STA JE SA DOKTORIMA NA FORUMU

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
snovak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 07, 2012 8:16 pm

STA JE SA DOKTORIMA NA FORUMU

Post od snovak »

Sezona je god. odmora, svi nasi lekari otisli na godisnje odmore, nemamo kome da se obratimo, niti da pitamo.
Apelujem na lekare, koji su se oglasavali na forumu da nam posvete malo paznje!
Korisnikov avatar
zokac24
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 21, 2012 10:07 am

Re: STA JE SA DOKTORIMA NA FORUMU

Post od zokac24 »

I ja se pridruzujem APELU koju je snovak pokrenula,lekarima,ljudima sa iskustvom i dobrom voljom Bog nam pomaze svima ali ponekad je ljudski davljeniku ruku pruziti...
Korisnikov avatar
zokac24
Aktivan član
Aktivan član

Post od zokac24 »

Vi svi znate da ja zvanicnu (humanu)medicinu nisam odbacio,kao ni alternativu,a o Veri,Ljubavi i Nadi to cu dok disem ponavljati.A ima i jos jedan interesantan citat:

MOLI SE GOSPODU,POSTUJ NJEGOVE ZAPOVESTI ALI NEMOJ SAMO DA CEKAS U MORU NEGO NASTAVI DA PLIVAS KA OBALI
*kristal *
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Maj 26, 2012 8:36 pm

Post od *kristal * »

ima i onih koji ne ide na more ove godine :o kao na primer ja :D moram da radim i menjam kolege koji idu na odmore i to sve naravno za NISTA jer posla nema pa nas primaju da kao VOLONTIRAMO ,i tako dok se oni lepo suncaju i kupaju mi rintamo za njih na plus 50 ,no naravno nasom voljom jer je kao to nada da nas neko primi negde,jednom,valjda :o pa eto raspolozena sam da caskamo o bilo cemu moze i o necemu van bolesti ,cekam vas :D
Korisnikov avatar
zokac24
Aktivan član
Aktivan član

Post od zokac24 »

*kristal * pa to sve ide u rok sluzbu :wink: Salim znam da je sistem takav
kakav jeste i da i vama nije lako ali tu smo gde smo...

Pa ja bih vas za pocetak zamolio posto je puno osoba ovde pisalo i trazilo tumacenje dijagnoza i savete i pomoc videcete unazad ali niko nije znao da im odgovori i ostale su prazne teme pa ako mozete da ih dopunite (bar poneku) svaka je pomoc dobrodosla.

Pozdrav svima
*kristal *
Aktivan član
Aktivan član

Post od *kristal * »

Redovno citam sva pitanja,odgovorim na ona za koja sam sigurna da moj savet koristi,postoje i neka na koja ne znam sta bih rekla prosto malo je nezahvalano ovako postavljati dijagnoze kada ne vidis nekog,u svakom slucaju mislim ja je ovaj forum jako lep i koristan. :D veliko pozzzzz od mene ako ne sto treba tu sam
Imelda
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 30, 2012 8:02 pm

Post od Imelda »

*kristal * napisao:Redovno citam sva pitanja,odgovorim na ona za koja sam sigurna da moj savet koristi,postoje i neka na koja ne znam sta bih rekla prosto malo je nezahvalano ovako postavljati dijagnoze kada ne vidis nekog,u svakom slucaju mislim ja je ovaj forum jako lep i koristan. :D veliko pozzzzz od mene ako ne sto treba tu sam
Hvala vam sto ste tu, to nam svima puno znaci. :)
Muci me jedno pitanje, pokusala sam pitati svog doktora, ali me nije ni saslusao do kraja. Ukratko... St.post chemotherapiam (PE No IV) et radiotherapiam neoadjunans. St.post pneumonectomiam I.sin. pp Adenocarcinoma pT1bN0. Pre mesec dana sam bila na ultrazvuku abdomena. Nalaz je.. Jetra je normalne velicine, pravilne konture. U desnom reznju ispred hilusa fokalna hiperehogena promena dijametra 16mm, a u kaudalnom delu jetre jos jedna fokalna, hiperehogena promena dijametra 25mm. Doktor mi je predlozio da uradim MR privatno, da bude brze, tu sam dozivela sok. U jetrenom parenhimu detektuje se nekoliko okruglastih T2W hiper, T1W hipointenznih promena koje pokazuju rubno postkontrastno pojacanje IS, prvenstveno MR odlika sek.depozita. Izuzev promene lokalizovane subkapsularno medijalno u VI segmentu jetre koja meri oko 17mm, sve ostale subsantimetarskih dimenzija (5-8mm) lokalizovane predominantno subkapsularno u VIII segmentu jedna, u VII segmentu dve, u IV segmentu jedna i u II i III segmentu po jedna promena.
Za promenu od 16 mm znam vec odavno, to su mi tada objasnili da nije metastaza, nemogu se sada setiti ali su mi spominjali popucale kapilare. To me i zbunjuje, sada pise da je metastaza... a promenu od 25mm sto je nadjeno na UZ ne spominju. Verovatno ce pitanje zvucati smesno, ali me muci sumlja...pomalo se i nadam da je sve greska. Da li je moguce pogresno ocitati MR? Ima li smisla da ponovo uradim MR kod nekog drugog?
Nadam se da vas nisam previse davila :(
Veliki pozzz
*kristal *
Aktivan član
Aktivan član

Post od *kristal * »

Draga Imelda nema potrebe da radite drugi MR,jer su greske skoro pa nemoguce,naravno uvek zavisi ko cita nalaz tj ko ga tumaci ali ako ste radili privatno onda je tacan sigurno,jeste li bili kod lekara koji vas vodi da se posavetujete sta dalje?Ne gubite nadu,pokusajte da ostanete smireni koliko je to moguce,karcinomi pluca su najcesce invazivni i problematicni za lecenje no nikada ne treba gubiti nadu nije sve bas u nasim rukama mislim na lekare i medicinu,Bog ipak o svemu odlucuje.
Imelda
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 30, 2012 8:02 pm

Post od Imelda »

Hvala na odgovoru. Nadala sam se da je moguca greska, ali sta je tu je... sada bar znam da nema potrebe izlagati se trosku za novi MR. Bila sam na onkoloskoj komisiji, preporucili su HT Gemcisp, jedan ciklus sam vec i primila. Nadam se da ce delovati. U bolnici mi niko ne spominje tumor markere, a ja bih volela nekako pratiti stanje. Da li to mogu uraditi sa tumor markerima? Razmisljam o tome da odem u neku privatnu laboratoriju, ali sam malo zbunjena... adenokarcinom na plucima mi je operisan, imam samo metastaze na jetri, sta treba da trazim da mi rade? Smesna sam vec sama sebi sa svim tim pitanjima, ali zelim da se borim... samo neznam kako. :)
*kristal *
Aktivan član
Aktivan član

Post od *kristal * »

Sto se tumor markera tice ja cu odgovoriti povrsno jer je to u sluzbi onkologije pa ne znam bas toliko,znam da se rade kod sumnje na bolest kao jedan od pokazatelja da nesto ipak postoji i u situacijama kada bolest udje u remisiju tj mirnu fazu pa se rade kao kontrola na neko vreme da bi se znalo da li bolest miruje ili ima pogorsanja mislim da vama nista ne bi znacili trenutno zbog vaseg stanja,ali nemojte me drzati za rec,vec slobodno pitajte onkologa,sto se lecenja tice hemoterapija je izbor jer se preko nje pokusava sa uklanjanjem meta promena.Drzite se i javite se povremeno da cujem kako ste. :)
Odgovori