Scintigrafija skeleta gde se moze uraditi?

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
malada
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 11, 2012 9:31 pm

Scintigrafija skeleta gde se moze uraditi?

Post od malada »

Molim Vas da mi kazete, ukoliko znate, gdje se sve moze uraditi scintigrafija i gdje se najkrace ceka. Do sad sam nasao da moze na VMA i u nekom medicinskom centru na Zlatiboru. Od privatnih klinika kazu da moze u "Medica nucleare" ali nisam uspjeo da pronadjem njihov sajt. Nikoga od njih ne mogu da kontaktiram sada jer je kasno, pozvacu ih sutra. Da li mozda moze da se uradi u KBC Bezanijska kosa?

Hvala unaprijed, pozdrav.
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Re: Scintigrafija skeleta gde se moze uraditi?

Post od Slavko_slavko »

ako mozete na vma onda tamo i radite, ipak je to nas najbolji centar medicine, imaju veoma dobre strucnjake...
vi biste to radili bez uputa, "privatno"?
malada
Novi član
Novi član

Post od malada »

Moj otac ima uput za KBC Srbije (mislim) ali se tu ceka od mjesec dana do tri mjeseca. Radili bismo kako god, samo da je sto prije.
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Post od Slavko_slavko »

ima na google-u nekoliko sajtova ka privatnim ordinacijama gde se rade ovakvi pregledi, cena je oko 9500, nije malo nikako...glupo je sto se ceka jer je kod onkoloskih pacijenata vreme presudno... :oops:
ako je vec hitno onda sutra kontaktirajte te ordinacije, pa na pregled...sad videh da imaju scintigram i u kbc zvezdara ali ne znam kako se moze obaviti pregled...
malada
Novi član
Novi član

Post od malada »

Kako je moguce da ima u KBC Zvezdara, kad je mog oca upoutio urolog iz te institucije?!?! Da li je moguce da on ne zna da oni imaju scintagram? :(
Natasa1980
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Apr 11, 2011 1:42 pm

Post od Natasa1980 »

Moja mama je radila scintigrafiju u Cigoti na Zlatiboru, nisam sigurna koliko je cekala, mozda oko mesec dana. Ali, ne bih vam preporucila da je tamo radite. Njoj su rekli da nema metastaza na kostima, a kad je uradjeno snimanje magnetnom rezonancom, imala je mnogo velikih metastaza na karlici, kao i patoloske frakure pubicne i sedalne kosti. Tako da smo mi zbog scintigrafije samo izgubili dragoceno vreme.
sasasa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 20, 2009 12:48 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od sasasa »

Klinicki centar Srbije i VMA u Beogradu.
Odgovori