Molim Vas da mi rastumacite dijagnozu
Adenocarcinom pulm. l. dex T2aNMO (G3)
Meta lgl supraclavicularis l. sin
Lymphadenomegalia mediastini
Unapred se zahvaljujem!
tumacenje dijagnoze
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: tumacenje dijagnoze
Adenocarcinom pulm. l. dex T2aNMO (G3)
U pitanju je adenokarcinom desnog plucnog krila u trecem stadijumu, uz metastaze i limfanedomegalija, tj uvecanje limfnih zlezda u predelu toraxa.
U pitanju je adenokarcinom desnog plucnog krila u trecem stadijumu, uz metastaze i limfanedomegalija, tj uvecanje limfnih zlezda u predelu toraxa.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jul 23, 2012 12:08 pm
Re: tumacenje dijagnoze
Operisala sam tumor na mozgu velicine 35x56x36mm. CT I MR nalaz ukazali na cisticno tumorski ekspanzivan proces u mozdanom paranhimu supra, para i retroselarno. Da li neko moze da mi kaze sta to znaci, da li to znaci gdje se tumor nalazi, da li na osnovu toga moze da se zna koje centre "zahvata"? Konacna dijagnoza je C71 Tu. cerebri reg. supra para et retrosellaris Sy psychoorganicum. Poslije operacije: Craniotomia osteoplastica reg pteryonalis 1. dex. Evacuatio cystis et extirpatio partis muralis. PH nalaz ukazao na adamantinomatozni kraniofaringeom WHO gradus I. Prvi put sam ovde, tako da ne znam da li postavljam pitanje na pravom forumu, ali ako se iko razumije u ove dijagnoze, molim vas da mi odgovori.
Unaprijed hvala...
Unaprijed hvala...