tecnost iz dojki

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
dunjar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 24, 2008 8:37 am

tecnost iz dojki

Post od dunjar »

Postovani,
ne znam da li je ovo pravo mesto da postavim temu, ali, u pitanju je sledece.
Prilikom samopregleda dojki primetila sam da se prilikom blagog pritiska na bradavice pojavi nekoliko kapi tecnosti kao kolostrum i cini mi se malo mleka.

Imam dvoje dece, mladje ima dve godine i ne dojim ga vec godinu i po dana.

Da li je to normalna pojava?

Unapred zahvalna...
seven.maja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 04, 2007 12:37 am

Post od seven.maja »

Mene to asocira na povisen nivo polnog hormona PROLAKTIN. Otidji kod dr i odradi osnovne pretrage tek da iskljucis nesto ozbiljnije.
evo mene
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jul 23, 2008 7:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od evo mene »

Dunjar,poslušaj maju,obavezan pregled kod dr,tek da budeš mirna.Pozdravčić i sve najbolje.
oper.obje dojke,maternicu i jajnike,sumnjaju da je nesto na desnom rebru...molim za razgovor.
dunjar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 24, 2008 8:37 am

Post od dunjar »

Hvala Vam puno, iskreno se nadam da nije nista opasno... otici cu obavezno na pregled.
Interesuje me samo da li je moguce da je to od stresa ili da je neko 'zaostalo' mleko? U pitanju je jako mala kolicina kad stisnem bradavice...
seven.maja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 04, 2007 12:37 am

Post od seven.maja »

Prolaktin moze da se povisi od stresa, a njegove povisene vrijednosti obicno prati i tzv. galaktoreja (iscjedak iz dojke). Ipak, najbolje je to sve provjeriti kod dr!
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

potreban je pregled endokrinologa!
mleko nikako ne moze "zaostati" posle toliko vremena od dojenja! ono nestaje otprilike 10-tak dana posle prestanka
mislimsvojimmozgom
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 26, 2008 8:42 am

SAMOPREGLED DOJKI -brosura

Post od mislimsvojimmozgom »

Postovani,
Nedavno sam “otkrila” ovaj sajt te ga ovih dana bas prelistavam odnosno citam sadrzaj.
Sada Vam se obracam u vezi ranog otkrivanja karcinoma( i drugih oboljenja) dojke odnosno sta zena treba uraditi da bi ga defakto sama otkrila otkrivsi SAMOPREGLEDOM dojki da se “nesto u strukturi istih promenilo”.
Za svaku boljku(na prvom mestu karcinome bilo koje lokalizacije ) vazna je, presudna je RANA dijagnoza a za Ca dojke je samopregled uslov za ranu dijagnozu.

Da je ovo tacno znam iz izvora koje struka daje , iskustvo a i iz licnog ,mog primera.
Naime , samoj sebi (zahvaljujuci medicinskom znanju koje imam postavila dijagnozu( nije bio Ca dojke vec druge lokalizacije) ( kako su mi kolege govorile i pre stadijuma za koje se moze podvesti izraz rano otkrivanje, insistirala na operaciji prvoj a potom na konzilijumu insistirala i na drugoj – operisana PRE 17 godina (maja 1991g) i evo me ziva i zdrava uverena da necu umreti od posledica karcinoma - sto potvrdjuje i vremenski period koji je protekao od tada.DAKLE, POTPUNO SAM IZLECENA .

Zeleci da obelezim tih 17 godina –sacinila sam brosuru o samopregledu dojki koju sam bogato ilustrovala zbog cega je ne mogu prezentirati na ovom forumu…

Predlazem Vam da mi kao privatnu poruku posaljete vasu e-adresu na koju ce te dobiti, kao atachment celu brosuru.
Kada je proucite napisite ovde na forumu neku rec da bi sto veci broj zena poverovao da ovo sto pisem nisu foliranja a, molim da je svaka od Vas posalje svojim poznanicama , rodjakama i dr.jer je korisna samim tim sto govori o nacinu kako izvrsiti samopregled dojki- nezamenljiv u ranom otkrivanju Ca mammae.

Zelim vam dobro zdravlje i sve radosti zivota kao i srecne nastupajuce praznike.R.
Ako si licem okrenut prema suncu sve će senke biti iza tebe.R.:)))
Korisnikov avatar
Biljaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 30, 2008 10:10 pm

Post od Biljaa »

Postovana R. puno Vam hvala sto ste mi poslali brosuru o samopregledu dojki.Pregled sam izvrsila i zaista sam odusevljena jer smatram da je ovo prvi put uradjeno bas onako kako treba da bude i da je bukvalno svaki deo detaljno pregledan.

Drage forumasice,

Htela sam i Vama da se obratim i od srca preporucim da PP posaljete mislimsvojimmozgom i posaljete E mail da Vam posalje brosuru o samopregledu koja je besplatna.Smatram da puno toga mozemo sami da sprecimo ako odvojimo jednom mesecno samo pet minuta za sebe.

Svima zelim srecne praznike a naravno prvenstveno puno zdravlja jer sam na ovom forumu shvatila da je ono ipak najbitnije.

