Ako je max vrednost kod ovog markera 30..a u rezultatima je dobijeno 31.75....da li je to alarmantno...inace imam cistu na jajniku...pa je mozda zbog toga povecano...
pozdrav
Ca 15-3
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Tumorski marker koji ste naveli je za dojku, Uz njega se radi i CEA. Za jajnik se radi Ca125. proverite ultrazvukom dojke, a zatim uradite, ako tako kaze hirurg, i mamografiju. Nije alarmantno, ali je indikativno.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Hvala puno na brzom odgovoru.
Obzirom da sam pila dobroston pre 9 meseci,imala sam bolove ispod leve miske ...tako da sam otisla da mi snime...i evo nalaza
EHO DOJKI
Obostrano u dojkama bogato i pravilno glanduralno tkivo diskretno displazno izmenjeno u smislu fibrocisticne displazije. U okviru iste dominiraju plocice . Koza i torakalna fascija slobodni.U aksilama nema pat.lgl. U levoj aksili zapusena znojno-lojna zlezda 3mm.Supra i infraklavikularno nema pat.lgl. Uz krvne sudove vrata nema pat.lgl. Stitna zlezda odgovarajuce morfologije.
DG. Dysplazio fibrosystica mammae bil.
Negativna porodicna amneza
HT.
Doktorka mi je tada rekla da je sve u redu i da didjem na kontrolu za godinu dana.
Ja sam u medjuvremenu radila ovaj test i ispao je ovakav...
pozdrav
Obzirom da sam pila dobroston pre 9 meseci,imala sam bolove ispod leve miske ...tako da sam otisla da mi snime...i evo nalaza
EHO DOJKI
Obostrano u dojkama bogato i pravilno glanduralno tkivo diskretno displazno izmenjeno u smislu fibrocisticne displazije. U okviru iste dominiraju plocice . Koza i torakalna fascija slobodni.U aksilama nema pat.lgl. U levoj aksili zapusena znojno-lojna zlezda 3mm.Supra i infraklavikularno nema pat.lgl. Uz krvne sudove vrata nema pat.lgl. Stitna zlezda odgovarajuce morfologije.
DG. Dysplazio fibrosystica mammae bil.
Negativna porodicna amneza
HT.
Doktorka mi je tada rekla da je sve u redu i da didjem na kontrolu za godinu dana.
Ja sam u medjuvremenu radila ovaj test i ispao je ovakav...
pozdrav