Dragi forumasi,
Mom tati je dijagnostifikovan karcinom prostate. Tacna dijagnoza je: "Dg. Adenocarcinoma prostatae G3 Gleason grade 7(4+3), GD 80%+15%+5% Gleason grade 5, pT2,L1, tumor volumen 70%"
Danas je bio na konzilijumu i odredili su mu sledecu terapiju: "Da se lecenje otpocne primenom LHRH agonista, preko DB IORSa.
Kontrola na konzilijumu za 6 meseci sa novim PSA."
Da li moze neko da mi kaze nesto blize o ovoj terapiji? Koliko sam uspjeo da nadjem, to je hormonalna terapija, ali ne znam uopste sta da ocekujem od toga. Konzilijum mu nista nije rekao u vezi nuspojava ni kako da se dalje ponasa, samo da dodje u ponedeljak na prvi tretman. Da napomenem jos da je radio test na plucima i na kostima i da, srecom, nema metastaza.
Ako neko nesto vise zna o ovom karcinomu molim neka napise jer nam je urolog dao jako malo informacija o karcinomu, tacnije rekao je samo da nije toliko strasno koliko smo mi mislili i da moze da se tretira. Iskopao sam neke informacije o ovome po internetu, ali bih volio da mi neko od struke ili neko ko zna nesto vise o tome napise svoje misljenje, posto smatram da nasi lekari dosta toga precute.
Unaprijed hvala svima!