Biljana
mislimsvojimmozgom
Aktivan član
Aktivan član

ispustila si da napises svoju e-adresu

za Bobans1983
procitala sam tvoju poruku.Brosuru ti ne mogu poslati jer mi nisi napisala svoju e-adresu.Posalji e-adresu i ubrzo potom dobices brosuru.
Srecno ti Novo leto . pozdrav
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm

Post od Dj.Olivera »

Biljaa napisao:Postovana R. puno Vam hvala sto ste mi poslali brosuru o samopregledu dojki.Pregled sam izvrsila i zaista sam odusevljena jer smatram da je ovo prvi put uradjeno bas onako kako treba da bude i da je bukvalno svaki deo detaljno pregledan.

Drage forumasice,

Htela sam i Vama da se obratim i od srca preporucim da PP posaljete mislimsvojimmozgom i posaljete E mail da Vam posalje brosuru o samopregledu koja je besplatna.Smatram da puno toga mozemo sami da sprecimo ako odvojimo jednom mesecno samo pet minuta za sebe.

Svima zelim srecne praznike a naravno prvenstveno puno zdravlja jer sam na ovom forumu shvatila da je ono ipak najbitnije.
Biljana
Draga R. u svemu se slažem sa ovim što je Biljaa napisala i još jednom veliko HVALA na divnoj brošuri koju ću sa velikim zadovoljstvom proslediti svojim prijateljicama.
Pozdrav uz http://www.youtube.com/watch?v=y0EAL3vX ... re=related
mislimsvojimmozgom
Aktivan član
Aktivan član

HVAL:AAAAAAAAAAAA

Draga Olivera,
do neba Ti hvala za ovu adresu u dnu tvog posta..."Kriva" si sto Badnje podnevlje tihujem dok mi suze kvase lice-
Ma nisu to bilo kakve suze ...moze se tiho kvasiti lice i kada se insan podseti na dane kada je bio APSOLUTNO srecan ( retki su al ih svi mi imamo )...

Jos jednom beskrajno Ti hvala....I nikada me niko nije do sada mogao da ubedi da u savremenom coveku ( kome predano u svoj profesiji sluzim)ne postoje porivi kakav si Ti imala kada si ispisivala ovu adresu za mene ...

I jopet:))) hvala, beskrajno ti hvala...(ovo jopet napisah tako- da bih razbila zgusnutost svojih trenutnih emocija upucenih kroz reci zahvalnosti...) R.
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Biljaa napisao:Postovana R. puno Vam hvala sto ste mi poslali brosuru o samopregledu dojki.Pregled sam izvrsila i zaista sam odusevljena jer smatram da je ovo prvi put uradjeno bas onako kako treba da bude i da je bukvalno svaki deo detaljno pregledan.

Drage forumasice,

Biljana
Ah da su svi savesni kao vi i okrenuti zdravlju.
Korisnikov avatar
Biljaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 30, 2008 10:10 pm

Post od Biljaa »

Postovani Dr. Severus puno Vam hvala na podrsci al moram da izrazim zaljenje sto vecina nas pazi na zdravlje tek kad se uplasi i primeti da se bolest nedesava "tamo nekom" vec moze da se desi i nama samima il nama najblizim kao sto je i kod mene slucaj.

Jos zelim Vam se zahvalim sto ste se vratili na Onkologiju jer ste nam ovde potrebni.

Postovana R samo da Vam kazem da sam brosuru poslala prijateljicama i da stizu pozitivni komentari tj. odusevljene su i svaka je prokomentarisala kao i ja da smo dosad to radili kako netreba.

Srdacan pozdrav,Bilja
biljadj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 13, 2009 2:54 pm

Post od biljadj »

Desava mi se nesto sto me muci vec 2.5 godine unazad! Imam dete od 4.5 godine. Prestala sam da je dojim u novembru 2005.godine, a 2006. mi se pojavljuje iscedak iz leve dojke koji je maslinasto zelene boje. Isla sam na sve preglede: bris bakterioloski, citoloski pregled, uradjen prolaktin, isla kod onkologa (na pritisak obe dojke na mamilama oskudna sekrecija po kap, nije od patoloskog znacaja. U obe aksile sitne zrnaste igl. do 8mm, nesto izrazenije sa leve strane, nalaz takodje nije od patoloskog znacaja), uradje ultrazvuk dojki. Svi nalazi uredni i u granicama normale. Meni to jos uvek traje, s'tim da mi se pre dve nedelje javio bol ispod pazuha (prosao je), a danas mi je ceo dan leva dojka sa spoljasnje strane bolna na dodir (nije pre menstrualnog ciklusa). Kao da mogu da napipam tu cvoric (mozda od straha :)), ali nisam sigurna. Danas sam bila kod doktorke (nije nista napipala) i ona mi je rekla da se opustim i da to nije nista, samo da ponovim bris na bakterije. Ja jednostavno ne mogu da se opustim, jer me vise izludjuje, traje predugo, a niko mi nije dao ni priblizno objasnjenje sta bi to moglo da bude! Ima li nekog sa slicnim problemom, ili ako dr. Severus moze da mi pomogne sta dalje!HVALA
Odgovori