Zdravo svima!
Ovo mi je prvi put, ali potpuno sam ocajna i nemam vise kome da se obratim. Evo o cemu se radi! Moj decko se do pre dve godine lecio od Hockinovog limfoma (ll b stadijum), a lecen je citostaticima (6 ciklusa) i zracnom terapijom (mentl fild tehnika). Imao je nakon terapije ostatke u medijastinumu za koje je u Nemackoj utvrdjeno da su fibrozno tkivo bez patoloskih promena. Od tada redovno odlazi na sestomesecne kontrole i na skeneru (multislajs) taj ostatak u medijastinumu je svaki put sve manji. Analize krvi su uvek do sada bile u redu kao i UZ nalazi. Medjutim, od Nove godine pa do sada pet, sest puta je imao temperature, mahom subfebrilne u trajanju od po deset dana i duze. Predposlednji put je trajalo dvanaest dana. Poslednji put je temperaturu dobio proslog cetvrtka. Dodacu i ovo: grlo mu je crveno. Tri puta je radjen bris iz grla i rezultati su bili negativni tj. nalaz sterilan. Juce su stigli i rezultati iz jedne druge laboratorije i detektovane su streptokoke pneumonia 50% i streptokoke beta hemolitikus tipa A 10%. Juce je poceo da pije Hemomicin, po antibiogramu, ali temperaturu ima i danas (37,2). Evo konacno i pitanja: da li je moguce da je sve ovo vreme (7 meseci) dobijao temperaturu od bakterijske infekcije? Koliko dana nakon pocetka uzimanja antibiotika moze da se ocekuje da ce temperatura prestati? Dodajem jos i to da je poslednji skener radjen pre tri, cetiri nedelje i sve je bilo OK, a krv je vadjena 17.07. i osim SE=30 i CRP=40 sve je bilo OK. Nestrpljiva da dobijem neki odgovor, zahvaljujem se svima unapred!