Sta znaci dijagnoza

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
conica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 13, 2008 5:12 pm

Sta znaci dijagnoza

Post od conica »

Pozdrav,
pre nekoliko dana sam saznala da mi je prijatelj veoma bolestan i da je otpusten iz bolnice.
Da li bi neko mogao da mi protumaci sta ovo znaci:

ZAVRSNA DIJAGNOZA: c67.9 Neoplasma malignum vesicae urinariae. PCN in situ bil. Meta in pulmonum in obs. St. post phiegmonam scroti et Cystostomiam. St. post biopsiam Tu vesicae urinariae per cystostomiam

Hvala
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Re: Sta znaci dijagnoza

Post od Dejanbg »

conica napisao:Pozdrav,
pre nekoliko dana sam saznala da mi je prijatelj veoma bolestan i da je otpusten iz bolnice.
Da li bi neko mogao da mi protumaci sta ovo znaci:

ZAVRSNA DIJAGNOZA: c67.9 Neoplasma malignum vesicae urinariae. PCN in situ bil. Meta in pulmonum in obs. St. post phiegmonam scroti et Cystostomiam. St. post biopsiam Tu vesicae urinariae per cystostomiam

Hvala
Karcinom mokraćne bešike. Perkutana nefrostoma na mestu. Suspektna metastaza na plućima. Stanje nakom flegmone skrotuma i cistostome. Stanje nakon biopsije tumora bešike kroz cistostomu.

Ako treba objašnjenje prostima rečima kažite
conica
Novi član
Novi član

Post od conica »

Hvala puno Dejane, zamolila bih malo prostije. On je inace otpusten iz bolnice, ima veoma jake bolove pa ni tablete sa morfijumom ne pomazu, kateteri direktno u bubrezima. Nisu mu uradili snimanje pluca i odustali su od svih terapija
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Iskopirajte ovde celu otpustnu listu, da li je prikazan konzilijumu i koja je odluka.

Ukratko, na osnovu dijagnoza se radi o karcinomu mokraćne bešike koji onemogućava normalno mokrenje zbog čega su plasirane cevčice direktno iz bubrega. Sumnjanju da ima metastazu na plućima. Imao je infekciju skrotuma i cevčicu direktno iz bešike kroz koju je urađena biopsija tumora.
conica
Novi član
Novi član

Post od conica »

Hvala puno Dejane. I izvinjavam se na ovolikoj pauzi u odgovoru. On je danas preminuo
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Жао ми је. И мени је пре неки месец један другар умро од канцера.

Туга је колико људи свакодневно умире од канцера а да нико од надлежних ништа не предузима по питању узрочника. Једно дете се разболи од канцера, а чак троје изврши самоубиство - дневно. Што је много, много је.
Odgovori