Moja majka je 1973. godiste. Pocela je onkolosko lecenje 1985. godine na VMA gde je uradjena amputacija leve dojke. Nije promala nikakvu terapiju. Kasnije , tacnje 2007. godine javlja se recidiv. Zracena je pa operisana u martu 2008. godine na IORS. Te iste godine primala je i hemoterapiju po CMF protokolu. Ide redovno na kontrole.
26. oktobra radila je scintigrafdiju kostiju i nalaz je sledeci:
Intenzivno patolosko nehomogeno nakupljanje radionuklida u predelu leve ilijacne kosti karlice i levog kolena. Tek lako pojacano nakupljanje u desnoj ishijadicnoj kosti - samo u PA poziciji snimanja i C3 prsljenu kucme. U otalim kostima nalaz uredan.
Radila je radiografiju pluca - nema sek. depozita. Krvna slika je uredu, ali je marker C 15-3 povecan (48, 4). U ponedeljak ide na kontrolu na IORS.
I recidiv se javio na levoj dojci.
Sta ce joj dati od terapije? da li hormonsku terapiju za meta promene na kostima ili ce ici na hemoterapiju? Sta je bolje?
Hvala na odgovorima.
Lana
scintigrafija i sta dalje?
Re: scintigrafija i sta dalje?
Mislim da bi trebali da pitate za bisfosfonate(Zometa),eventualno u kombinaciji sa hemo.Oni bi trebalo da uspore sirenje meta na kostima.U svakom slucaju procitajte malo,da spremite pitanja.Ima dosta o bnjima na srpskom,engleskom.
Pozdrav.
Pozdrav.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 6:04 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Hvala na odgovoru.
Iscitala sam ja vec dosta o tome i pretpostavljam da ce joj to dati. Samo da je ne posalju na hemoterapiju, ali, ako se mora, ice ce.
Hvala jos jednom na odgovoru.
Pozdrav
Iscitala sam ja vec dosta o tome i pretpostavljam da ce joj to dati. Samo da je ne posalju na hemoterapiju, ali, ako se mora, ice ce.
Hvala jos jednom na odgovoru.
Pozdrav
Oprostite što pitam, vaša majka je sa 12 godina imala karcinom dojke?
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 6:04 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Zamenila sam brojke, 1937. godiste. Sada ima 73. godine.