TAXOL- koje lekove piti protiv bolova?

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
maraya
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 26, 2008 4:17 pm

TAXOL- koje lekove piti protiv bolova?

Post od maraya »

Molim Vas za pomoc. Moja mama prima hemoterapiju Taxolom, i kao reakcija na istu su nepodnosljivi bolovi. Protiv bolova je pila diklofen duo, ne pomaze, trodon ne pomaze.......... Da li je neko bio u istoj situaciji, ili zna nekog ko je prolazio kroz isto, i da zna za lek koji je pomogao da bolovi prestanu?
Hvala veliko!
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bobans1983 »

Ja nisam lekar ali pitaj za Durogesic flastere.
Zao mi da gledam ove postove sa 0 odgovora.
Pozdrav
evelina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm

Post od evelina »

Joj, nemoj Bobo flastere!

Marayo ja sam imala jake bolove u zglobovima i kostima od Taxola. Ti bolovi su potrajali i 3-4 meseca nakon poslednje hemo.

Na pocetku su bolovi bili toliko jaki da nisam mogla da ustanem iz kreveta. Svaki pokret je proizvodio ostre bolove. Cesto nisam mogla ni da se uspravim. Nakon prve hemo imala sam kratke, sevajuce bolove koji kao da su setali kroz stomak i noge.

Pila sam i ja Diklofenak duo, ali mi je na kraju najvise pomagao Ketonal forte (100mg) ili Ketonal duo (150mg) (proizvodjac "Lek" Ljubljana).

Svako drugacije reaguje na te tablete protiv bolova. Ni mom tati ne pomaze trodon, ali mo pomaze obican Analgin.

Ako ti jos nesto treba, pitaj.

pozz
maraya
Novi član
Novi član

Post od maraya »

Bobane , Evelina, hvala vam puno na pomoci. Mama je nesto bolje , ali ako ponovo bude imala bolove, pokusace i sa lekovima (ili flasterima) koje ste vi preporucili.

Hvala jos jednom!

Veliki pozdrav!
evelina
Aktivan član
Aktivan član

Post od evelina »

Molim te, nemoj da uzimas Durogesic flastere na svoju ruku. To su flasteri koji se koriste kada kancerski bolovi postanu izuzetno jaki i kada ne mogu da se kupiraju obicnim analgeticima.
Kada se flaster zalepi neophodno je da prodje cak i 12, a nekada i vise, sati da bi dejstvo pocelo. Menjaju se svaka 3 dana. Od njih je omamljenost izuzetno velika.

Veruj mi da sam ja imala izuzetno jake bolove u kostima i zglobovima. Ustajanje iz kreveta, uspravljanje iz sedec polozaja, prvi koraci su bili kao da mi neko zabija nozeve u sve zglobove.

Naravno, ti bolovi su bili najjaci nakon prve hemo, a kasnije su bili jaki, ali tupi. Ne brinite, proci ce polako.

pozz
maraya
Novi član
Novi član

Post od maraya »

Hvala Evelina,poslusacemo tvoje savete.
Imam i jedno pitanje: da li je kod tebe postojala zgrcenost misica (mami je butni misic zgrcen, ukocen (ta noga je boli), i ta zgrcenost traje vec mesec dana) ?
Pozz
evelina
Aktivan član
Aktivan član

Post od evelina »

Ja sam imala grceve nakon hemo. Nakon par dana su me ti misici boleli kao sto bole kod upale misica nakon neke fizicke aktivnosti, ali i to je s vremenom bivalo slabije. Pitajte dr. Ako vam kaze nesto pametno, ti napisi.

pozz
rayka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 25, 2008 11:05 am

c34 c17

Post od rayka »

Ja koristim flastere od prve hemo terapije, a pila sam sve i svasta protiv bolova.Kada sam pocela da ih koristim, pila sam i po jedan rapten k prvi dan posle ne , sve zavisi kako ko podnosi flastere, ja ponekad zaboravim da ga promenim ali kada se menja vreme na hladno i vlazno taj deo pluca kao da su mi rebra dva broja manja i onda uz flaster popijem i jedan rapten k. eto meni to pomaze ali svi smo razliciti.
KO DO SADA NIJE POLUDEO, TAJ STVARNO NIJE NORMALAN
Ogi_USA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 28, 2008 6:52 pm

Post od Ogi_USA »

ako hoces efikasan lek protiv bolova, onda nema nista bolje od nekog opioida. Diklofen, trazodone, i ostali lekovi jednostavno nemogu da se porede i sluze za lecenje bolova koji nisu toliko ozbiljni.

Duragestic je opioid, i to najpotentniji. mislim da bi trebalo krenuti sa hydrocodonom ili morfiumom, za pocetak u zavisnosti i kakvim ste bolovima.

poredjenja radi, fentanyl (aktivni sastojak duragestica) je oko 100 puta potentniji od morfijuma.

Nesto sto je obavezno napomenuti, je da svaki od opioda moze da dovede do zavisnosti.
Odgovori