scintigrafija kostiju?

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

ganadra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 6:49 pm

Re: scintigrafija kostiju?

Post od ganadra »

Vrlo slicno sam i ja prosla, zato sam toliko ogorcena, jer ne trazim nikakav poseban tretman, samo trazim ljudski pristup i da kad pitam nesto ne budem tretirana kao retard.

Cinjenica je da sam u bolnici srela dosta osoba koje zaista nemaju pojma sta se sa njima desava, niti znaju koji je stadijum, a mnoge ne zele ni da znaju, vec se prepustaju sa punim poverenjem, ne pitajuci nista. I to je njihovo pravo.

Ali postoji i moje pravo da ja znam, jer mene zanima tok mog lecenja i sta i kako dobijam i kako ce to uticati na mene, jer mi je lakse da se pripremim ako znam. I oni moraju to da postuju i da mi pruze bar minimum informacija, onoliko koliko ja kao laik mogu da razumem, a ne da procenjuju sami. Sem toga, nijednog momenta me nisu pitali sta sam ja u stvari, koje je moje obrazovanje, pa da na osnovu toga procenjuju da li cu razumeti ili ne.

Ali da ne budem totalno negativna, upoznala sam i jednu doktorku, koja se specijalizira u \londonu i to se vidi, jer u svakom momentu ima vremena za pacijenta, za njegova, makar i glupa pitanja, obilazi svoje pacijente po nekoliko puta u toku dana, a ne samo za vreme vizite, i uopsteno, jedina koja ima ljudski pristup.

Sto se tice PET/CT snimanja, pozdravljam odluku i zelim sve najbolje, nadam se da ce doneti dobre vesti. Javite rezultate.
zilepile
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 02, 2010 9:39 pm

Post od zilepile »

Da javim i ja dobre vesti, moja mama nastavlja lecenje arimidex tabletama, nema vise hemoterapija.
Uradili smo pet ct u turskoj , sve promene na plucima su se povukle kao i limfne zlezde koje su bile zahvacene a kosti su u potpunoj remisiji. Jedan mali problem je sto se pojavio mali tumor od 2 cm na plucima, ali doktorka misli da ce to ove tabletice da kontrolisu i zakazala kontrolu za 4 meseca.
Naravno mama je nastavila sa budwig dijetom, jede koscice kajsija, svaki dan vozi biciklu, ide u setnju,koristi svaki trenutak da bude na suncu, radi stvari za koje pre nije imala vremena jer tek sad vidi kako je zivot lep.
Jako sam ponosna na nju, sto je uspela da se izbori i ne izgubi volju.
Kad je uspela da se resi svih tih tumora izborice se i sa ovim jednim od 2 cm.
Zelim puno srece svima koji se bore sa ovom bolescu.
php
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 26, 2006 7:41 pm

Post od php »

Da li neko moze da mi kaze za koliko dana stize rezultat scintigrafije skeleta i koliko je scintigrafija stetna za funkciju bubrega to jest pacijente koji imaju kreatinin klirens oko 30, tj koliko ce da samnji vrednosti s obzirom na to da se radioizotopi izbacuju putem mokrace ( to sam procitao na netu).
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Колико ми је познато сцинтиграфија је потпуно безопасна са пацијента али је веома опасна за окружење.
php
Novi član
Novi član

Post od php »

Mislio sam da li utice na vrednost kreatinina,posto nam od toga zavisi da li ce da se nastavi terapija.
php
Novi član
Novi član

Post od php »

I s obzirom da pacijent koji treba da odradi scintigrafiju ima smanjenu funkciju bubrega, koliko to moze da utice na to da ti radioizotopi duze ostanu u telu.
Odgovori