kako je pravilno i u cemu je razlika ako vec nije isto) pogresio??

Moje puste zelje, a?

Limfom je naziv za primarne tumor čije tumorske ćelije potiču iz limfocita, ćelija imunog sistema. Takve izrasline najčešće nastaju u limfnim čvorovima, što se prikazuje kao povećanje (usled tumora) čvora. Prema tome, na stranu šta mislim o vađenju limfnih čvorova (koji proizvode odbrambene ćelije, čak i ako su zahvaćene tumorom!), moguće je da se nije proširio.Tijana13 napisao: Ne znam da li je moguce da je taj tumor u limfnom cvoru na vratu koji su mu izvadili bio ujedno i primarni? Ja jos nisam cula da se nekome to desilo. Ako neko moze da mi odgovori, bila bih zahvalna.
Drago mi je da je tati bolje. Samo neka radi kako su mu kazali U bolnici. Ja nisam "nevjerni Toma", ali molim te koliko se ja sjećam CT ni na samom početku terapije nije ništa pokazivao, tako da ni sada ovaj ne može ništa pokazati. Da li ta 2 doktora znaju da CT nije kod tvog oca ni pokazivao ništa?Tijana13 napisao:Ono sto je zanimljivo je da su oba doktora moje tetke (a nezavisno jedan od drugog) na onkologiji prosle nedelje kad je bila i pitala ih i za mog tatu, rekli joj da oni smatraju da tu kod njega vise nema nista, da je sve izvadjeno sa tom limfnom zlezdom, i da tu nema vise sta da se zraci (s obzirom na sve njegove nalaze i skenere koje je radio ponovo u bolnici Sveti Sava). Kazu da za ta tri meseca kad opet odemo na onkologiju nikako ne pristanemo na zracenje pre nego sto mu ponovo ne urade sve potrebne analize i snimanja.