terapija

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
milicicljiljana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 2:26 pm

terapija

Post od milicicljiljana »

Mama je i danas primila terapiju bez većih tegoba, čak ni mučnine nema. Terapija je CIS PLATINA, to je jedino što sam uspjela da saznam. Nikakve druge podatke nisam mogla da saznam. Pregledana je detaljno, nikakvih anomalija na tijelu nema, poslije treće (za 21 dan) će na CT snimanje grudnog koša po treći put do sada.
Na ruci u koju je primila prethodnu terapiju ima mali otok i kao da su joj vene otvrdle, ali kažu da nije ništa opasno. Mene to zabrinjava, čujem da su ta grušanja krvi jako opasna.
Njoj je strogo zabranjeno da pije bilo kakve vitamine, naročito je naglašeno da ne pije vitamin B. Ne znam zašto, kad svima savjetuju suprotno.
Opet sam totalno zbunjena, s obzirom na brojne oprečne informacije, koje prisitižu sa svih strana.
ANAANAANA
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Dec 15, 2006 8:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

cis platina

Post od ANAANAANA »

Ljiljo,

tu kombinaciju (cis-platina) je dobijala i moja majka za istu vrstu. To je protokol koji se u slucaju tog karcinoma uvek koristi.

Otecenost vena na rukama - verovatno joj, kada joj daju hemioterapiju tesko nalaze vene (isti problem je imala i moja majka) pa vise puta moraju da ubodu dok je ne pronadju. Da bi se smanjio otok ili poplavelo mesto treba da maze mascu (ili gelom) koji se zove Hepalpam gel ili mast (moze i Hepatrombin).

Nije mi jasno zbog cega ne sme da pije vitamine, a posebno B vitamin. To moras pitati njenog doktora. Koliko ja znam sa ovom primarnom bolescu to nema veze.

Pozdrav, sve najbolje

Ana
Odgovori