Dr Severuse moses li mi reci istinu?

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
srebrnacka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 23, 2009 12:15 am

Dr Severuse moses li mi reci istinu?

Post od srebrnacka »

Dok smo bili na odmor u nas rodni grad zbog kaslja smo otisli kod dr. i slucajno su otkrili tumor mom suprugu na rengen snimanju pa odma smo napravili kompjutersko na koje se dijagnoza potvrdila:
Rght lung field,in the apical, middle and posterobasal parts is with normal pneumatisation and transparency with no signs for existing of pathological parenchymal consolidation. Ventrobasal, supradiafragmal, in the front part of the FK sinus, a nodular soft tissue deposit can be detected with sharp and clear border to the normal parenchym that surrounds it with the dimension of 1X1 cm. Dif.- cec. deposit.
Left apical lobus and the middle part of the basal lobus are with normal pneumatisation and transparency.In the apical part of the basal lobus towards the hilus a pathological parenchymal consolidation can be detected, with dimension of 3X5 cm, with multilobular structure shape and spicular, unclear borders to the normally structured parenchym in the surrounding. The topographiclocalization is in the left pulmonary hilar region, in the level of branching of the left bronchus for the middle and the lower part.
Vratili smo se kuci i ovde napravili biopsiju i evo prepis nalaza patologa:
FINE NEEDLE ASPIRATION CYTOLOGY
CLINICAL:
FNA left intra-hilar/lung mass ? Ca
PROCEDURE:
Three passes performed by Dr P.M. Four slides and cell block
prepared.
MICROSCOPIC:
The smears are highly cellular and show a pleomorphic population. The
cells are cohesive, but discohesive and single cells are also noted.
There are cells with pleomorphic nuclei including a few monster
enlarged cells. The cells are predominantly cohesive and no
lymphoglandular bodies identified in the background, Apoptotic figures
are seen and some necrosis is also recognised. Some smearing artefact
is noted. Some of the cells are stripped of cytoplasm although other
cells show intact cytoplasm. Some small cells are present, but the
majority of cells show a non-small cell morphology. Case also seen by
Dr.S. immunohistochemistry shows shows that the cells stain
for AE1AE3 and is positive for synaptophysin.
13/02/09 Tests : AUD,FNP

CONCLUSION:
CT guided FNA left intrahilar mass: MALIGNANT; consisten with a high
grade neutro-endocrine carcinoma. The tumour has component of small
cells, but is predominantly large cells (ie. it is a mixed small and
large cell carcinoma).
dw 13.02.09 Pathologist: Dr Joe K.

Krajnji nalaz je:Small Cell Lung Cancer

i prepisana je hemoterapija u kombinacija: Cisplatin & Etoposide u trajanju od 4-6 serija po 3 dana. Prvi dan prima dva leka a sledecih dva dena samo jedan.Posle hemoterapije dva dana treba da uzima oralno: ZOFRAN
8MG Tabs. U slucaj slabosti ili da mu nije dobro prepisali:
MAxOLON (metoclopramide hydrochloride 10mg)
Posle 3 nedelja bice druga hemoterapija i onda ce mu uraditi testove i merenja za radioterapiju,koja ce trrajati svakodnevno 4-6 nedelja...

Mozes li mi doktore pojasniti koliko je opasan tumor mog supruga, zasto ne rade operaciju i koliko su mu sanse za oporavak?
Hvala unapred za odgovor
srebrnacka
Novi član
Novi član

ok

Post od srebrnacka »

Vidim da je dr prezauzet za moje pitanje... mozda bi neko drugi mogo da mi pomogne???
Stvarno sam izgubljena i neznam sta da radim...
sosabgd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 08, 2008 1:14 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

ZNAM KAKO JE KAD SE CEKA ODGOVOR...

Post od sosabgd »

Nazalost nemam odgovor na vase pitanje, ali da prijavim da cekam odgovor od istog doktora od petka u podne, dakle nije da ne odgovara nego ga nema vec nekoliko dana...

Mozda da pitate dr larisu...
srebrnacka
Novi član
Novi član

Post od srebrnacka »

sosabgd hvala ti za podrsku i nadam se da ces i ti docekati odgovor... :D
srebrnacka
Novi član
Novi član

Post od srebrnacka »

Vidim da odgovora nema :cry: Suprug je proso i drugi hemo tretman od tri dana a od 24 o.m. ima 5 nedelja radioterapiju... Doktor je rekao 20% sansi da prezivi vise od 18 meseci... Opala mu je kosa, nije izgubio na tezini, nema skoro nikakvih nus-pojava a provjera krvne slike pokazuje da je sve u granicama normale.
Odgovori