Pozdrav,
pre nekoliko dana sam saznala da mi je prijatelj veoma bolestan i da je otpusten iz bolnice.
Da li bi neko mogao da mi protumaci sta ovo znaci:
ZAVRSNA DIJAGNOZA: c67.9 Neoplasma malignum vesicae urinariae. PCN in situ bil. Meta in pulmonum in obs. St. post phiegmonam scroti et Cystostomiam. St. post biopsiam Tu vesicae urinariae per cystostomiam
Hvala
Sta znaci dijagnoza
Re: Sta znaci dijagnoza
Karcinom mokraćne bešike. Perkutana nefrostoma na mestu. Suspektna metastaza na plućima. Stanje nakom flegmone skrotuma i cistostome. Stanje nakon biopsije tumora bešike kroz cistostomu.conica napisao:Pozdrav,
pre nekoliko dana sam saznala da mi je prijatelj veoma bolestan i da je otpusten iz bolnice.
Da li bi neko mogao da mi protumaci sta ovo znaci:
ZAVRSNA DIJAGNOZA: c67.9 Neoplasma malignum vesicae urinariae. PCN in situ bil. Meta in pulmonum in obs. St. post phiegmonam scroti et Cystostomiam. St. post biopsiam Tu vesicae urinariae per cystostomiam
Hvala
Ako treba objašnjenje prostima rečima kažite
Hvala puno Dejane, zamolila bih malo prostije. On je inace otpusten iz bolnice, ima veoma jake bolove pa ni tablete sa morfijumom ne pomazu, kateteri direktno u bubrezima. Nisu mu uradili snimanje pluca i odustali su od svih terapija
Iskopirajte ovde celu otpustnu listu, da li je prikazan konzilijumu i koja je odluka.
Ukratko, na osnovu dijagnoza se radi o karcinomu mokraćne bešike koji onemogućava normalno mokrenje zbog čega su plasirane cevčice direktno iz bubrega. Sumnjanju da ima metastazu na plućima. Imao je infekciju skrotuma i cevčicu direktno iz bešike kroz koju je urađena biopsija tumora.
Ukratko, na osnovu dijagnoza se radi o karcinomu mokraćne bešike koji onemogućava normalno mokrenje zbog čega su plasirane cevčice direktno iz bubrega. Sumnjanju da ima metastazu na plućima. Imao je infekciju skrotuma i cevčicu direktno iz bešike kroz koju je urađena biopsija tumora.
Hvala puno Dejane. I izvinjavam se na ovolikoj pauzi u odgovoru. On je danas preminuo
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Жао ми је. И мени је пре неки месец један другар умро од канцера.
Туга је колико људи свакодневно умире од канцера а да нико од надлежних ништа не предузима по питању узрочника. Једно дете се разболи од канцера, а чак троје изврши самоубиство - дневно. Што је много, много је.
Туга је колико људи свакодневно умире од канцера а да нико од надлежних ништа не предузима по питању узрочника. Једно дете се разболи од канцера, а чак троје изврши самоубиство - дневно. Што је много, много је.