Sta nas ceka? Tumor dojke, metastaza na vise organa

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
conica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 13, 2008 5:12 pm

Sta nas ceka? Tumor dojke, metastaza na vise organa

Post od conica »

Evo mene opet.

Zamolila bih nekoga da mi pomogne savetom. Vec sam pisala o situaciji, ali evo i da ponovim:
Mami je pre 7 godina data dijagnoza tumora dojke. Tumor je metastazirao na jetru pre 4-5 godina. Jetra je sada jako uvecana, nema vise mogucnosti za bilo kakvo lecenje posto organizam odbija HT a i sve su pokusali. Pojavila se nova metastaza na trbusnoj maramici sto je primeceno nakon punjenja stomaka tecnoscu.
Odveli smo je u bolnicu na Bozic i tada su pocele halucinacije, glavobolje i pritisak u ceonom reznju. Sada tesko prica, bezvoljna je i apaticna.
Tata je tek zavrsio svoje terapije za NH Limfomu a i star je. Pokusavam i njemu da pomognem makar moralno.
Znam da mi najteze tek predstoji ali bih vas zamolila sledece:
da li mi neko moze reci na sta sve treba da budem spremna? Koji jos simptomi mogu da se jave? Sta da pripremim, kako da negujem majku da joj sto vise olaksam?

hvala
Odgovori