savet u vezi raka debelog creva

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
avalentic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 17, 2009 3:15 pm

savet u vezi raka debelog creva

Post od avalentic »

sta znaci rezultat markera c19/9 6900 , na skeneru i ultra zvuku se nevidi nista, gastroenterolog kaze da nemoze nista da uradi. Marker smo uradili po savetu ukrajinskog lekara, koji je protiv operacije i hemoterapije vec za neke injekcije iz rusije. Jedini nam je on rekao da je to rak debelog creva , u bolnici niko nezna sta je , mora kao i dalje da je ispituju, neznam sta da radimo. U pitanju je moja tetka koja ima 51 godinu. Hvala unapred!
ana
IgorD
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 06, 2009 8:54 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: savet u vezi raka debelog creva

Post od IgorD »

avalentic napisao:sta znaci rezultat markera c19/9 6900 , na skeneru i ultra zvuku se nevidi nista, gastroenterolog kaze da nemoze nista da uradi. Marker smo uradili po savetu ukrajinskog lekara, koji je protiv operacije i hemoterapije vec za neke injekcije iz rusije. Jedini nam je on rekao da je to rak debelog creva , u bolnici niko nezna sta je , mora kao i dalje da je ispituju, neznam sta da radimo. U pitanju je moja tetka koja ima 51 godinu. Hvala unapred!
Pozdrav Ana
Ja se takodje borim sa rakom koji je krenuo od debelog creva (pa jetra i pluca) vec tri godine i polako gubim bitku ali se ne predajem. Zbog njega sam se cak preselio u Austriju , gde se i lecim. To je bolest koja ima svoj tok narocito ako se kasno reaguje.
Nalaz markera je veoma los i ,na zalost, nije optimisticki ali to nije razlog da se nesto ne pokusa. Kod nas, u Srbiji, je problem sto lekari nece da vam kazu u lice realnu sliku kao sto je slucaj ovde. Meni su rekli, kada sam prekinuo sve terapije, da me potpuno podrzavaju i da postuju moju zelju da sacuvam kvalitet zivota koji imam, ne remetim ga hemioterapijama koje veoma lose podnosim i da iskoristim preostalo vreme u druzenju sa decom, porodicom , prijateljima i da pokusam da se opustim. Cak su mi ponudili i pomoc psihologa a isli su toliko daleko da su mi cak pronasli psihologa koji govori nas jezik ladi lakse komunikacije.
Rak nije bolest bolesnika nego cele porodice koja se u panici hvata za svaku slamku stoga vas savetujem da ne dozvolite da vas varaju raznorazni lekari, specijalisti i nadrilekari. Moji roditelji su bukvalno bacili svu svoju zivotnu ustedjevinu i cak bili spremni da rasprodaju svoju imovinu, i jedva sam ih sprecio u tome, kupujuci razne gluposti i nasedajuci pricama i prevarantima. Jos niko nije dobio Nobelovu nagradu za lek......a od raka umiru i ljudi koji su extremno bogati pa se nisu lecili u Rusiji ili Ukrajini niti su mogli da kupe zdravlje...
Verovatno Vam nisam mnogo pomogao ali potpuno razumem situaciju.Na moju zalost ja sam mnogo mladji od vase tetke i mladji sin, moja beba, ima samo 3.5 godine ali zivot je takav.....Pokusavam da uzivam i upijem svaki trenutak u krugu najdrazih i zbog toga netreba gubiti glavu i nadu.
Srdacan pozdrav i mnogo srece zeli Vam Igor
Ko nista ne ocekuje nikada se nemoze razocarati.
Odgovori