Samo hemoroidi ili rak debelog creva?

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
JMA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 09, 2008 6:52 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Samo hemoroidi ili rak debelog creva?

Post od JMA »

Da li se pri pregledu, (ne znam kako se taj pregled tačno zove), nekakvom kamerom, može utvrditi da je u pitanju maligni tumor koji je nastao od hemoroida?
Hemoroidi su trećeg stepena, spoljašni i unutrašnji, krvare i neophodna je operacija, to razumem, ali da li baš pri takvom pregledu doktor može da kaže da je u pitanju maligni tumor? Može li se to videti tako ili su potrebne još neke pretrage?
Prepisana terapija je Detralex 3x2, 4 dana, 2x2, 3 dana, 2x1, 15 dana, Laxomucil prašak, Glicerinski čepići Flogocid krema, sedeće kupke u blagom rastvoru hipermangana, 2x15 minuta dnevno.
Operacija je odložena dok se ne umiri infekcija da se prilikom operacije maligne ćelije ne bi proširile preko krvi dalje. Ako je to maligno, zar ne bi trebalo da se operiše što pre?
Osoba o kojoj govorim je muškarac, 34 godine, normalne građe i sa nekim kilogramom manje za svoju visinu, ima stresan posao, nezdravo se hranio, tj. neredovno i problem sa hemoroidima je lečio čajevima i kremama.
Molim vas odgovorite mi, jer zaista nemam koga drugog da pitam. Meni ništa više nije jasno.

Unapred zahvalna
Don`t give up!
Odgovori